Gjest prust Skrevet 4. desember 2007 Del Skrevet 4. desember 2007 Har du en god oppskrift på mandelmakroner? Det elsker nemlig mannen min, kanskje jeg skulle prøve det i år. Ja - du skal få mammas oppskrift. De er knallgode. Legges i frysen for å bli seige. Skal finne den i kveld. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356197 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 4. desember 2007 Del Skrevet 4. desember 2007 serinakaker er et must. Elsker dem. Har bakt krydderkake (med nellik i og, slik at det blir julkekake) de er fine å fryse. Så skal jeg bake havreflak og kanskje slike kokosmakroner (eller hva de heter, har aldri lagt det før)Pepperkaker og kakemenn får vente til snuppa er gammel nok til å være med. Julkekake? *s* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356198 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 4. desember 2007 Del Skrevet 4. desember 2007 Ja - du skal få mammas oppskrift. De er knallgode. Legges i frysen for å bli seige. Skal finne den i kveld. Supert!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356224 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sofline Skrevet 4. desember 2007 Del Skrevet 4. desember 2007 Kokosmakroner, havremakroner, pepperkaker, serinakaker, goro, berlinerkranser, fattigmenn eller smultringer. Jeg ønsker meg krumkakejern. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356341 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sjøstjerna Skrevet 4. desember 2007 Del Skrevet 4. desember 2007 serinakaker, pepperkaker, ingefærnøtter, hasselnøtt-kjeks, fruktkake, hvite kakemenn, julebrød, lefser, kokosmakroner, noe med havre (kjeks), kransekake-staver....+ brød, rundstykker, boller og prinsessekake - bakte jeg da jeg til _en_ jul. og nå fikk jeg "lov" å nevne det. Når det er sagt så må jeg legge til at jeg nå baker maks et par-tre sorter og kjøper resten. Og jula er faktisk like koselig allikevel! ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356370 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 4. desember 2007 Del Skrevet 4. desember 2007 Supert!! Da sitter jeg med oppskriftsboka - du verden så krøllete, flekkete og fæl den ser ut - men du verden så mye godt jeg har skrevet opp her :-) Altså: MANDELMAKRONER: 750 g malte mandler 550 g siktet melis 6 store eggehviter Mandler og melis blandes sammen. Eggehvitene piskes stive og skjæres inn i mandel + melis. Bruk to teskjeer og sett klumper av deigen (den skal være tykk) på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader. Har ikke skrevet opp hvor lenge - de skal bli litt brune, men ikke mørke. Blir 3 brett av denne porsjonen. Kakene puttes i frysen når de er blitt kalde for å bli seige. Mmmmmmmm! Vil du ha flere oppskrifter? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356634 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 4. desember 2007 Del Skrevet 4. desember 2007 Da sitter jeg med oppskriftsboka - du verden så krøllete, flekkete og fæl den ser ut - men du verden så mye godt jeg har skrevet opp her :-) Altså: MANDELMAKRONER: 750 g malte mandler 550 g siktet melis 6 store eggehviter Mandler og melis blandes sammen. Eggehvitene piskes stive og skjæres inn i mandel + melis. Bruk to teskjeer og sett klumper av deigen (den skal være tykk) på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader. Har ikke skrevet opp hvor lenge - de skal bli litt brune, men ikke mørke. Blir 3 brett av denne porsjonen. Kakene puttes i frysen når de er blitt kalde for å bli seige. Mmmmmmmm! Vil du ha flere oppskrifter? Åh - det hørtes godt ut! *Sikler* Skal jeg lage bare en brøkdel av alt det gode som nevnes her inne for tiden så må jeg løpe fler mil hver dag i hele jula... