Gå til innhold

Julebakst :-)


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

  • Svar 48
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • ....AV

    8

  • mariaflyfly

    6

  • Lillemus

    3

  • lurvelita

    2

Mest aktive i denne tråden

serinakaker er et must. Elsker dem. Har bakt krydderkake (med nellik i og, slik at det blir julkekake) de er fine å fryse. Så skal jeg bake havreflak og kanskje slike kokosmakroner (eller hva de heter, har aldri lagt det før)Pepperkaker og kakemenn får vente til snuppa er gammel nok til å være med.

Julkekake?

*s*

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356198
Del på andre sider

Gjest sjøstjerna

serinakaker, pepperkaker, ingefærnøtter, hasselnøtt-kjeks, fruktkake, hvite kakemenn, julebrød, lefser, kokosmakroner, noe med havre (kjeks), kransekake-staver....+ brød, rundstykker, boller og prinsessekake

- bakte jeg da jeg til _en_ jul. og nå fikk jeg "lov" å nevne det.

Når det er sagt så må jeg legge til at jeg nå baker maks et par-tre sorter og kjøper resten.

Og jula er faktisk like koselig allikevel! ;-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356370
Del på andre sider

Supert!!

Da sitter jeg med oppskriftsboka - du verden så krøllete, flekkete og fæl den ser ut - men du verden så mye godt jeg har skrevet opp her :-)

Altså: MANDELMAKRONER:

750 g malte mandler

550 g siktet melis

6 store eggehviter

Mandler og melis blandes sammen. Eggehvitene piskes stive og skjæres inn i mandel + melis.

Bruk to teskjeer og sett klumper av deigen (den skal være tykk) på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader. Har ikke skrevet opp hvor lenge - de skal bli litt brune, men ikke mørke. Blir 3 brett av denne porsjonen.

Kakene puttes i frysen når de er blitt kalde for å bli seige.

Mmmmmmmm!

Vil du ha flere oppskrifter?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356634
Del på andre sider

Annonse

Da sitter jeg med oppskriftsboka - du verden så krøllete, flekkete og fæl den ser ut - men du verden så mye godt jeg har skrevet opp her :-)

Altså: MANDELMAKRONER:

750 g malte mandler

550 g siktet melis

6 store eggehviter

Mandler og melis blandes sammen. Eggehvitene piskes stive og skjæres inn i mandel + melis.

Bruk to teskjeer og sett klumper av deigen (den skal være tykk) på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader. Har ikke skrevet opp hvor lenge - de skal bli litt brune, men ikke mørke. Blir 3 brett av denne porsjonen.

Kakene puttes i frysen når de er blitt kalde for å bli seige.

Mmmmmmmm!

Vil du ha flere oppskrifter?

Åh - det hørtes godt ut! *Sikler* Skal jeg lage bare en brøkdel av alt det gode som nevnes her inne for tiden så må jeg løpe fler mil hver dag i hele jula...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356639
Del på andre sider

Da sitter jeg med oppskriftsboka - du verden så krøllete, flekkete og fæl den ser ut - men du verden så mye godt jeg har skrevet opp her :-)

Altså: MANDELMAKRONER:

750 g malte mandler

550 g siktet melis

6 store eggehviter

Mandler og melis blandes sammen. Eggehvitene piskes stive og skjæres inn i mandel + melis.

Bruk to teskjeer og sett klumper av deigen (den skal være tykk) på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader. Har ikke skrevet opp hvor lenge - de skal bli litt brune, men ikke mørke. Blir 3 brett av denne porsjonen.

Kakene puttes i frysen når de er blitt kalde for å bli seige.

Mmmmmmmm!

Vil du ha flere oppskrifter?

Tusen takk!!

Når blir det en glad mann her i huset :-)

Jeg vil tro mor også liker disse ...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356640
Del på andre sider

Åh - det hørtes godt ut! *Sikler* Skal jeg lage bare en brøkdel av alt det gode som nevnes her inne for tiden så må jeg løpe fler mil hver dag i hele jula...

Det sat jeg og tenkte på også. Jeg kom på at jeg jo har tenkt å bake julefruktkake og julebrød også....... Dessuten fant jeg en oppskrift på engelsk fudge som jeg har lyst til å prøve.

Ja, ja, det begrenser seg vel selv, skal jo ha tid til dette også.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356642
Del på andre sider

Åh - det hørtes godt ut! *Sikler* Skal jeg lage bare en brøkdel av alt det gode som nevnes her inne for tiden så må jeg løpe fler mil hver dag i hele jula...

Ja, det er veldig mange gode kaker. Jeg liker egentlig best å bake dem og smake på deigen, mer enn å spise dem etterpå. Blir selvsagt en del spising akkurat når en begynner med baksten, men i jule spiser jeg ikke så veldig mye.....

Laget kokosmakroner her er dag, og de er nok de jeg liker best. Seige og gode, og helt fantastiske! Også mammas oppskrift :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356651
Del på andre sider

Ja, det er veldig mange gode kaker. Jeg liker egentlig best å bake dem og smake på deigen, mer enn å spise dem etterpå. Blir selvsagt en del spising akkurat når en begynner med baksten, men i jule spiser jeg ikke så veldig mye.....

