idaso Skrevet 29. november 2006 Del Skrevet 29. november 2006 Når det gjelder toxoplasmose vet jeg at du skal holde deg unna rått kjøtt, jeg lurer på i hvilken grad spekemat går inn her? jeg er gravid med mitt 3 barn, og har ikke dannet antistoffer mot toxoplasmose . Lurer også på hva som kan skje med mor/barn hvis jeg skulle bli smittet.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/256156-spekemat-og-toxoplasmose/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 29. november 2006 Del Skrevet 29. november 2006 Spekemat (inkl salami osv) regnes som rått kjøtt ja, det er ikke varmebehandlet på noen måte. Også røkelaks, gravlaks osv. skal man være forsiktig med. Du kan legge spekemat i fryseren i minst 3 dager, da blir bakteriene drept, så da kan du trygt spise det. Mor merker ikke nødvendigvis så mye til toxoplasmose-smitte, men barnet kan få uopprettelige skader (husker ikke helt hva). Om du går inn på snartmamma.com finner du et diskusjonsforum der slike spørsmål har vært oppe før, eller du kan spørre nye spørsmål, og ta opp andre ting du lurer på. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/256156-spekemat-og-toxoplasmose/#findComment-2033733 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.