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356639 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 4. desember 2007 Del Skrevet 4. desember 2007 Da sitter jeg med oppskriftsboka - du verden så krøllete, flekkete og fæl den ser ut - men du verden så mye godt jeg har skrevet opp her :-) Altså: MANDELMAKRONER: 750 g malte mandler 550 g siktet melis 6 store eggehviter Mandler og melis blandes sammen. Eggehvitene piskes stive og skjæres inn i mandel + melis. Bruk to teskjeer og sett klumper av deigen (den skal være tykk) på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader. Har ikke skrevet opp hvor lenge - de skal bli litt brune, men ikke mørke. Blir 3 brett av denne porsjonen. Kakene puttes i frysen når de er blitt kalde for å bli seige. Mmmmmmmm! Vil du ha flere oppskrifter? Tusen takk!! Når blir det en glad mann her i huset :-) Jeg vil tro mor også liker disse ... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356640 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 4. desember 2007 Del Skrevet 4. desember 2007 Åh - det hørtes godt ut! *Sikler* Skal jeg lage bare en brøkdel av alt det gode som nevnes her inne for tiden så må jeg løpe fler mil hver dag i hele jula... Det sat jeg og tenkte på også. Jeg kom på at jeg jo har tenkt å bake julefruktkake og julebrød også....... Dessuten fant jeg en oppskrift på engelsk fudge som jeg har lyst til å prøve. Ja, ja, det begrenser seg vel selv, skal jo ha tid til dette også. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356642 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 4. desember 2007 Del Skrevet 4. desember 2007 Åh - det hørtes godt ut! *Sikler* Skal jeg lage bare en brøkdel av alt det gode som nevnes her inne for tiden så må jeg løpe fler mil hver dag i hele jula... Ja, det er veldig mange gode kaker. Jeg liker egentlig best å bake dem og smake på deigen, mer enn å spise dem etterpå. Blir selvsagt en del spising akkurat når en begynner med baksten, men i jule spiser jeg ikke så veldig mye..... Laget kokosmakroner her er dag, og de er nok de jeg liker best. Seige og gode, og helt fantastiske! Også mammas oppskrift :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356651 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 4. desember 2007 Del Skrevet 4. desember 2007 Ja, det er veldig mange gode kaker. Jeg liker egentlig best å bake dem og smake på deigen, mer enn å spise dem etterpå. Blir selvsagt en del spising akkurat når en begynner med baksten, men i jule spiser jeg ikke så veldig mye..... Laget kokosmakroner her er dag, og de er nok de jeg liker best. Seige og gode, og helt fantastiske! Også mammas oppskrift :-) Kokosmakroner liker jeg også. Men det er bare jeg som liker dem i familien og da gidder jeg ikke. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356658 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 4. desember 2007 Del Skrevet 4. desember 2007 Kokosmakroner liker jeg også. Men det er bare jeg som liker dem i familien og da gidder jeg ikke. Hos oss er det favoritten, tror jeg :-) Godt vi er forskjellige! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356662 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mariaflyfly Skrevet 5. desember 2007 Del Skrevet 5. desember 2007 Da sitter jeg med oppskriftsboka - du verden så krøllete, flekkete og fæl den ser ut - men du verden så mye godt jeg har skrevet opp her :-) Altså: MANDELMAKRONER: 750 g malte mandler 550 g siktet melis 6 store eggehviter Mandler og melis blandes sammen. Eggehvitene piskes stive og skjæres inn i mandel + melis. Bruk to teskjeer og sett klumper av deigen (den skal være tykk) på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader. Har ikke skrevet opp hvor lenge - de skal bli litt brune, men ikke mørke. Blir 3 brett av denne porsjonen. Kakene puttes i frysen når de er blitt kalde for å bli seige. Mmmmmmmm! Vil du ha flere oppskrifter? Åh, det hørtes nydelig ut! Jeg skal jaggu meg prøve den oppskrifta jeg også. Takk skal du ha! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356720 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 5. desember 2007 Del Skrevet 5. desember 2007 Åh, det hørtes nydelig ut! Jeg skal jaggu meg prøve den oppskrifta jeg også. Takk skal du ha! Bare hyggelig :-) Fortell hvordan det går da! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356811 Del på andre sider Flere delingsvalg…
