Gjest blomkålet Skrevet 25. september 2006 Skrevet 25. september 2006 Kanskje et dumt spørsmål. Men kunne tenkt meg stek, god brunsaus, gulrøtter, rødkål og poteter i dag. Men, det store spørsmålet er hvordan man tilbereder steika? Må man ha termometer for å få det til? 0 Siter
Speak Skrevet 25. september 2006 Skrevet 25. september 2006 Jeg synes det er praktisk å bruke steketermometer. Da blir den nok stekt samtidig som du ikke steker den tør. Om det er svinestek synes jeg det er godt å lang-steke den. 0 Siter
Gjest blomkålet Skrevet 25. september 2006 Skrevet 25. september 2006 Jeg synes det er praktisk å bruke steketermometer. Da blir den nok stekt samtidig som du ikke steker den tør. Om det er svinestek synes jeg det er godt å lang-steke den. vil det si at den står i stekeovn med noen cm vann i bunnen i noen timer? 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 25. september 2006 Skrevet 25. september 2006 Steketermometer er praktisk, men det er ikke et must. Jeg forutsetter at du snakker om oksekjøtt. Grill steken i en panne. Bare noen sekunder på hver side for å tette porene. Så slenger du den inn i ovnen på 180 grader. Hvor lenge den må stå avhenger veldig av tykkelsen. Og har du ingen peiling bør du kjøpe et steketermometer. Selv pleier jeg å ta det på feelingen. Ytrefilet på på kiloen pleier jeg å la stå inne i ca. 10-15 min. Men igjen: Det avhenger av stekens tykkelse (den kan f.eks. være lang og ikke ekstremt tykk). Etterpå lar du den stå og hvile i 10-20 min. Også det avhengig av kjøttets tykkelse. Jeg mener å huske at jeg med steketermometer pleier å ta den ut like før termometeret viser 60 grader. Det vil stå noe annet på steketermometeret (tror det står at en oksestek skal tas ut på 67 grader), men med mindre du liker kjøttet godt stekt ville jeg tatt den ut på like under 60 grader. Du lar den deretter hvile en stund. 0 Siter
Gjest blomkålet Skrevet 25. september 2006 Skrevet 25. september 2006 Steketermometer er praktisk, men det er ikke et must. Jeg forutsetter at du snakker om oksekjøtt. Grill steken i en panne. Bare noen sekunder på hver side for å tette porene. Så slenger du den inn i ovnen på 180 grader. Hvor lenge den må stå avhenger veldig av tykkelsen. Og har du ingen peiling bør du kjøpe et steketermometer. Selv pleier jeg å ta det på feelingen. Ytrefilet på på kiloen pleier jeg å la stå inne i ca. 10-15 min. Men igjen: Det avhenger av stekens tykkelse (den kan f.eks. være lang og ikke ekstremt tykk). Etterpå lar du den stå og hvile i 10-20 min. Også det avhengig av kjøttets tykkelse. Jeg mener å huske at jeg med steketermometer pleier å ta den ut like før termometeret viser 60 grader. Det vil stå noe annet på steketermometeret (tror det står at en oksestek skal tas ut på 67 grader), men med mindre du liker kjøttet godt stekt ville jeg tatt den ut på like under 60 grader. Du lar den deretter hvile en stund. takk for forklaring. Da blir det steik så fort termometeret er i hus! 0 Siter
ShitDiddelyDo Skrevet 25. september 2006 Skrevet 25. september 2006 takk for forklaring. Da blir det steik så fort termometeret er i hus! Det er ufattelig godt. Men tilbehøret er nesten det viktigste. Hvitløksgratinerte poteter (hjemmelaget. Aldri den driten du får kjøpt på Rimi) og stekte champignoner (eventuelt champignonstuing med champignoner, chalottløk, fløte og diverse krydder). Ja: Og du kan med fordel pepre steken før du trår til med stekinga. 0 Siter
Speak Skrevet 25. september 2006 Skrevet 25. september 2006 vil det si at den står i stekeovn med noen cm vann i bunnen i noen timer? Jepp:-) Lav varme. Men jeg bruker vann i bunnen også når jeg ikke har langsteking. Da brenner ikke stekesjya seg + at jeg får god kraft til saus. Legger gjerne litt løk nedi også. 0 Siter
Hønemoren Skrevet 25. september 2006 Skrevet 25. september 2006 Jeg har en Ultra Plus fra Tupperware som er til bruk i steikovn og gir veldig saftige steiker. Bruker steketermometer. Mange liker også å bruke gryte til steiker, brunes først i gryta og deretter helles på vann og la den stå å putre, steketermometer kan stå i her også. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.