Incubo Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Vi skal ha pinnekjøtt til middag i dag..mest fordi det er første gang jeg skal lage, å øve meg litt før julaften..hehe. Men..overalt leser jeg at jeg må ha en rist fordi det skal dampes.. kan det ikke bare kokes? Jeg har ikke noe rist jo.. 0 Siter
Gjest GA Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Du legger pinner (derav pinnekjøtt)på kryss og tvers i bunnen av kjelen, legger kjøttet over og heller på vann opp til pinnene (eller rista hvis du ikke bruker pinner) så dampes pinnekjøttet. -husk å vanne ut pinnekjøttet på forhånd da! 0 Siter
Glimtipper Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Nei, nei, nei! Du må ikke finne på å koke pinnekjøttet. Det -skal- dampes. Så ut og kjøp rist, om ingen har noen geniale forslag til hva annet du kan bruke 0 Siter
Gjest gomle Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Må ha rist ja, men om du kan legge noe annet under vet jeg ikke. Opprinnelig var det vel noe kvister man la på kryss og tvers i bånn av kjelen. Ribba skal oppå der, og den skal altså dampes i 2-3 timer (pass på at det ikke koker tørt), og så skal det grilles i ovnen i 5 minutter (eller noe sånt) til slutt. Kålrabistappe blandet med hvit saus er kjempegodt til!! Og poteter selvsagt. :-) 0 Siter
Gjest Wita Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Hvis du skal ha pinnekjøtt i dag, håper jeg du har hatt det liggende i vann i natt. Du kan gjøre det på GA sin måte eller du kan gjøre det enkelt. Går an å lage uten pinner eller rist. La det dampe i minst 3 timer. 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Håper du har hatt pinnekjøttet liggende i vann i natt da. Husker et år vi fikk servert pinnekjøtt, og han som hadde tilberedt det hadde glemt å vanne det ut. Det var jammen salte greier. Da var det ikke mye pinnekjøtt som forsvant under den middagen. Bra det var mye poteter og kålrabistappe. Jeg bruker slike pinner jeg har kjøpt i butikken, ligger gjerne sammen med pinnekjøttet. Legger de i bunnen av kjelen, og stabler kjøttet oppå der. Da skal kjøttet dampe lenge, 2 1/2 - 3 timer bruker jeg å dampe det. I tillegg er det aller best når det er grillet etter at det er dampet. Så har vi mandelpotet og kålrabistappe ved siden av. 0 Siter
Kalevala Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Hvis du har noen vedpinner og en øks liggende, kan du lage pinner av det. Ellers har de fleste dagligvarebutikker små pakker med pinnekjøttpinner: http://confecta.com/pages/produkt%20sider/nonfood/pinnekjottpinner.html 0 Siter
Gjest prust Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Som de andre her sier, så MÅ du venne ut kjøttet over natta, ellers blir det altfor salt. Du kan ta en vedkubbe av bjørk og spikke pinner av denne, evt gå ut i skogen og kutten ned en kvest som du deler opp i passe lengder (ta av barken). Vannet skal ikke nå opp til kjøttet, men bare nå til toppen av pinnene (noen cm opp fra bunnen av gryta. I og med at det skal dampes lenge (2,5-3 timer), må du av og til helle på ekstra vann, slik at det ikke koker tørt. Som tilbehør har vi kokte poteter, kålrabistappe og rødkål :-) 0 Siter
Gjest Gurojenta Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Det er stor forskjell på hvor salt pinnekjøttet i utgangspunktet er. Selv synes jeg det kan bli for lenge å vanne det ut over natta, så vi pleier å legge det i vann tidlig på morgenen samme dag (om vi skal spise på kvelden). Husk at det skal dampes, og fyll på vann om vannet koker vekk etter hvert. Vi spiser det med kålrotstappe (med sky oppi, det setter ekstra god smak) og mandelpoteter. Nam nam. 0 Siter
morsan Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Dette er helt ufravikelige regler når man lager pinnekjøtt: 1. MÅ vannees ut 2. MÅ dampes, ikke kokes Ellers serveres det med kålrotstappe, poteter, og gjerne en rotstappe i tillegg, laget av poteter+kålrot+selleri+søtpoteter+gulrot. Og øl & akevitt, da;-) 0 Siter