annegunn Skrevet 5. desember 2007 Del Skrevet 5. desember 2007 Åh, det hørtes nydelig ut! Jeg skal jaggu meg prøve den oppskrifta jeg også. Takk skal du ha! Fader så sent du var oppe i går, da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356816 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 5. desember 2007 Del Skrevet 5. desember 2007 Da sitter jeg med oppskriftsboka - du verden så krøllete, flekkete og fæl den ser ut - men du verden så mye godt jeg har skrevet opp her :-) Altså: MANDELMAKRONER: 750 g malte mandler 550 g siktet melis 6 store eggehviter Mandler og melis blandes sammen. Eggehvitene piskes stive og skjæres inn i mandel + melis. Bruk to teskjeer og sett klumper av deigen (den skal være tykk) på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader. Har ikke skrevet opp hvor lenge - de skal bli litt brune, men ikke mørke. Blir 3 brett av denne porsjonen. Kakene puttes i frysen når de er blitt kalde for å bli seige. Mmmmmmmm! Vil du ha flere oppskrifter? Høres nydelig ut. Men hvordan får man kvernet mandler når man verken har kvern eller kjøkkenmaskin? hilsen novisen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356817 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 5. desember 2007 Del Skrevet 5. desember 2007 Høres nydelig ut. Men hvordan får man kvernet mandler når man verken har kvern eller kjøkkenmaskin? hilsen novisen Du må jo ha mandelkvern!!!!! *s* Mamma hadde to eldgamle - så da jeg flyttet, fikk jeg med meg den ene av dem. Sikker 40-50 år, og fungerer som bare det :-) Koster sikkert ikke så mye, men grei å ha! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356820 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 5. desember 2007 Del Skrevet 5. desember 2007 Du må jo ha mandelkvern!!!!! *s* Mamma hadde to eldgamle - så da jeg flyttet, fikk jeg med meg den ene av dem. Sikker 40-50 år, og fungerer som bare det :-) Koster sikkert ikke så mye, men grei å ha! Det er så mye som er greit å ha, men jeg prøver faktisk å begrense anskaffelsen av dingser som jeg bruker maks en gang eller to i året. Har delvise planer om innkjøp av en skikkelig kjøkkenmaskin (Kenwood e.l..), kan man da bruke denne i stedet for kvern, slik at man ikke trenger begge deler? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356827 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 5. desember 2007 Del Skrevet 5. desember 2007 Det er så mye som er greit å ha, men jeg prøver faktisk å begrense anskaffelsen av dingser som jeg bruker maks en gang eller to i året. Har delvise planer om innkjøp av en skikkelig kjøkkenmaskin (Kenwood e.l..), kan man da bruke denne i stedet for kvern, slik at man ikke trenger begge deler? Vet ikke, har ikke kjøkkenmaskin (!) Svigermor tok ned sin til oss for noen år siden, siden hun brukte sin så lite. Jeg orket ikke å ta den frem en eneste gang, fordi den var så diger. Sikkert veldig OK hvis en baken brød - men til normal baking (dvs kaker og boller og pizza innimellom) så duger det med en stor bakebolle og tresleiv for meg :-) Er forøvrig enig i at en ikke trenger allverdens dingser på kjøkkenet! Vi fikk foodprocessor av svigers - og jeg brukte den til å lage babymat, og har brukt den kanskje fem ganger til å lage smoothie, ellers er den ganske så ubrukt..... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356829 Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 5. desember 2007 Del Skrevet 5. desember 2007 Vet ikke, har ikke kjøkkenmaskin (!) Svigermor tok ned sin til oss for noen år siden, siden hun brukte sin så lite. Jeg orket ikke å ta den frem en eneste gang, fordi den var så diger. Sikkert veldig OK hvis en baken brød - men til normal baking (dvs kaker og boller og pizza innimellom) så duger det med en stor bakebolle og tresleiv for meg :-) Er forøvrig enig i at en ikke trenger allverdens dingser på kjøkkenet! Vi fikk foodprocessor av svigers - og jeg brukte den til å lage babymat, og har brukt den kanskje fem ganger til å lage smoothie, ellers er den ganske så ubrukt..... Du kan få mandelkvern til en del kjøkkenmaskiner, vi har f.eks. til vår Bosch. Hvis kjøkkenmaskina har hurtigroterende kniver som en food processor, kan du male mandler på den. Ellers kan du kjøpe ferdigmalte mandler i butikken :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356833 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.