Gå til innhold

Koking av karameller?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei.

Jeg skal lage myke karameller.

Kan jeg lage det i teflon kasserolle eller..?

Hvor lenge ca skal røra koke før det blir karameller?

På forhånd takk for svar.

Fortsetter under...

Skrevet

Jeg har akkurat lært at det ikke er koketiden det kommer an på, men temperaturen. Det skal være ca. 125 grader visst, er det ikke varmt nok blir det ikke karameller uansett hvor lenge det koker.

Skrevet

Jeg har akkurat lært at det ikke er koketiden det kommer an på, men temperaturen. Det skal være ca. 125 grader visst, er det ikke varmt nok blir det ikke karameller uansett hvor lenge det koker.

Men hvordan vet man når det er 125 grader?

vi har ikke en sik temperatur måler.

Kan jeg bruke teflon kasserolle?

Skrevet

Men hvordan vet man når det er 125 grader?

vi har ikke en sik temperatur måler.

Kan jeg bruke teflon kasserolle?

For å være sikker bør du kjøpe et termometer. Som Lillemus sier er det ikke koketiden det kommer an på. Du kan også putte litt karamellmasse i et glass kaldt vann. Får du en elastisk kule ut av det er den varm nok.

Skrevet

For å være sikker bør du kjøpe et termometer. Som Lillemus sier er det ikke koketiden det kommer an på. Du kan også putte litt karamellmasse i et glass kaldt vann. Får du en elastisk kule ut av det er den varm nok.

Jeg har på full varme og får bare opp til 110 grader.

Skrevet

Jeg har akkurat lært at det ikke er koketiden det kommer an på, men temperaturen. Det skal være ca. 125 grader visst, er det ikke varmt nok blir det ikke karameller uansett hvor lenge det koker.

Hei.

Hvordan ble din oppskrift på karameller?

Jeg laget en av 3 dl fløte,3 dl sukker og 3 dl sirup.

Det skulle bli myke karameller.

Men det ble stein hard,som knekk.

Aner ikke hva jeg har gjort galt.

Annonse

Skrevet

Hei.

Hvordan ble din oppskrift på karameller?

Jeg laget en av 3 dl fløte,3 dl sukker og 3 dl sirup.

Det skulle bli myke karameller.

Men det ble stein hard,som knekk.

Aner ikke hva jeg har gjort galt.

Mine ble til 1,1 kg sjokoaldekaramellmasse som ikke ble stiv nok... :o(

Skrevet

Jeg har på full varme og får bare opp til 110 grader.

Er du sikker å at det ikke er noe galt med termometeret ditt? Utfra det du skriver til Lillemus virker det som om det har kokt for lenge.

Skrevet

Er du sikker å at det ikke er noe galt med termometeret ditt? Utfra det du skriver til Lillemus virker det som om det har kokt for lenge.

Hvor lenge trur du at det skal koke da på full varme?

Skrevet

Hvor lenge trur du at det skal koke da på full varme?

Det spørs hvor mye du lager, men minst en time. Jeg må ofte koke mye lenger. Jeg laget karameller i dag og da la jeg merke til at de siste 10-15 gradene tar utrolig lang tid, og når man endelig tror temperaturen er der, synker den gjerne litt igjen.

Skrevet

Det spørs hvor mye du lager, men minst en time. Jeg må ofte koke mye lenger. Jeg laget karameller i dag og da la jeg merke til at de siste 10-15 gradene tar utrolig lang tid, og når man endelig tror temperaturen er der, synker den gjerne litt igjen.

Jeg kokte kanskje for lite?

Jeg kokte i ca halv time og på ca 110 grader

Skrevet

Jeg kokte kanskje for lite?

Jeg kokte i ca halv time og på ca 110 grader

En halv time er altfor kort tid, selv til små porsjoner er min erfaring.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...