Gjest Mom33 Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Trenger noen tips - og gjerne oppskrifter - på mat som skal serveres - til mange - som skal serveres kald - som kan spises med fingrene Jeg kan min pizza-snurre, men utover det er jeg blank... Hjelp? 0 Siter
Gjest mitt forslag Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Smørbrød med karbonade eller noe på? 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Lag pizzasnurrer og et par tapas-retter i tillegg. 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Lag pizzasnurrer og et par tapas-retter i tillegg. Hm... Tapas-retter er vel smart. Hvordan? (Jeg er ikke flink til dette) 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Glemte å få med at - det må lages i forveien, altså et par dager før det skal spises - det skal transporteres 0 Siter
kaffepiken Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Lag etpar gode paier, det kan spises kaldt. Doble porsjonene og stek dem i langpanner så blir det mye. Lettvindt å lage også! 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Hm... Tapas-retter er vel smart. Hvordan? (Jeg er ikke flink til dette) Mini-paier med godt fyll (fetaost og 1/2 cherrytomat i hver, spinat og fetaost, løk, spinat og soltørka tomater) Lakseruller (lefse, røkelaks og finhakka rødløk - rull sammen og skjær i skiver, evt en tannstikker gjennom) Spekeskinke i passende biter Manchego-ost i skiver Kyllingvinger med saus / dip Kjøttboller (karbonadedeig, litt finhakka løk, chili og hvitløk og et egg - trill dem, kok i litt kyllingbuljong og steik ferdig i smør) 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Lag etpar gode paier, det kan spises kaldt. Doble porsjonene og stek dem i langpanner så blir det mye. Lettvindt å lage også! Smart! Da lager du bare deigen i dobbel størrelse, klemmer den ut i langpanne og fyller på? (Må ha det inn med t-skjeer) 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Mini-paier med godt fyll (fetaost og 1/2 cherrytomat i hver, spinat og fetaost, løk, spinat og soltørka tomater) Lakseruller (lefse, røkelaks og finhakka rødløk - rull sammen og skjær i skiver, evt en tannstikker gjennom) Spekeskinke i passende biter Manchego-ost i skiver Kyllingvinger med saus / dip Kjøttboller (karbonadedeig, litt finhakka løk, chili og hvitløk og et egg - trill dem, kok i litt kyllingbuljong og steik ferdig i smør) Dævven - du er go'! Særlig den lefsevarianten er jo snedig, kan bruke andre ting også. Supert! 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Smørbrød med karbonade eller noe på? Hm, tror det kan bli litt vondt å få med seg, det må transporteres. Også kan jeg vel kanskje ikke lage det til et par dager før, tror jeg. Glemte å ta med et par forutsetninger i hovedinnlegget, skjønner du... 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Dævven - du er go'! Særlig den lefsevarianten er jo snedig, kan bruke andre ting også. Supert! Lefsevarianten er god - men enda bedre om du også smører lefsene med ost, Snøfrisk eller annen smøreost. *nam* 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Lefsevarianten er god - men enda bedre om du også smører lefsene med ost, Snøfrisk eller annen smøreost. *nam* Jepp, og en mer barnevennlig variant er frokostsalat og servelatpølse. Har jo lagd slike før, skjønner ikke hvorfor jeg ikke kom på dette.... Godt man har noen å spørre! :-) 0 Siter
kaffepiken Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Smart! Da lager du bare deigen i dobbel størrelse, klemmer den ut i langpanne og fyller på? (Må ha det inn med t-skjeer) Jeg tror det, har aldri gjort det selv da, men sånn ville jeg gjort det! :-) Og så må du beregne litt lenger steketid da, siden paiene er dobbelt så store. Kanskje 10 minutter ekstra? 0 Siter
Mary Poppins Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Kan jeg få spørre hvordan du lager disse pizzasnurrene? Høres gode ut! Ellers ser jeg at de fleste forslagene jeg hadde har allerede blitt nevnt :-) 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Jeg tror det, har aldri gjort det selv da, men sånn ville jeg gjort det! :-) Og så må du beregne litt lenger steketid da, siden paiene er dobbelt så store. Kanskje 10 minutter ekstra? Den er god! *Noterer ivrig* 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Kan jeg få spørre hvordan du lager disse pizzasnurrene? Høres gode ut! Ellers ser jeg at de fleste forslagene jeg hadde har allerede blitt nevnt :-) Mine pizza-snurrer ligner veldig på vanlig pizza, har bare oppi et egg eller to i deigen (avhengig av størrelsen, så klart). Kjevler ut, kliner utover det jeg normalt har på pizzaen, ruller sammen og deler opp i "passe biter". Pensler med egg, og steker omtrent som pizza. Veldig snedig å ha i fryseren, bruker også å sende med ungene en når de har noe spesielt på skolen/i barnehagen. 0 Siter
flowy Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Her har du en oppskrift på en garantert vellykket pai. Du kan lage den i langpanne, bare doble oppskriften. Paideig: 100 g. smør 3 dl. hvetemel 2-3 ss. vann Smør og mel smuldres, tillsett vann så det henger sammen. Bør hvile 1 time i kjøleskapet, lettere å trykke ut. Trykk ut i paiform Prikk bunnen og stek i 225.gr. i 15 min . Fyll: 200 gr. skinke 150 gr. ost (Jarlsberg) i terninger 1 hakket løk 3 egg 3 dl. melk piskes lett sammen tilsett 3 fedd hakket hvitløk smak til med salt og pepper Legg fyllet i skallet, hell over eggestanden og stek i 30 min til. 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Her har du en oppskrift på en garantert vellykket pai. Du kan lage den i langpanne, bare doble oppskriften. Paideig: 100 g. smør 3 dl. hvetemel 2-3 ss. vann Smør og mel smuldres, tillsett vann så det henger sammen. Bør hvile 1 time i kjøleskapet, lettere å trykke ut. Trykk ut i paiform Prikk bunnen og stek i 225.gr. i 15 min . Fyll: 200 gr. skinke 150 gr. ost (Jarlsberg) i terninger 1 hakket løk 3 egg 3 dl. melk piskes lett sammen tilsett 3 fedd hakket hvitløk smak til med salt og pepper Legg fyllet i skallet, hell over eggestanden og stek i 30 min til. SUPERT! Tusen takk! 0 Siter
Speak Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Smørbrødkake. Supergodt. Det er vel egentlig en svensk tradisjon - smörgåstårta. 0 Siter
Gjest Mom33 Skrevet 19. september 2007 Skrevet 19. september 2007 Smørbrødkake. Supergodt. Det er vel egentlig en svensk tradisjon - smörgåstårta. Det har jeg aldri lagd, bare sett på bilder. Kan den lages et par dager i forveien, da? Blir ikke brødet tørt? 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.