Atene Skrevet 18. desember 2007 Del Skrevet 18. desember 2007 Jeg mener å huske at det var noen her som kokte pinnekjøttet i dampsafteren. Bruker du alle tre "etasjene"? Jeg har gryte nederst med vann, så en kjele der saften samler seg, og så den øverste, med hull i bunnen, der man legger bærene. Hvis jeg legger kjøttet øverst, da vil vel kraften og fettet fra kjøttet samle seg i midten, og det er vel greit? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294280-pinnekj%C3%B8tt-i-dampsafter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Helmi Skrevet 18. desember 2007 Del Skrevet 18. desember 2007 Høres da vedig "grisete" ut, mye å vaske opp etterpå. Enklere å bruke bjørkepinner og stor kjele. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294280-pinnekj%C3%B8tt-i-dampsafter/#findComment-2371375 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest dolerine Skrevet 18. desember 2007 Del Skrevet 18. desember 2007 Må man ha en spesiell og stor gryte for å koke pinnekjøtt, eller kan det gjøres i en litt stor teflongryte? Glad for teskje-oppskrift! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294280-pinnekj%C3%B8tt-i-dampsafter/#findComment-2371385 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ChiengMai Skrevet 18. desember 2007 Del Skrevet 18. desember 2007 Må man ha en spesiell og stor gryte for å koke pinnekjøtt, eller kan det gjøres i en litt stor teflongryte? Glad for teskje-oppskrift! Pinnekjøtt skal ikke kokes, men dampes. Legg pinner (får kjøpt dem der de selger pinnekjøtt) eller rist i bunnen på kjelen. Legg pinnekjøttet oppå pinner/rist og ha vann i kjelen _nesten_ til toppen av pinnene/rista (vannet utvider seg når det blir varmt). Dampes til kjøttet slipper beina. Om det ser ut til å bli lite vann, fyll på med litt varmt vann. Men altså: Aldri over pinnene/rista! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294280-pinnekj%C3%B8tt-i-dampsafter/#findComment-2371407 Del på andre sider Flere delingsvalg…
puttelulle Skrevet 18. desember 2007 Del Skrevet 18. desember 2007 Pinnekjøtt skal ikke kokes, men dampes. Legg pinner (får kjøpt dem der de selger pinnekjøtt) eller rist i bunnen på kjelen. Legg pinnekjøttet oppå pinner/rist og ha vann i kjelen _nesten_ til toppen av pinnene/rista (vannet utvider seg når det blir varmt). Dampes til kjøttet slipper beina. Om det ser ut til å bli lite vann, fyll på med litt varmt vann. Men altså: Aldri over pinnene/rista! Ikke kjøp pinner til dette, da!:-) Gå ut i skogen, finn ei bjørk og bruk kvister fra denne i bunnen av kjelen. MYE bedre enn tørre pinner til en dyr penge (i forhold til gratis i naturen) i butikk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294280-pinnekj%C3%B8tt-i-dampsafter/#findComment-2371476 Del på andre sider Flere delingsvalg…
puttelulle Skrevet 18. desember 2007 Del Skrevet 18. desember 2007 Høres kjempetungvint ut, spør du meg... Jeg legger bjørkepinner (uten never) i bunnen av gryta, og legger så pinnekjøttet oppå. Deretter heller jeg på så mye vann som oppskrifta tilsier, og lar det hele dampe. Deretter legger jeg pinnekjøttet inn i ovnen, med grillen på, noen minutter. Smaken blir enda bedre av det!:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294280-pinnekj%C3%B8tt-i-dampsafter/#findComment-2371478 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ChiengMai Skrevet 18. desember 2007 Del Skrevet 18. desember 2007 Ikke kjøp pinner til dette, da!:-) Gå ut i skogen, finn ei bjørk og bruk kvister fra denne i bunnen av kjelen. MYE bedre enn tørre pinner til en dyr penge (i forhold til gratis i naturen) i butikk! Er faktisk bedre med einekvister enn bjørk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294280-pinnekj%C3%B8tt-i-dampsafter/#findComment-2371541 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fresja Skrevet 18. desember 2007 Del Skrevet 18. desember 2007 Mamma brukte saftkoker til pinnekjøtt før når vi var mange personer. Jeg mener hun brukte "hele", men jeg ser ikke helt for meg hvordan den ser ut. Du har kanskje en nyere type. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294280-pinnekj%C3%B8tt-i-dampsafter/#findComment-2371612 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest dolerine Skrevet 19. desember 2007 Del Skrevet 19. desember 2007 Ikke kjøp pinner til dette, da!:-) Gå ut i skogen, finn ei bjørk og bruk kvister fra denne i bunnen av kjelen. MYE bedre enn tørre pinner til en dyr penge (i forhold til gratis i naturen) i butikk! Skal barken av? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294280-pinnekj%C3%B8tt-i-dampsafter/#findComment-2372191 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Atene Skrevet 19. desember 2007 Forfatter Del Skrevet 19. desember 2007 Skal barken av? Ja, for all del! Men jeg savner fortsatt svar fra hun som bruker dampsafter - for det var da en her? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294280-pinnekj%C3%B8tt-i-dampsafter/#findComment-2372228 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Shira :o) Skrevet 19. desember 2007 Del Skrevet 19. desember 2007 Ja, for all del! Men jeg savner fortsatt svar fra hun som bruker dampsafter - for det var da en her? Jeg innbiller meg at det er togli som har pinnekjøttet i sånn saft-ting. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/294280-pinnekj%C3%B8tt-i-dampsafter/#findComment-2372243 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.