Gjest Den grønne kokk Skrevet 18. september 2006 Skrevet 18. september 2006 Noen som har oppskrift på en god, men enkel, lammegryte? Bare med vanlige grønnsaker, ikke med bønner, hakkede tomater osv. Hvor mye kjøtt trenger man til tre personer? Og hva koster det pr. kilo for lammekjøttet? 0 Siter
vin Skrevet 18. september 2006 Skrevet 18. september 2006 Veldig enkel rett,men god: 500 g lammekjøtt vann 1 ts salt pepper 1 ts timian 1 boks maiskorn, 300 g 1 boks hermetisk sopp, 100 g Tilberedning: Del kjøttet i serveringsstykker. Stek det i små porsjoner og ha over i gryte. Slå på vann til det knapt dekker kjøttet, og la det trekke ved svak varme ca. 30 minutter. Ha i sjampinjonger og maiskorn og smak til med salt, pepper og timian. Varm gryten og server med tomatbåter. Gryten smak godt med brød til. Dette er til 4 personer og lammekjøttet får du nå til rundt 80; pr kilo En til : 1 ½ kg lamekjøtt med ben eller 800 g benfritt 8 dl vann 2 ts salt 5 hvite pepperkorn 1 laurbærblad 8 poteter 3 gulrøtter 1 bit kålrot, ca 300 g 2 løk Tilberedning: Skjær kjøttet i terninger. Legg det og eventuelt ben i en gryte. Tilsett salt og krydder. Kok under lokk på svak varme i ca 30 minutter. Skrell i mellomtiden poteter, røtter og løk. Skjær poteter, gulrøtter og kålroten i terninger og løken i båter. Legg dem i gryten og kok ytterligere 25-30 minutter. Hilsen 0 Siter
Atene Skrevet 18. september 2006 Skrevet 18. september 2006 Lammefrikassé. Legg lammekjøtt i en gryte sammen med det grønne på en purre, og en gulrot. Salt og pepper. Fyll på vann til det nesten dekker kjøttet. Kok opp, skum av gryten. La trekke i halvannen times tid. I mellomtiden skreller du og deler opp diverse rotgrønnsaker, samt resten av purren, og koker møre i en gryte ved siden av. Sil av kokekraften til kjøttet og lag lys saus av den. Legg kjøtt og grønnsaker i sausen. Kokte poteter serveres til. Namnam.... Pris på kjøtt? Det spørs hva slags kjøtt du kjøper. Men styr unna "fårikålkjøtt" til 29,90 på Prix. Bog er godt til frikassé. Til tre personer bør du ha ca. 800 gram, men du kan godt lage mer og varme opp dagen etter. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.