Gjest togli Skrevet 16. oktober 2007 Skrevet 16. oktober 2007 Idag kjøpte jeg ferdig oppdelt "fårikål-kjøtt", et stort kålhode og svarte hele pepper. Jeg legger kål og kjøtt lagvis, samt har i litt pepper innimellom lagene. Tilslutt fyller jeg kaldt vann til alt er dekket. Jeg setter middagen på koking (trekking?) i ca 1 1/2 time. Eller? Bør jeg salte kjøttet på forhånd? Noe jeg har glemt? 0 Siter
Gjest baremei Skrevet 16. oktober 2007 Skrevet 16. oktober 2007 Hihi, men fårikål er sikkert viktig for samlivet til visse;)) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 16. oktober 2007 Skrevet 16. oktober 2007 Hihi, men fårikål er sikkert viktig for samlivet til visse;)) Hehe, ja, dette ble en smule komisk 0 Siter
jubalong70 Skrevet 16. oktober 2007 Skrevet 16. oktober 2007 Første lag er kjøtt, så kål, så pepper og salt!, så kjøtt, kål, krydder osv. Så fyller du i vann til ca halvveis i kjelen. Koker opp og lar det stå og trekke så lenge du bare vil. Fårikålen blir bare bedre neste dag, så lag myyyye! 0 Siter
Thez Skrevet 16. oktober 2007 Skrevet 16. oktober 2007 Jeg bruker mel (ca 1 ss) mellom lagene også, dette gir en litt tykkere "saus". 0 Siter
Gjest togli Skrevet 17. oktober 2007 Skrevet 17. oktober 2007 Første lag er kjøtt, så kål, så pepper og salt!, så kjøtt, kål, krydder osv. Så fyller du i vann til ca halvveis i kjelen. Koker opp og lar det stå og trekke så lenge du bare vil. Fårikålen blir bare bedre neste dag, så lag myyyye! Takk skal du ha:) Jeg begynner å glede meg til dagens middag allerede 0 Siter
Gjest togli Skrevet 17. oktober 2007 Skrevet 17. oktober 2007 Jeg bruker mel (ca 1 ss) mellom lagene også, dette gir en litt tykkere "saus". *noterer* 0 Siter
Gjest togli Skrevet 17. oktober 2007 Skrevet 17. oktober 2007 Husk bare nelliker og broccoli! Å? Oppi gryta? Jeg skal lage dette idag og kommer meg ikke på butikken (klarer ikke å kjøre bil ennå pga svimmelheten etter operasjonen) :-( Vi får ta nellik og brokkoli neste gang 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. oktober 2007 Skrevet 17. oktober 2007 Å? Oppi gryta? Jeg skal lage dette idag og kommer meg ikke på butikken (klarer ikke å kjøre bil ennå pga svimmelheten etter operasjonen) :-( Vi får ta nellik og brokkoli neste gang Nelliker og broccoli skal ligge på golvet. Du ass. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 17. oktober 2007 Skrevet 17. oktober 2007 Nelliker og broccoli skal ligge på golvet. Du ass. Ååå *klasker seg til hodet* Lurte bare på om det skulle være oppi selve gryta, eller om dette skulle kokes ved siden av (som poteter lissom..) ? Guud, nå høres jeg ut som den dårlige husmora altså (noe jeg sikkert er også) 0 Siter
Mirabell Skrevet 17. oktober 2007 Skrevet 17. oktober 2007 Mye mindre vann enn det du sier, 0,5-1 liter, avhengig av mengden. Ikke kok på så sterk varme, da kan den koke tør og svi seg, det skal bare putre. (Det der med nellik og brokkoli har jeg aldri vært borti, jeg ville holdt meg unna det...) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 17. oktober 2007 Skrevet 17. oktober 2007 Mye mindre vann enn det du sier, 0,5-1 liter, avhengig av mengden. Ikke kok på så sterk varme, da kan den koke tør og svi seg, det skal bare putre. (Det der med nellik og brokkoli har jeg aldri vært borti, jeg ville holdt meg unna det...) Skjønner jeg må ha mindre vann, ja! Jeg tror også jeg lager det på "naturellmåten" denne gangen, så får jeg prøve meg på brokkoli og nellik senere en gang 0 Siter
Lillemus Skrevet 17. oktober 2007 Skrevet 17. oktober 2007 Mye mindre vann enn det du sier, 0,5-1 liter, avhengig av mengden. Ikke kok på så sterk varme, da kan den koke tør og svi seg, det skal bare putre. (Det der med nellik og brokkoli har jeg aldri vært borti, jeg ville holdt meg unna det...) Det med nelliker (blomstene altså) og broccoli er bare noe tøys fra en spinnvill tråd for en tid tilbake. ) 0 Siter
Mirabell Skrevet 17. oktober 2007 Skrevet 17. oktober 2007 Det med nelliker (blomstene altså) og broccoli er bare noe tøys fra en spinnvill tråd for en tid tilbake. ) OK, den fikk jeg ikke med meg! Så for meg en alternativ variant med nellikspiker i gryta *grøsser* 0 Siter
Gjest togli Skrevet 17. oktober 2007 Skrevet 17. oktober 2007 Det med nelliker (blomstene altså) og broccoli er bare noe tøys fra en spinnvill tråd for en tid tilbake. ) Var det bare tøys!!?? Ååååå, nå husker jeg den tråden du sikter til, ja!!! Og nå skjønner jeg hvorfor du snakka om å legge det på gulvet!!! Gubban så treig jeg er :-)))))) 0 Siter
Babette Skrevet 17. oktober 2007 Skrevet 17. oktober 2007 Var det bare tøys!!?? Ååååå, nå husker jeg den tråden du sikter til, ja!!! Og nå skjønner jeg hvorfor du snakka om å legge det på gulvet!!! Gubban så treig jeg er :-)))))) Nå er det kanskje for sent å komme med tips, men jeg bruker alltid å helle kokende van opp i kjelen. Og aldri mer enn en liter. Dette er slik jeg lærte å lage fårikål av min mor, som igjen lærte det av sin mor, som lærte det av sin mor. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 17. oktober 2007 Skrevet 17. oktober 2007 Nå er det kanskje for sent å komme med tips, men jeg bruker alltid å helle kokende van opp i kjelen. Og aldri mer enn en liter. Dette er slik jeg lærte å lage fårikål av min mor, som igjen lærte det av sin mor, som lærte det av sin mor. Nå har jeg spist meg god og mett på fårikål idag *nam* Tar meg tipset ditt om kokende vann og mengde vann til neste gang jeg lager denne middagen. Vet du hvorfor vannet bør være kokende? Idag hadde jeg i kaldt vann... 0 Siter
Speak Skrevet 18. oktober 2007 Skrevet 18. oktober 2007 Jeg har også litt salt i kjelen + litt mel mellom lagene. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.