Gjest best wishes Skrevet 26. august 2007 Skrevet 26. august 2007 Jeg har forsøkt i flere oppskrifter å bytte ut hvetemel med spelt- og fått et helt mislykket resultat. Hvis det står i en oppskrift at hvetemelet kan byttes ut med spelt, hvorfor blir det mislykket da? Har dere noen god tips til en hobbykokk? 0 Siter
Gjest kizi Skrevet 26. august 2007 Skrevet 26. august 2007 Vi baker bare med spelt, og resultatet blir bra. Byttet kun ut hvetemelet. Dette er dog snakk om brød og boller, ikke kaker der speltmelet kan bli litt for tungt. Baker jeg kaker bruker jeg halvt om halvt. 0 Siter
Gjest best wishes Skrevet 26. august 2007 Skrevet 26. august 2007 Vi baker bare med spelt, og resultatet blir bra. Byttet kun ut hvetemelet. Dette er dog snakk om brød og boller, ikke kaker der speltmelet kan bli litt for tungt. Baker jeg kaker bruker jeg halvt om halvt. hever speltmelet seg på lik linje med hvetemel? 0 Siter
....AV Skrevet 26. august 2007 Skrevet 26. august 2007 Hva er det du har prøvd å bake? Vi bruker bare spelt, og bytter bare ut. Det har jeg gjort med brød, boller, kaker, pannekaker og vafler uten problem. Jeg må kanskje ha litt annet forhold mellom væske og mel, men det har jeg sett litt an. 0 Siter
Gjest kizi Skrevet 27. august 2007 Skrevet 27. august 2007 hever speltmelet seg på lik linje med hvetemel? Ja hevingen er i følge meg akkurat det samme. Vi bruker kenwoodmaskin til elting. 0 Siter
Gjest best wishes Skrevet 27. august 2007 Skrevet 27. august 2007 Hva er det du har prøvd å bake? Vi bruker bare spelt, og bytter bare ut. Det har jeg gjort med brød, boller, kaker, pannekaker og vafler uten problem. Jeg må kanskje ha litt annet forhold mellom væske og mel, men det har jeg sett litt an. jeg forsøkte å lage en kake, men fikk den ikke til å heve. 0 Siter
Speak Skrevet 27. august 2007 Skrevet 27. august 2007 hever speltmelet seg på lik linje med hvetemel? Jeg har prøvd speltmel i brødbakemaskin. Det fungerer dårlig. LAVE brød. Har fått tips om at det ikke skal eltes så lenge. 0 Siter
....AV Skrevet 27. august 2007 Skrevet 27. august 2007 jeg forsøkte å lage en kake, men fikk den ikke til å heve. Kake med bakepulver? Kanskje du har hatt litt for lite væske? Du må ofte ha litt annet forhold mellom mel og væske enn du pleier, pass på at ikke deigen blir for "tørr". 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.