Zarine Skrevet 22. desember 2006 Skrevet 22. desember 2006 Jeg innbiller meg at det er vanskelig å beregne riktig vannmengde. Tar man for mye, blir sausen smakløs og tar man for lite blir pinnekjøttet tørt? Med saftkoker havner fettet/sausen alene i en kasserolle (fra slangen i saftkokekasserollen). I kasserollen man setter under saftkokeren kan man ha masse vann, så det holder helt til pinnekjøttet er mørt. *vil ha saftkoker!!* Et tips: Jeg pleier alltid å grille pinnekjøttet en liten stund i steikovnen rett før vi spiser det. Blir mye bedre da:-) Kålrotstappa kan med fordel få et par poteter. Da blir den mildere og bedre. Fløte, salt og pepper oppi er også et "must"! Og du.. sennep sammen med pinnekjøttmiddag er aller best!! Aha, så det er DERFOR saftkokar har ein fordel. Du får rent av feittet...! Det tenkte eg ikkje på. Eg vil likevel anbefale fiskekjele. Stor og romsleg. 0 Siter
Dorthe Skrevet 22. desember 2006 Skrevet 22. desember 2006 Jeg innbiller meg at det er vanskelig å beregne riktig vannmengde. Tar man for mye, blir sausen smakløs og tar man for lite blir pinnekjøttet tørt? Med saftkoker havner fettet/sausen alene i en kasserolle (fra slangen i saftkokekasserollen). I kasserollen man setter under saftkokeren kan man ha masse vann, så det holder helt til pinnekjøttet er mørt. *vil ha saftkoker!!* Et tips: Jeg pleier alltid å grille pinnekjøttet en liten stund i steikovnen rett før vi spiser det. Blir mye bedre da:-) Kålrotstappa kan med fordel få et par poteter. Da blir den mildere og bedre. Fløte, salt og pepper oppi er også et "must"! Og du.. sennep sammen med pinnekjøttmiddag er aller best!! Takk for tips. Da skal jeg gjøre så godt jeg kan ;o) Jeg hadde tenkt å grille det før servering for venninna mi påstår at det er best ) 0 Siter
Lillemus Skrevet 22. desember 2006 Skrevet 22. desember 2006 For rundt 5-6 år siden kjøpte jeg min på Rema Stormarked for 2-3 hundrelapper. Men jeg tror ikke det er sesong akkurat nå du... 0 Siter
Gjest togli Skrevet 23. desember 2006 Skrevet 23. desember 2006 Ja saftkokar får ein framleis tak i, men det er vel kanskje ei litt sesongbetont vare (haust og saftetid). Dersom du ikkje vanlegvis brukar å safte, så har eg kanskje eit litt betre tips til deg. Her i huset er det ikkje det store volumet av pinnekjøtt som går med (for det er kun eg som et det), så eg har det berre på vanleg damprist i kasserolle, men det eg kan anbefale deg dersom du lager ein del til julemiddagen, er å kjøpe deg ein fiskekjele (Høyang? litt usikker, vi har ikkje sjølv, men foreldra mine har ein). Avlang, stor og romsleg. Den har fin dampeplate til å ha i botnen, dekker det heile, og har plass til mange stykke pinnekjøt. Trykkokar anbefales ikkje ;-) Takk for tips! 0 Siter
Gjest togli Skrevet 23. desember 2006 Skrevet 23. desember 2006 Ja saftkokar får ein framleis tak i, men det er vel kanskje ei litt sesongbetont vare (haust og saftetid). Dersom du ikkje vanlegvis brukar å safte, så har eg kanskje eit litt betre tips til deg. Her i huset er det ikkje det store volumet av pinnekjøtt som går med (for det er kun eg som et det), så eg har det berre på vanleg damprist i kasserolle, men det eg kan anbefale deg dersom du lager ein del til julemiddagen, er å kjøpe deg ein fiskekjele (Høyang? litt usikker, vi har ikkje sjølv, men foreldra mine har ein). Avlang, stor og romsleg. Den har fin dampeplate til å ha i botnen, dekker det heile, og har plass til mange stykke pinnekjøt. Trykkokar anbefales ikkje ;-) hvorfor anbefaler du ikke trykkoker? Svigerfar sitter her og prøver å overtale meg til å kjøpe det skjønner du ;-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 23. desember 2006 Skrevet 23. desember 2006 Aha, så det er DERFOR saftkokar har ein fordel. Du får rent av feittet...! Det tenkte eg ikkje på. Eg vil likevel anbefale fiskekjele. Stor og romsleg. Vanndampen kommer jo oppi fettet uansett (sier svigerfar), så jeg vet ikke... 0 Siter
Gjest togli Skrevet 23. desember 2006 Skrevet 23. desember 2006 For rundt 5-6 år siden kjøpte jeg min på Rema Stormarked for 2-3 hundrelapper. Men jeg tror ikke det er sesong akkurat nå du... Jeg får gå på leting til sommeren! 0 Siter
Zarine Skrevet 23. desember 2006 Skrevet 23. desember 2006 hvorfor anbefaler du ikke trykkoker? Svigerfar sitter her og prøver å overtale meg til å kjøpe det skjønner du ;-) Trykkokar er ein fantastisk ting til masse rart, men til pinnekjøtet... njaei... Skeptisk ;-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 23. desember 2006 Skrevet 23. desember 2006 Trykkokar er ein fantastisk ting til masse rart, men til pinnekjøtet... njaei... Skeptisk ;-) Samme her... Men det er kun fordi jeg ikke har prøvd;-) Folk skryter av at pinnekjøttet blir ferdig på mye kortere tid med trykkoker. Jeg _vil_ det skal ta lang tid! Duften av pinnekjøtt skal begynne tidlig på formiddagen julaften. Først da skjønner jeg at det er jul:-) 0 Siter
Zarine Skrevet 23. desember 2006 Skrevet 23. desember 2006 Samme her... Men det er kun fordi jeg ikke har prøvd;-) Folk skryter av at pinnekjøttet blir ferdig på mye kortere tid med trykkoker. Jeg _vil_ det skal ta lang tid! Duften av pinnekjøtt skal begynne tidlig på formiddagen julaften. Først da skjønner jeg at det er jul:-) Ja, nettopp, er det ikkje noko med det? Pinnekjøt (og ribbe for den del) er da ikkje fast food ;-) Det skal fylle huset med julematduft sakte, men sikkert. Bon appetit, forresten! Same korleis det blir til at du lager det... 0 Siter
Gjest togli Skrevet 23. desember 2006 Skrevet 23. desember 2006 Ja, nettopp, er det ikkje noko med det? Pinnekjøt (og ribbe for den del) er da ikkje fast food ;-) Det skal fylle huset med julematduft sakte, men sikkert. Bon appetit, forresten! Same korleis det blir til at du lager det... Like så :-) Psst: Mamma og pappa damper pinnekjøttet i kveld, så får jeg låne saftkokeren imorgen tidlig!!! *fornøyd* 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.