Gjest prust Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Jeg får besøk av en nabo torsdag kveld. Det blir bare oss to. Har lyst til å lage noe god kveldskosmat, som ikke tar så lang tid å lage, som er god, men ikke fryktelig usunn. Vi liker begge sterk mat og hvitløk ;-) Jeg kommer til å holde på med legging omtrent til hun kommer - så gjerne enten noe som kan lages på forhånd, eller noe som kan lages litt kjapt og settes i ovnen mens jeg legger ungene. Skikkelig kjadre-dame-kveld altså!!! 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Lag en spicy thaisuppe, kjempegodt og enkelt! 0 Siter
Gjest prust Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Lag en spicy thaisuppe, kjempegodt og enkelt! Det har jeg aldri smakt. Oppskrift? 0 Siter
Babette Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Her kommer noe godt og sunt: Fres hvitløk og løk i panne. Tilsett karbonadedeig. Rør så den kornes. Riv 2-3 gulrøtter. Kok opp ca. 3 dl vann og buljongterning i en liten kasserolle. Legg gulrotguffet oppi, rør godt og kok opp. Ha det oppi panna til kjøttet. Tilsett en liten boks tomatpure og krydre etter behag. La alt småkoke til væsken har kokt inn. Smør dette som fyll på tacolefser, rull sammen og legg i langpanne eller ildfast form, med skjøten ned. Strø revet ost over. Inn i stekovn, 200 grader i ca. 15 minutter, til osten har smeltet. Det er nok med 2 lefser til hver. Dertil serveres skriver av tomat og agurk, kanskje grønn salat. Dette er virkelig godt. Gulrota gir nydelig smak på kjøttsausen. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Her kommer noe godt og sunt: Fres hvitløk og løk i panne. Tilsett karbonadedeig. Rør så den kornes. Riv 2-3 gulrøtter. Kok opp ca. 3 dl vann og buljongterning i en liten kasserolle. Legg gulrotguffet oppi, rør godt og kok opp. Ha det oppi panna til kjøttet. Tilsett en liten boks tomatpure og krydre etter behag. La alt småkoke til væsken har kokt inn. Smør dette som fyll på tacolefser, rull sammen og legg i langpanne eller ildfast form, med skjøten ned. Strø revet ost over. Inn i stekovn, 200 grader i ca. 15 minutter, til osten har smeltet. Det er nok med 2 lefser til hver. Dertil serveres skriver av tomat og agurk, kanskje grønn salat. Dette er virkelig godt. Gulrota gir nydelig smak på kjøttsausen. Høres deilig ut......! Takk! 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Det har jeg aldri smakt. Oppskrift? Æhem, jeg pleier å putte oppi etter behov, men sånn cirka som dette: 1/2 liter vann 1 terning grønnsaksbuljong 1 boks tomater (moses/knuses/kjøres i blender) vårløk (evt purre) i ringer 1 liten kartong kokosmelk 1/2 butt matfløte 2-5 ss curry paste eller karripulver (må smakes til) litt hakket rød chili, en sprut lime, litt sukker, hakket ingefær, salt og pepper Smell alt sammen i en kjele og la det putre en stund. Mengden krydderier smaker du til. Mot slutten kan du tilsette kjøtt/skalldyr, feks kylling i biter, reker, og evt nudler. 0 Siter
Babette Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Høres deilig ut......! Takk! Ja, og så rødvin til! Faktisk vil dette fyllet også egne seg glimrende i vårrull. Jeg er ute etter oppskrift på deigen til vårruller, men har så langt ikke lykkes. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Ja, og så rødvin til! Faktisk vil dette fyllet også egne seg glimrende i vårrull. Jeg er ute etter oppskrift på deigen til vårruller, men har så langt ikke lykkes. Det er vel tynne, tynne "plater" som kan kjøpes i butikk? 0 Siter
Babette Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Det er vel tynne, tynne "plater" som kan kjøpes i butikk? Kålrotplater? Det har de ikke på min Coop. Bare hele hoder, store som menneskehoder. 0 Siter
