Gjest tiddelipom Skrevet 12. september 2007 Del Skrevet 12. september 2007 Hei! Jeg er gravid 20+0 uker. I dag til svangeskapskontroll fikk jeg vite at jeg hadde positivt utslag på toxo i 1999. Dette betyr da at jeg har antistoffer mot dette i kroppen og at barnet mitt slik ikke er i fare for å bli smittet. MEN - jeg glemte helt å spørre legen: Betyr det at jeg kan spise spekeskinke og ikke helt gjennomstekt kjøtt? Og én ting til: Kan jeg spise sushi hvis jeg spiser det helt ferskt på skikkelige sushirestauranter? Blir veldig glad for et kjapt svar! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285433-toxoplasmose-og-p%C3%A5viste-antistoffer/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 12. september 2007 Del Skrevet 12. september 2007 Du kan spise sushi. Sushirestaurantene plikter å fryse ned fisken så lenge (husker ikke om det er to eller tre døgn) at eventuelle farlige bakterier dør. Det betyr ikke at du kan spise spekeskinke og annet rått kjøtt. Det er ikke bare toxoplasmose som kan være farlig, og toxoplasmose er generelt et svært lite problem i Norge, i hvert fall når det gjelder kjøtt. Toxoplasmose har mest med kattebæsj å gjøre i Norge. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285433-toxoplasmose-og-p%C3%A5viste-antistoffer/#findComment-2291733 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 13. september 2007 Del Skrevet 13. september 2007 Sofline har ikke helt rett: Toxoplasmose kan finnes i rått kjøtt og jord (fra f.eks. uvaskede grønnsaker). Hvis du har antistoffer, kan du altså spise rød/rosa biff og spekemat, samt salat selv om du ikke vet om den er vasket. Muggoster (upasteurisert) og rå fisk som ikke er helt fersk KAN inneholde listeriabakterien. Listeriabakterien er farlig for fosteret, og den dør ikke ved frysing. (Det gjelder f.eks. vakumpakket røkelaks som nærmer seg holdbarhetsdatoen.) Helt fersk sushi skal være OK, men personlig tok jeg ikke sjansen da jeg var gravid. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285433-toxoplasmose-og-p%C3%A5viste-antistoffer/#findComment-2291967 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 13. september 2007 Del Skrevet 13. september 2007 Sofline har ikke helt rett: Toxoplasmose kan finnes i rått kjøtt og jord (fra f.eks. uvaskede grønnsaker). Hvis du har antistoffer, kan du altså spise rød/rosa biff og spekemat, samt salat selv om du ikke vet om den er vasket. Muggoster (upasteurisert) og rå fisk som ikke er helt fersk KAN inneholde listeriabakterien. Listeriabakterien er farlig for fosteret, og den dør ikke ved frysing. (Det gjelder f.eks. vakumpakket røkelaks som nærmer seg holdbarhetsdatoen.) Helt fersk sushi skal være OK, men personlig tok jeg ikke sjansen da jeg var gravid. Jeg skriver ikke at rått kjøtt ikke kan inneholde toxoplasmose, men at det også kan inneholde andre bakterier som ikke er gunstige for fosteret. Toxoplasmose er ikke den eneste grunnen til å holde seg vekk fra rått kjøtt; det kan også være listeria i rått kjøtt. http://matportalen.no/Matportalen/Saker/1080642466.08 Myndighetene sier dessuten at gravide godt kan spise sushi. http://matportalen.no/Emner/Gravide 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/285433-toxoplasmose-og-p%C3%A5viste-antistoffer/#findComment-2292032 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.