Gjest Den grønne kokk Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Hva skal dere ha til middag i dag? Trenger tips! 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Vi skal ha kyllingfilet, ris og salat i dag. 0 Siter
Gjest bernaise Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Vi skal ha kyllingfilet, ris og salat i dag. Hva har du på kyllingfileten for å få den til å smake noe? 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Hva har du på kyllingfileten for å få den til å smake noe? Jeg bruker litt forskjellig krydder. Blant annet chili-krydder og indian curry. Også har jeg bretagne saus over, laget uten smør. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Jeg bruker litt forskjellig krydder. Blant annet chili-krydder og indian curry. Også har jeg bretagne saus over, laget uten smør. Akkurat det hadde vi i går :-) Mmmmmmm! I dag tenker jeg det blir pannekaker... 0 Siter
Gjest prust Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Pannekaker. Da har vi noen enkle, som vi har blåbærsyltetøy på, og noen med ost og skinke og krydder på. Mmmmmm! 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Pannekaker. Da har vi noen enkle, som vi har blåbærsyltetøy på, og noen med ost og skinke og krydder på. Mmmmmm! Pannekake med ost, skinke og krydder på hørtes godt ut da. Tror jeg at jeg skal prøve på neste gang vi har pannekaker. Blir sikkert ikke så veldig lenge til, minsten her elsker pannekaker med blåbær. 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Hva har du på kyllingfileten for å få den til å smake noe? Jeg har lært at man skal la kjøttet så stekeskorpe før krydring så ikke væsken blir sugd ut av kjøttet, mulig det helst gjelder salt. Jeg steker kyllingfiletene litt på hver side og så har jeg på salt, pepper og masse basilikum for det synes jeg er så godt og så ettersteker jeg dem noen minutter til de er gjennomstekte. Blir kjempesaftige og knallgode! 0 Siter
Gjest hubro mor Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Jeg har lært at man skal la kjøttet så stekeskorpe før krydring så ikke væsken blir sugd ut av kjøttet, mulig det helst gjelder salt. Jeg steker kyllingfiletene litt på hver side og så har jeg på salt, pepper og masse basilikum for det synes jeg er så godt og så ettersteker jeg dem noen minutter til de er gjennomstekte. Blir kjempesaftige og knallgode! Usj, og smakløse? Og ja, det gjelder bare salt, det som trekker ut væsken. For å få smak bør kjøttet få marinere litt i rå tilstand, ellers sitter smaken knapt nok utenpå, og en vil jo at det skal smake inni også da. 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Usj, og smakløse? Og ja, det gjelder bare salt, det som trekker ut væsken. For å få smak bør kjøttet få marinere litt i rå tilstand, ellers sitter smaken knapt nok utenpå, og en vil jo at det skal smake inni også da. Smakløse nei! De blir kjempegode! 0 Siter
Babette Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 I dag skal jeg lage en av mine todagers. Altså jeg lager stor porsjon i dag og varmer opp i morgen. Man tager en drøy halvliter med vann, og koker opp med et par terninger av grønnsakbuljong. Oppi legges gulrøtter i små biter, blomkål og brokkoli i litt større, gul løk i båter og en kopp riflet makaroni. Dette skal kokes til alt er ferdig. Tilsett et par spiseskjeer tomatpure for deilig smak, og krydder etter behag. På slutten av koketiden tilsettes røkt pølse i biter, gjerne av kalkun/kylling eller mager vanlig kjøttpølse. Hakket persille strøs over ved servering. Dette er en gryte der grønnsakene skal spille hovedrollen, likevel er den mettende. Og blandingen av grønnsakbuljong og tomatpure er deilig. Det meste av vannet koker inn, så det blir som en lapskaus. Jeg har også et tips om en kjempegod kjøttsaus som kan brukes til taco, pasta, pizza osv. Den lages av karbonadedeig og ganske mye gulrot som rives og kokes opp i buljong. Det er også løk, tomatpure og krydder i den. 