Gå til innhold

hvordan lage stek?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Steketermometer er praktisk, men det er ikke et must.

Jeg forutsetter at du snakker om oksekjøtt.

Grill steken i en panne. Bare noen sekunder på hver side for å tette porene. Så slenger du den inn i ovnen på 180 grader. Hvor lenge den må stå avhenger veldig av tykkelsen. Og har du ingen peiling bør du kjøpe et steketermometer. Selv pleier jeg å ta det på feelingen.

Ytrefilet på på kiloen pleier jeg å la stå inne i ca. 10-15 min. Men igjen: Det avhenger av stekens tykkelse (den kan f.eks. være lang og ikke ekstremt tykk).

Etterpå lar du den stå og hvile i 10-20 min. Også det avhengig av kjøttets tykkelse.

Jeg mener å huske at jeg med steketermometer pleier å ta den ut like før termometeret viser 60 grader. Det vil stå noe annet på steketermometeret (tror det står at en oksestek skal tas ut på 67 grader), men med mindre du liker kjøttet godt stekt ville jeg tatt den ut på like under 60 grader. Du lar den deretter hvile en stund.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/247260-hvordan-lage-stek/#findComment-1934901
Del på andre sider

Gjest blomkålet

Steketermometer er praktisk, men det er ikke et must.

Jeg forutsetter at du snakker om oksekjøtt.

Grill steken i en panne. Bare noen sekunder på hver side for å tette porene. Så slenger du den inn i ovnen på 180 grader. Hvor lenge den må stå avhenger veldig av tykkelsen. Og har du ingen peiling bør du kjøpe et steketermometer. Selv pleier jeg å ta det på feelingen.

Ytrefilet på på kiloen pleier jeg å la stå inne i ca. 10-15 min. Men igjen: Det avhenger av stekens tykkelse (den kan f.eks. være lang og ikke ekstremt tykk).

Etterpå lar du den stå og hvile i 10-20 min. Også det avhengig av kjøttets tykkelse.

Jeg mener å huske at jeg med steketermometer pleier å ta den ut like før termometeret viser 60 grader. Det vil stå noe annet på steketermometeret (tror det står at en oksestek skal tas ut på 67 grader), men med mindre du liker kjøttet godt stekt ville jeg tatt den ut på like under 60 grader. Du lar den deretter hvile en stund.

takk for forklaring. Da blir det steik så fort termometeret er i hus!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/247260-hvordan-lage-stek/#findComment-1934907
Del på andre sider

takk for forklaring. Da blir det steik så fort termometeret er i hus!

Det er ufattelig godt. Men tilbehøret er nesten det viktigste. Hvitløksgratinerte poteter (hjemmelaget. Aldri den driten du får kjøpt på Rimi) og stekte champignoner (eventuelt champignonstuing med champignoner, chalottløk, fløte og diverse krydder).

Ja: Og du kan med fordel pepre steken før du trår til med stekinga.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/247260-hvordan-lage-stek/#findComment-1934926
Del på andre sider

Annonse

Jeg har en Ultra Plus fra Tupperware som er til bruk i steikovn og gir veldig saftige steiker. Bruker steketermometer. Mange liker også å bruke gryte til steiker, brunes først i gryta og deretter helles på vann og la den stå å putre, steketermometer kan stå i her også.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/247260-hvordan-lage-stek/#findComment-1935253
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...