tiv Skrevet 16. august 2007 Skrevet 16. august 2007 Svigers på middag i dag, og folket vil ha moussaka! Tror jeg vil ha potetskiver - og litt aubergine oppi - jeg liker begge deler veldig godt. En god oppskrift du vil dele? På forhånd takk 0 Siter
siddisen Skrevet 16. august 2007 Skrevet 16. august 2007 Jeg fikk oppskrift på moussaka da vi var i Hellas, men jeg har den bare i hodet akkurat nå. Knallgod, synes vi. Skjær auberginer og poteter (ca like mye i vekt) i tynne skiver og stek det i litt olje. Dryss litt salt på. Stek kjøttdeig (helst av lam) sammen med hakket løk. Bland oppi hermetiske tomater og tomatpure. Krydre med salt og pepper etter smak samt kanel og nellik (viktig for den gode smaken). Lag bechamelsaus slik: Bland melk og egg. Smelt smør og rør i mel. Spe med melk/eggeblandingen til en nokså tjukk saus. Salt og pepper. Legg halvparten av auberginene og potetene nederst i en ildfast form. Deretter kjøttdeigblandingen, så resten av potetene/auberginen og hell over sausen. Revet ost på toppen. Stekes på 225 grader i ca 30 min. Jeg bruker 1 aubergin, ca 400 gr kjøttdeig, 1 løk, 1 boks tomater. Til sausen 0,5 l melk og 3 egg. 3-4 sp skjeer mel. Dette rekker til ca 3 personer. Prøv den 0 Siter
Babette Skrevet 16. august 2007 Skrevet 16. august 2007 Her er en ypperlig oppskrift: http://www.matprat.no/Recipe.aspx?artid=7423&mnu1=&mnu2= 0 Siter
hare1365380455 Skrevet 16. august 2007 Skrevet 16. august 2007 Jeg fikk oppskrift på moussaka da vi var i Hellas, men jeg har den bare i hodet akkurat nå. Knallgod, synes vi. Skjær auberginer og poteter (ca like mye i vekt) i tynne skiver og stek det i litt olje. Dryss litt salt på. Stek kjøttdeig (helst av lam) sammen med hakket løk. Bland oppi hermetiske tomater og tomatpure. Krydre med salt og pepper etter smak samt kanel og nellik (viktig for den gode smaken). Lag bechamelsaus slik: Bland melk og egg. Smelt smør og rør i mel. Spe med melk/eggeblandingen til en nokså tjukk saus. Salt og pepper. Legg halvparten av auberginene og potetene nederst i en ildfast form. Deretter kjøttdeigblandingen, så resten av potetene/auberginen og hell over sausen. Revet ost på toppen. Stekes på 225 grader i ca 30 min. Jeg bruker 1 aubergin, ca 400 gr kjøttdeig, 1 løk, 1 boks tomater. Til sausen 0,5 l melk og 3 egg. 3-4 sp skjeer mel. Dette rekker til ca 3 personer. Prøv den Det hørtes godt ut! Jeg har kun laget av den toro-pakken, og da har jeg litt potetmos også i. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.