Gjest Paprikababe Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Fylt paprika. En løk Ett fedd hvitløk 1 chili 150 g karbonadedeig 2 bokser hermetiske tomater Ost 2 store paprika. Skjær toppen av paprikaene. Fjern frø og det hvite inni. Brun chili, hvitløk, løk og karbonadedeig. Hell oppi 1,5 boks hermetiske tomater. Krydre med det du liker av sterke saker. La det koke i cirka 20 min, til mye av væsken har fordampet. Fyll paprikaen halvveis opp med fyllet. Legg ost oppi og deretter fyll igjen før du avslutter med ost. Sett hatten til paprikaen tilbake på toppen. Sett dem i en ildfast form og hell resten av de hermetiske tomatene rundt. Dette er for at paprikaene ikke skal brenne seg fast i formen. Sett dem i kjøleskapet til du skal steke dem. Stekes ved 200 grader i 40 min. De siste 10 minuttene kan du evt slenge inn noen nachos med ost på. Serveres med salsa og kanskje litt rømme. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Kålrotplater? Det har de ikke på min Coop. Bare hele hoder, store som menneskehoder. Hæh? Kålplater? Filodeig bruker man til vårrull. Finnes i frysedisken i vanlige dagligvarebutikker. Men du tenker kanskje på kålruletter? 0 Siter
Gjest prust Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Fylt paprika. En løk Ett fedd hvitløk 1 chili 150 g karbonadedeig 2 bokser hermetiske tomater Ost 2 store paprika. Skjær toppen av paprikaene. Fjern frø og det hvite inni. Brun chili, hvitløk, løk og karbonadedeig. Hell oppi 1,5 boks hermetiske tomater. Krydre med det du liker av sterke saker. La det koke i cirka 20 min, til mye av væsken har fordampet. Fyll paprikaen halvveis opp med fyllet. Legg ost oppi og deretter fyll igjen før du avslutter med ost. Sett hatten til paprikaen tilbake på toppen. Sett dem i en ildfast form og hell resten av de hermetiske tomatene rundt. Dette er for at paprikaene ikke skal brenne seg fast i formen. Sett dem i kjøleskapet til du skal steke dem. Stekes ved 200 grader i 40 min. De siste 10 minuttene kan du evt slenge inn noen nachos med ost på. Serveres med salsa og kanskje litt rømme. Mmmmmmm! Det fikk jeg lyst til å prøve! Mange gode forslag her....vanskelig å velge! 0 Siter
Babette Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Det er vel tynne, tynne "plater" som kan kjøpes i butikk? Jeg tenkte å lage deigen selv. Men jeg ser at jeg ikke sjekket hvilket innlegg du svarte på, så jeg trodde det var det om at kålrota var vanskelig å skjære opp, hehe. 0 Siter
Babette Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Hæh? Kålplater? Filodeig bruker man til vårrull. Finnes i frysedisken i vanlige dagligvarebutikker. Men du tenker kanskje på kålruletter? Nei, nei. Jeg er ute etter opskriften på deigen som brukes i vårruller. Altså hjemmelaget. 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Jeg tenkte å lage deigen selv. Men jeg ser at jeg ikke sjekket hvilket innlegg du svarte på, så jeg trodde det var det om at kålrota var vanskelig å skjære opp, hehe. Jeg forsto ingenting jeg... Jeg tenkte på det som heter spring roll pastry (?) som kjøpes i f.eks. thaibutikker. 0 Siter
Babette Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Jeg forsto ingenting jeg... Jeg tenkte på det som heter spring roll pastry (?) som kjøpes i f.eks. thaibutikker. Hehe, ikke så rart at du ble forvirra. Jeg leser bare svaret, uten å lese mitt eget innlegg. Men jeg vil ikke kjøpe noe ferdig, altså. Jeg vil lage deigen til vårrull selv. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Nei, nei. Jeg er ute etter opskriften på deigen som brukes i vårruller. Altså hjemmelaget. Men hvor i alle dager kommer kål inn i bildet? Det er jo ikke kål i den deigen? *klør meg i kålen* 0 Siter
Gjest baremei Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Hehe, ikke så rart at du ble forvirra. Jeg leser bare svaret, uten å lese mitt eget innlegg. Men jeg vil ikke kjøpe noe ferdig, altså. Jeg vil lage deigen til vårrull selv. Går det an å bruke denne? http://www.varden.no/matogdrikke/recipe.asp?recipe=13577 0 Siter
flisa Skrevet 17. januar 2007 Skrevet 17. januar 2007 Bakt potet med mais, rømme og baconterninger - og en pils 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.