tzatziki1365380058 Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Her hvor vi bor har de rister på Rema, koster en femtilapp. Passer til kjeler av forskjellig størrelse. Løp og kjøp! Hvis du bare koker kjøttet, blir det ikke pinnekjøtt. Da blir det kokt saltet kjøtt, og det kan umulig bli det samme. Dessuten kokes sikkert det meste av saltet ut, slik at det blir tamt og rart. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 ''kan det ikke bare kokes?'' Nei, nei, nei! Pinnekjøtt kan ikke kokes! Eller det _kan_ jo det, men da blir det ikke sånn som det skal. De fleste butikker har pinner du kan ha nederst i kasserollen og rister, så det bør ikke være noe problem. Så må du ha mandelpotet, kålrotstappe og rødkål. Dette er verdens beste mat! 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Dette er helt ufravikelige regler når man lager pinnekjøtt: 1. MÅ vannees ut 2. MÅ dampes, ikke kokes Ellers serveres det med kålrotstappe, poteter, og gjerne en rotstappe i tillegg, laget av poteter+kålrot+selleri+søtpoteter+gulrot. Og øl & akevitt, da;-) ''rotstappe i tillegg, laget av poteter+kålrot+selleri+søtpoteter+gulrot.'' Hva er dette slags nymotens greier, da? :-D 0 Siter
Incubo Skrevet 21. november 2007 Forfatter Skrevet 21. november 2007 Jeg trodde det kunne kokes jeg..men da skal jeg få det dampet;) Løper ned til mamma etterpå å låner meg ei rist! Står på pakken at den er utvannet..så da tenkte jeg at jeg ikke trengte å la det stå i vann natta over? Ellers..takk for svar! Ble litt klokere nå 0 Siter
Gjest Wita Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Jeg trodde det kunne kokes jeg..men da skal jeg få det dampet;) Løper ned til mamma etterpå å låner meg ei rist! Står på pakken at den er utvannet..så da tenkte jeg at jeg ikke trengte å la det stå i vann natta over? Ellers..takk for svar! Ble litt klokere nå Det er riktig. Hvis det er gryteklart, behøver du ikke vanne ut. 0 Siter
morsan Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 ''rotstappe i tillegg, laget av poteter+kålrot+selleri+søtpoteter+gulrot.'' Hva er dette slags nymotens greier, da? :-D Nymotens og nymotens fru Blom;-) Rotstappe er vel ikke noe nytt, men søtpotet oppi den er jo nytt. Prøv da vel - det smaker nydelig:-) Men vær forsiktig med sellerien så den ikke dominerer for mye. :-) 0 Siter
morsan Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Jeg trodde det kunne kokes jeg..men da skal jeg få det dampet;) Løper ned til mamma etterpå å låner meg ei rist! Står på pakken at den er utvannet..så da tenkte jeg at jeg ikke trengte å la det stå i vann natta over? Ellers..takk for svar! Ble litt klokere nå Har ikke sett ferdig utvannet pinnekjøtt før, men når det står så på pakka, må man jo bare legge det til grunn! :-) 0 Siter
Gjest togli Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Jeg damper alltid pinnekjøttet i en saftkoker. Legger pinnekjøttet tørt oppi saftkokeren og setter en kasserolle full av vann under saftkokeren (vanndampen siver opp gjennom hullet i bunnen av saftkokeren. 20 minutter før servering legger jeg pinnekjøttet utover ei steikeplate og varmer opp kjøttet i steikovnen. Da blir det bedre smak på kjøttet! Dessuten: Server sennep ved siden av pinnekjøttet og ha et par-tre poteter i kålrotstappa. *nam* 0 Siter
nick Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Jeg damper alltid pinnekjøttet i en saftkoker. Legger pinnekjøttet tørt oppi saftkokeren og setter en kasserolle full av vann under saftkokeren (vanndampen siver opp gjennom hullet i bunnen av saftkokeren. 20 minutter før servering legger jeg pinnekjøttet utover ei steikeplate og varmer opp kjøttet i steikovnen. Da blir det bedre smak på kjøttet! Dessuten: Server sennep ved siden av pinnekjøttet og ha et par-tre poteter i kålrotstappa. *nam* Hvordan går det? Fortell! 0 Siter
Gjest Kayia Skrevet 21. november 2007 Skrevet 21. november 2007 Bare en aller siste ting - om du setter det i stekeovnen i fem minutter på 180 grader etter at det er ferdig dampet blir det enda bedre syns jeg! Ah - gleder meg til jul nå ja!! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.