Gå til innhold

Middag?


Gjest Den grønne kokk

Anbefalte innlegg

Gjest Den grønne kokk
Skrevet

Hva skal dere ha til middag i dag? Trenger tips!

Gjest annlovinda
Skrevet

Vi skal ha kyllingfilet, ris og salat i dag.

Gjest bernaise
Skrevet

Vi skal ha kyllingfilet, ris og salat i dag.

Hva har du på kyllingfileten for å få den til å smake noe?

Gjest annlovinda
Skrevet

Hva har du på kyllingfileten for å få den til å smake noe?

Jeg bruker litt forskjellig krydder.

Blant annet chili-krydder og indian curry.

Også har jeg bretagne saus over, laget uten smør.

Skrevet

Jeg bruker litt forskjellig krydder.

Blant annet chili-krydder og indian curry.

Også har jeg bretagne saus over, laget uten smør.

Akkurat det hadde vi i går :-)

Mmmmmmm!

I dag tenker jeg det blir pannekaker...

Skrevet

Pannekaker.

Da har vi noen enkle, som vi har blåbærsyltetøy på, og noen med ost og skinke og krydder på.

Mmmmmm!

Gjest annlovinda
Skrevet

Pannekaker.

Da har vi noen enkle, som vi har blåbærsyltetøy på, og noen med ost og skinke og krydder på.

Mmmmmm!

Pannekake med ost, skinke og krydder på hørtes godt ut da.

Tror jeg at jeg skal prøve på neste gang vi har pannekaker. Blir sikkert ikke så veldig lenge til, minsten her elsker pannekaker med blåbær.

Skrevet

Hva har du på kyllingfileten for å få den til å smake noe?

Jeg har lært at man skal la kjøttet så stekeskorpe før krydring så ikke væsken blir sugd ut av kjøttet, mulig det helst gjelder salt. Jeg steker kyllingfiletene litt på hver side og så har jeg på salt, pepper og masse basilikum for det synes jeg er så godt og så ettersteker jeg dem noen minutter til de er gjennomstekte. Blir kjempesaftige og knallgode!

Gjest hubro mor
Skrevet

Jeg har lært at man skal la kjøttet så stekeskorpe før krydring så ikke væsken blir sugd ut av kjøttet, mulig det helst gjelder salt. Jeg steker kyllingfiletene litt på hver side og så har jeg på salt, pepper og masse basilikum for det synes jeg er så godt og så ettersteker jeg dem noen minutter til de er gjennomstekte. Blir kjempesaftige og knallgode!

Usj, og smakløse? Og ja, det gjelder bare salt, det som trekker ut væsken. For å få smak bør kjøttet få marinere litt i rå tilstand, ellers sitter smaken knapt nok utenpå, og en vil jo at det skal smake inni også da.

Skrevet

Usj, og smakløse? Og ja, det gjelder bare salt, det som trekker ut væsken. For å få smak bør kjøttet få marinere litt i rå tilstand, ellers sitter smaken knapt nok utenpå, og en vil jo at det skal smake inni også da.

Smakløse nei! De blir kjempegode!

Skrevet

I dag skal jeg lage en av mine todagers. Altså jeg lager stor porsjon i dag og varmer opp i morgen.

Man tager en drøy halvliter med vann, og koker opp med et par terninger av grønnsakbuljong. Oppi legges gulrøtter i små biter, blomkål og brokkoli i litt større, gul løk i båter og en kopp riflet makaroni. Dette skal kokes til alt er ferdig.

Tilsett et par spiseskjeer tomatpure for deilig smak, og krydder etter behag. På slutten av koketiden tilsettes røkt pølse i biter, gjerne av kalkun/kylling eller mager vanlig kjøttpølse.

Hakket persille strøs over ved servering.

Dette er en gryte der grønnsakene skal spille hovedrollen, likevel er den mettende. Og blandingen av grønnsakbuljong og tomatpure er deilig. Det meste av vannet koker inn, så det blir som en lapskaus.