Laget kokosmakroner her er dag, og de er nok de jeg liker best. Seige og gode, og helt fantastiske! Også mammas oppskrift :-)

Kokosmakroner liker jeg også. Men det er bare jeg som liker dem i familien og da gidder jeg ikke.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356658
Del på andre sider

Da sitter jeg med oppskriftsboka - du verden så krøllete, flekkete og fæl den ser ut - men du verden så mye godt jeg har skrevet opp her :-)

Altså: MANDELMAKRONER:

750 g malte mandler

550 g siktet melis

6 store eggehviter

Mandler og melis blandes sammen. Eggehvitene piskes stive og skjæres inn i mandel + melis.

Bruk to teskjeer og sett klumper av deigen (den skal være tykk) på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader. Har ikke skrevet opp hvor lenge - de skal bli litt brune, men ikke mørke. Blir 3 brett av denne porsjonen.

Kakene puttes i frysen når de er blitt kalde for å bli seige.

Mmmmmmmm!

Vil du ha flere oppskrifter?

Åh, det hørtes nydelig ut! Jeg skal jaggu meg prøve den oppskrifta jeg også. Takk skal du ha! :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356720
Del på andre sider

Annonse

Gjest Elextra

Da sitter jeg med oppskriftsboka - du verden så krøllete, flekkete og fæl den ser ut - men du verden så mye godt jeg har skrevet opp her :-)

Altså: MANDELMAKRONER:

750 g malte mandler

550 g siktet melis

6 store eggehviter

Mandler og melis blandes sammen. Eggehvitene piskes stive og skjæres inn i mandel + melis.

Bruk to teskjeer og sett klumper av deigen (den skal være tykk) på bakepapir. Stekes midt i ovnen på 200 grader. Har ikke skrevet opp hvor lenge - de skal bli litt brune, men ikke mørke. Blir 3 brett av denne porsjonen.

Kakene puttes i frysen når de er blitt kalde for å bli seige.

Mmmmmmmm!

Vil du ha flere oppskrifter?

Høres nydelig ut. Men hvordan får man kvernet mandler når man verken har kvern eller kjøkkenmaskin?

hilsen novisen

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356817
Del på andre sider

Høres nydelig ut. Men hvordan får man kvernet mandler når man verken har kvern eller kjøkkenmaskin?

hilsen novisen

Du må jo ha mandelkvern!!!!! *s*

Mamma hadde to eldgamle - så da jeg flyttet, fikk jeg med meg den ene av dem. Sikker 40-50 år, og fungerer som bare det :-)

Koster sikkert ikke så mye, men grei å ha!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356820
Del på andre sider

Gjest Elextra

Du må jo ha mandelkvern!!!!! *s*

Mamma hadde to eldgamle - så da jeg flyttet, fikk jeg med meg den ene av dem. Sikker 40-50 år, og fungerer som bare det :-)

Koster sikkert ikke så mye, men grei å ha!

Det er så mye som er greit å ha, men jeg prøver faktisk å begrense anskaffelsen av dingser som jeg bruker maks en gang eller to i året.

Har delvise planer om innkjøp av en skikkelig kjøkkenmaskin (Kenwood e.l..), kan man da bruke denne i stedet for kvern, slik at man ikke trenger begge deler?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356827
Del på andre sider

Det er så mye som er greit å ha, men jeg prøver faktisk å begrense anskaffelsen av dingser som jeg bruker maks en gang eller to i året.

Har delvise planer om innkjøp av en skikkelig kjøkkenmaskin (Kenwood e.l..), kan man da bruke denne i stedet for kvern, slik at man ikke trenger begge deler?

Vet ikke, har ikke kjøkkenmaskin (!)

Svigermor tok ned sin til oss for noen år siden, siden hun brukte sin så lite. Jeg orket ikke å ta den frem en eneste gang, fordi den var så diger.

Sikkert veldig OK hvis en baken brød - men til normal baking (dvs kaker og boller og pizza innimellom) så duger det med en stor bakebolle og tresleiv for meg :-)

Er forøvrig enig i at en ikke trenger allverdens dingser på kjøkkenet! Vi fikk foodprocessor av svigers - og jeg brukte den til å lage babymat, og har brukt den kanskje fem ganger til å lage smoothie, ellers er den ganske så ubrukt.....

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356829
Del på andre sider

Vet ikke, har ikke kjøkkenmaskin (!)

Svigermor tok ned sin til oss for noen år siden, siden hun brukte sin så lite. Jeg orket ikke å ta den frem en eneste gang, fordi den var så diger.

Sikkert veldig OK hvis en baken brød - men til normal baking (dvs kaker og boller og pizza innimellom) så duger det med en stor bakebolle og tresleiv for meg :-)

Er forøvrig enig i at en ikke trenger allverdens dingser på kjøkkenet! Vi fikk foodprocessor av svigers - og jeg brukte den til å lage babymat, og har brukt den kanskje fem ganger til å lage smoothie, ellers er den ganske så ubrukt.....

Du kan få mandelkvern til en del kjøkkenmaskiner, vi har f.eks. til vår Bosch. Hvis kjøkkenmaskina har hurtigroterende kniver som en food processor, kan du male mandler på den.

Ellers kan du kjøpe ferdigmalte mandler i butikken :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/292883-julebakst/page/2/#findComment-2356833
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...