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 I dag skal jeg lage en av mine todagers. Altså jeg lager stor porsjon i dag og varmer opp i morgen. Man tager en drøy halvliter med vann, og koker opp med et par terninger av grønnsakbuljong. Oppi legges gulrøtter i små biter, blomkål og brokkoli i litt større, gul løk i båter og en kopp riflet makaroni. Dette skal kokes til alt er ferdig. Tilsett et par spiseskjeer tomatpure for deilig smak, og krydder etter behag. På slutten av koketiden tilsettes røkt pølse i biter, gjerne av kalkun/kylling eller mager vanlig kjøttpølse. Hakket persille strøs over ved servering. Dette er en gryte der grønnsakene skal spille hovedrollen, likevel er den mettende. Og blandingen av grønnsakbuljong og tomatpure er deilig. Det meste av vannet koker inn, så det blir som en lapskaus. Jeg har også et tips om en kjempegod kjøttsaus som kan brukes til taco, pasta, pizza osv. Den lages av karbonadedeig og ganske mye gulrot som rives og kokes opp i buljong. Det er også løk, tomatpure og krydder i den. Koker du gulrot og blomkål/broccoli like lenge?! Da må da blomkål/broccoli være totalt grøt lenge før gulrota er ferdig kokt? Suppa høres kjempegod ut, men jeg ville ikke hatt oppi blomkål og broccoli før de siste få minuttene. 0 Siter
Babette Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Koker du gulrot og blomkål/broccoli like lenge?! Da må da blomkål/broccoli være totalt grøt lenge før gulrota er ferdig kokt? Suppa høres kjempegod ut, men jeg ville ikke hatt oppi blomkål og broccoli før de siste få minuttene. Det stemmer.Blomkål og brokkoli er veldig lettkokt. Min elskede vil ha grønnsaker med tyggemotstand, og jeg har blitt flink til å få til det. Så blomkålen koker nok ikke mer enn 5 minutter og gulrøttene ca. 15. Jeg bruker et helt blomkålhode og en hel brokkoli. Og det blir ikke suppe, spises med kniv og gaffel. Og kjempegodt, ja. Jeg bruker raust med pepper i. Kålrot kan også brukes, og sellerirot. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 I dag skal jeg lage en av mine todagers. Altså jeg lager stor porsjon i dag og varmer opp i morgen. Man tager en drøy halvliter med vann, og koker opp med et par terninger av grønnsakbuljong. Oppi legges gulrøtter i små biter, blomkål og brokkoli i litt større, gul løk i båter og en kopp riflet makaroni. Dette skal kokes til alt er ferdig. Tilsett et par spiseskjeer tomatpure for deilig smak, og krydder etter behag. På slutten av koketiden tilsettes røkt pølse i biter, gjerne av kalkun/kylling eller mager vanlig kjøttpølse. Hakket persille strøs over ved servering. Dette er en gryte der grønnsakene skal spille hovedrollen, likevel er den mettende. Og blandingen av grønnsakbuljong og tomatpure er deilig. Det meste av vannet koker inn, så det blir som en lapskaus. Jeg har også et tips om en kjempegod kjøttsaus som kan brukes til taco, pasta, pizza osv. Den lages av karbonadedeig og ganske mye gulrot som rives og kokes opp i buljong. Det er også løk, tomatpure og krydder i den. Det hørtes skikkelig godt ut! Vi er veldig glade i grønnsaker, så lenge de ikke er bløte ) 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Vi skulle egentlig ha stekt fisk, men jeg glemte og ta det ut av frysen, så det får bli i morgen. Tror jeg har noen kjøttkaker i fryseren, blir kanskje det. Jeg lager opp masse i slengen, med hjortekjøtt i, så har jeg mange kjappe middager. 0 Siter
