Gå til innhold

Blomkål


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest blomkålet
Skrevet

er vel bare å koke det i vann med litt salt i. Stikk en kniv gjennom etter noen minutter og avgjør selv hvor myk/hard du ønsker blomkålen skal være.

Skrevet

Legger alltid blomkålhodet i lettsalta vann en times tid for å få ut event. mark. Lærte av min husstellærer.

Før du legger det i kjelen til koking skjær et snitt i stilken, koker litt foretere da.

Deretter koker jeg det noen få minutter (i lettsalta vann) med bukettene ned for så å snu det. Vann til litt over halve blomkålhodet og bruker kraften til saus eller suppe om jeg skal ha det for masse vitaminer i kraften.

Totalt koker jeg det vel i ca. 15-20min. liker å ha litt å tygge på så blir ikke helt gjennomkokt da.

Skrevet

Skjær av det grønn, og gjerne litt "innover" i stilken for at det skal få jevnere koking.

Legges i kokende vann med litt salt i (og gjerne litt smør)

Kokes noen få minutter. Kjenn med kniv eller gaffell etter en liten stund.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...