Jeg har også et tips om en kjempegod kjøttsaus som kan brukes til taco, pasta, pizza osv. Den lages av karbonadedeig og ganske mye gulrot som rives og kokes opp i buljong. Det er også løk, tomatpure og krydder i den.

Skrevet

I dag skal jeg lage en av mine todagers. Altså jeg lager stor porsjon i dag og varmer opp i morgen.

Man tager en drøy halvliter med vann, og koker opp med et par terninger av grønnsakbuljong. Oppi legges gulrøtter i små biter, blomkål og brokkoli i litt større, gul løk i båter og en kopp riflet makaroni. Dette skal kokes til alt er ferdig.

Tilsett et par spiseskjeer tomatpure for deilig smak, og krydder etter behag. På slutten av koketiden tilsettes røkt pølse i biter, gjerne av kalkun/kylling eller mager vanlig kjøttpølse.

Hakket persille strøs over ved servering.

Dette er en gryte der grønnsakene skal spille hovedrollen, likevel er den mettende. Og blandingen av grønnsakbuljong og tomatpure er deilig. Det meste av vannet koker inn, så det blir som en lapskaus.

Jeg har også et tips om en kjempegod kjøttsaus som kan brukes til taco, pasta, pizza osv. Den lages av karbonadedeig og ganske mye gulrot som rives og kokes opp i buljong. Det er også løk, tomatpure og krydder i den.

Koker du gulrot og blomkål/broccoli like lenge?! Da må da blomkål/broccoli være totalt grøt lenge før gulrota er ferdig kokt? Suppa høres kjempegod ut, men jeg ville ikke hatt oppi blomkål og broccoli før de siste få minuttene.

Skrevet

Koker du gulrot og blomkål/broccoli like lenge?! Da må da blomkål/broccoli være totalt grøt lenge før gulrota er ferdig kokt? Suppa høres kjempegod ut, men jeg ville ikke hatt oppi blomkål og broccoli før de siste få minuttene.

Det stemmer.Blomkål og brokkoli er veldig lettkokt. Min elskede vil ha grønnsaker med tyggemotstand, og jeg har blitt flink til å få til det. Så blomkålen koker nok ikke mer enn 5 minutter og gulrøttene ca. 15.

Jeg bruker et helt blomkålhode og en hel brokkoli. Og det blir ikke suppe, spises med kniv og gaffel. Og kjempegodt, ja. Jeg bruker raust med pepper i. Kålrot kan også brukes, og sellerirot.

Gjest Shira12
Skrevet

I dag skal jeg lage en av mine todagers. Altså jeg lager stor porsjon i dag og varmer opp i morgen.

Man tager en drøy halvliter med vann, og koker opp med et par terninger av grønnsakbuljong. Oppi legges gulrøtter i små biter, blomkål og brokkoli i litt større, gul løk i båter og en kopp riflet makaroni. Dette skal kokes til alt er ferdig.

Tilsett et par spiseskjeer tomatpure for deilig smak, og krydder etter behag. På slutten av koketiden tilsettes røkt pølse i biter, gjerne av kalkun/kylling eller mager vanlig kjøttpølse.

Hakket persille strøs over ved servering.

Dette er en gryte der grønnsakene skal spille hovedrollen, likevel er den mettende. Og blandingen av grønnsakbuljong og tomatpure er deilig. Det meste av vannet koker inn, så det blir som en lapskaus.

Jeg har også et tips om en kjempegod kjøttsaus som kan brukes til taco, pasta, pizza osv. Den lages av karbonadedeig og ganske mye gulrot som rives og kokes opp i buljong. Det er også løk, tomatpure og krydder i den.

Det hørtes skikkelig godt ut!

Vi er veldig glade i grønnsaker, så lenge de ikke er bløte :o)

Gjest Shira12
Skrevet

Vi skulle egentlig ha stekt fisk, men jeg glemte og ta det ut av frysen, så det får bli i morgen.

Tror jeg har noen kjøttkaker i fryseren, blir kanskje det. Jeg lager opp masse i slengen, med hjortekjøtt i, så har jeg mange kjappe middager.