Babette Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Det hørtes skikkelig godt ut! Vi er veldig glade i grønnsaker, så lenge de ikke er bløte ) Enig. Vasne grønnsaker er ikke godt. Jeg kan heller ikke fordra sånne frossenblandinger. Når jeg woker lager jeg også grønnsakene ganske harde. Grønnsakgryta er veldig god, ja. Den kan også lages helt uten kjøtt, men da blir den mindre mettende. Jeg skulle gjerne ha tatt æren for oppskriften, men har sakset den fra Norsk Ukeblad. Cluet er at grønnsakene koker i grønnsakbuljong. Da blir de veldig gode, samtidig som "sausen" de ligger i også får deilig smak. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Enig. Vasne grønnsaker er ikke godt. Jeg kan heller ikke fordra sånne frossenblandinger. Når jeg woker lager jeg også grønnsakene ganske harde. Grønnsakgryta er veldig god, ja. Den kan også lages helt uten kjøtt, men da blir den mindre mettende. Jeg skulle gjerne ha tatt æren for oppskriften, men har sakset den fra Norsk Ukeblad. Cluet er at grønnsakene koker i grønnsakbuljong. Da blir de veldig gode, samtidig som "sausen" de ligger i også får deilig smak. Da skal jeg teste ut denne. Vi liker wok veldig godt også, bruker det mye. Jeg har noen små barn som ikke spiser grønnsaker på besøk innimellom. Når jeg woker til dem, så går det ned på høykant. Grønnsakene er best når de kan tygges skikkelig. 0 Siter
Babette Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Vi skulle egentlig ha stekt fisk, men jeg glemte og ta det ut av frysen, så det får bli i morgen. Tror jeg har noen kjøttkaker i fryseren, blir kanskje det. Jeg lager opp masse i slengen, med hjortekjøtt i, så har jeg mange kjappe middager. Er du obs på den serien med fylt fisk som kan tas rett fra fryseren og stekes i stekovnen? Laks fylt med spinat, rødspette med ost, gulrot og brokkoli er de beste synes jeg. Da legger jeg skiver av poeteter (skrubbet, ikke skrelt) i oljesmurt langpanne sammen med fisken, og pensler potetene med olivenolje blandet med hvitløk, sitronpepper og timian og steiker alt sammen i en halv time på 200 grader. Lettere kan det ikke bli. Og potetene blir vanvittig gode. Dertil en stor bolle salat, enten gresk type eller frisk, grønn med selleri, reddiker, agurk og tomat m.m. Dressing: Balsamicoeddik og litt olivenolje, smakt til med litt sukker. 0 Siter
Babette Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Da skal jeg teste ut denne. Vi liker wok veldig godt også, bruker det mye. Jeg har noen små barn som ikke spiser grønnsaker på besøk innimellom. Når jeg woker til dem, så går det ned på høykant. Grønnsakene er best når de kan tygges skikkelig. I det neste svaret mitt glemte jeg å skrive at jeg kler langpannen med bakepapir, og smører med olje oppå dette. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Er du obs på den serien med fylt fisk som kan tas rett fra fryseren og stekes i stekovnen? Laks fylt med spinat, rødspette med ost, gulrot og brokkoli er de beste synes jeg. Da legger jeg skiver av poeteter (skrubbet, ikke skrelt) i oljesmurt langpanne sammen med fisken, og pensler potetene med olivenolje blandet med hvitløk, sitronpepper og timian og steiker alt sammen i en halv time på 200 grader. Lettere kan det ikke bli. Og potetene blir vanvittig gode. Dertil en stor bolle salat, enten gresk type eller frisk, grønn med selleri, reddiker, agurk og tomat m.m. Dressing: Balsamicoeddik og litt olivenolje, smakt til med litt sukker. Ja, vi bruker den type fisk også. Det med potetene var nytt, og må prøves. Jeg har en snill bestefar som fisker til meg, så nå driver vi og spiser på den. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.