Skrevet

Det hørtes skikkelig godt ut!

Vi er veldig glade i grønnsaker, så lenge de ikke er bløte :o)

Enig. Vasne grønnsaker er ikke godt. Jeg kan heller ikke fordra sånne frossenblandinger.

Når jeg woker lager jeg også grønnsakene ganske harde.

Grønnsakgryta er veldig god, ja. Den kan også lages helt uten kjøtt, men da blir den mindre mettende. Jeg skulle gjerne ha tatt æren for oppskriften, men har sakset den fra Norsk Ukeblad.

Cluet er at grønnsakene koker i grønnsakbuljong. Da blir de veldig gode, samtidig som "sausen" de ligger i også får deilig smak.

Gjest Shira12
Skrevet

Enig. Vasne grønnsaker er ikke godt. Jeg kan heller ikke fordra sånne frossenblandinger.

Når jeg woker lager jeg også grønnsakene ganske harde.

Grønnsakgryta er veldig god, ja. Den kan også lages helt uten kjøtt, men da blir den mindre mettende. Jeg skulle gjerne ha tatt æren for oppskriften, men har sakset den fra Norsk Ukeblad.

Cluet er at grønnsakene koker i grønnsakbuljong. Da blir de veldig gode, samtidig som "sausen" de ligger i også får deilig smak.

Da skal jeg teste ut denne. Vi liker wok veldig godt også, bruker det mye.

Jeg har noen små barn som ikke spiser grønnsaker på besøk innimellom. Når jeg woker til dem, så går det ned på høykant. Grønnsakene er best når de kan tygges skikkelig.

Skrevet

Vi skulle egentlig ha stekt fisk, men jeg glemte og ta det ut av frysen, så det får bli i morgen.

Tror jeg har noen kjøttkaker i fryseren, blir kanskje det. Jeg lager opp masse i slengen, med hjortekjøtt i, så har jeg mange kjappe middager.

Er du obs på den serien med fylt fisk som kan tas rett fra fryseren og stekes i stekovnen? Laks fylt med spinat, rødspette med ost, gulrot og brokkoli er de beste synes jeg.

Da legger jeg skiver av poeteter (skrubbet, ikke skrelt) i oljesmurt langpanne sammen med fisken, og pensler potetene med olivenolje blandet med hvitløk, sitronpepper og timian og steiker alt sammen i en halv time på 200 grader. Lettere kan det ikke bli. Og potetene blir vanvittig gode.

Dertil en stor bolle salat, enten gresk type eller frisk, grønn med selleri, reddiker, agurk og tomat m.m. Dressing: Balsamicoeddik og litt olivenolje, smakt til med litt sukker.

Skrevet

Da skal jeg teste ut denne. Vi liker wok veldig godt også, bruker det mye.

Jeg har noen små barn som ikke spiser grønnsaker på besøk innimellom. Når jeg woker til dem, så går det ned på høykant. Grønnsakene er best når de kan tygges skikkelig.

I det neste svaret mitt glemte jeg å skrive at jeg kler langpannen med bakepapir, og smører med olje oppå dette.

Gjest Shira12
Skrevet

Er du obs på den serien med fylt fisk som kan tas rett fra fryseren og stekes i stekovnen? Laks fylt med spinat, rødspette med ost, gulrot og brokkoli er de beste synes jeg.

Da legger jeg skiver av poeteter (skrubbet, ikke skrelt) i oljesmurt langpanne sammen med fisken, og pensler potetene med olivenolje blandet med hvitløk, sitronpepper og timian og steiker alt sammen i en halv time på 200 grader. Lettere kan det ikke bli. Og potetene blir vanvittig gode.

Dertil en stor bolle salat, enten gresk type eller frisk, grønn med selleri, reddiker, agurk og tomat m.m. Dressing: Balsamicoeddik og litt olivenolje, smakt til med litt sukker.

Ja, vi bruker den type fisk også. Det med potetene var nytt, og må prøves.

Jeg har en snill bestefar som fisker til meg, så nå driver vi og spiser på den.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...