Gå til innhold

Vinfri gløgg


Anbefalte innlegg

Gjest pærebrus875
Skrevet

Fant ei flaske på 0,5 med gløgg på rimi, og tok med, lenge siden jeg har drukket og synes jo det er godt. Står på flaska at jeg kan blande med vann/rødvin. Antar at gløggen jeg har drukket før har inneholdt vin, og det burde jeg ikke drikke, da jeg får tidenes migreneanfall av rødvin. Er heller ikke superglad i hvitvin, som jeg da også må ut og kjøpe.

Søkte litt på nett og fant ut at noen blander med eplejus, MEN jeg får da migrene av eplejus også (av en eller annen grunn, men det har skjedd så mange ganger nå at jeg får migrene etter inntak av jus/cider at jeg har holdt meg unna alt med eple, og heller ikke får så ofte anfall som før).

Noen som har forslag?`Kan jeg bare koke den opp med vann (må sikkert blande ut det greiene jeg kjøpte), (koker så klart i en gryte jeg ikke bruker til vann ellers ;-) ) og tilsette litt kanel osv selv for å få bra smak?

Samboeren min hadde laget gløgg med sprit av noe slag engang (han husket ikke helt hva de hadde blandet med ;o)... ) og jeg har en "skvett" bacardi stående. Kan dette bli bra? Er Bacardi Razz. Har også noe jägermeister stående, og den er jo krydret og fin... (men det er mye anis i den og det er også mye anis i sambucca.. så minner meg jo om det, som jeg har et litt elsk/hat forhold til..)

Andre lure ting jeg kan ha i? Vil helst ikke ut og handle mer pga det er så folksomt før høytider, folk handler jo mat for en måned ser det ut som, men må ut og hente en pakke i morgen, og sikkert være med sambo og handle de 2 julegaver han ikke har kommet på før nå :o), så da må jeg uansett ut. Rosiner og mandler frister veldig..

Fortsetter under...

Gjest med vann
Skrevet

Jeg blander gløgg med vann. 1 del gløgg til 2 deler vann om jeg husker rett. Kjempegodt!

Gjest pærebrus875
Skrevet

Jeg blander gløgg med vann. 1 del gløgg til 2 deler vann om jeg husker rett. Kjempegodt!

Hørtes flott ut at den smaker godt med vann, mulig det er med vann jeg drakk ? (var på skolen, på servitørlinja, så vi hadde jo alkoholfri rødvin der, men det var kokkene som lagde, vi bare drakk av den)

Tror jeg lager litt varm gløgg med vann, og litt varm gløgg med sprit! Så kan jeg prøve meg litt fram :) Er det godt vet jeg hva jeg skal ta med i termos til nyttårsfesten ;)

AneM1365380603
Skrevet

Vi blander den med vann, og den blir veldig god. Så har vi mandel/rosinblanding i, sånn ferdiggreie på pose. Vi har også testet å ha sprit i. Det blir litt for sterkt for meg, så et lite krus holder lenge.

Skrevet

Går fint med bare vann.

En blanding av appelsinjuice og vann er også godt, eller la noen biter appelsinskall trekke i gløggen.

Ekstra krydder: les hva som står på flasken, og hiv oppi litt mer av det som står der, prøvesmak underveis. Har du et favorittjulekrydder kan du godt hive oppi det også.

Når det gjelder sprit i gløgg synes jeg det er best med mest mulig nøytral sprit som vodka.

Skrevet

Går fint med bare vann.

En blanding av appelsinjuice og vann er også godt, eller la noen biter appelsinskall trekke i gløggen.

Ekstra krydder: les hva som står på flasken, og hiv oppi litt mer av det som står der, prøvesmak underveis. Har du et favorittjulekrydder kan du godt hive oppi det også.

Når det gjelder sprit i gløgg synes jeg det er best med mest mulig nøytral sprit som vodka.

Hvis du bruker sprit skal du selvfølgelig ikke ha like mye sprit som du skulle hatt vann, lag gløggen på vanlig måte og ha litt sprit oppi. Og for all del, ikke gjør som faren min og kok gløggen etter at spriten er blandet i.

Skal gløggen serveres til både voksne og barn går det an å ha spriten oppi koppene ved servering i stedet for å ha to kjeler med gløgg.

Annonse

Skrevet

Hvis du bruker sprit skal du selvfølgelig ikke ha like mye sprit som du skulle hatt vann, lag gløggen på vanlig måte og ha litt sprit oppi. Og for all del, ikke gjør som faren min og kok gløggen etter at spriten er blandet i.

Skal gløggen serveres til både voksne og barn går det an å ha spriten oppi koppene ved servering i stedet for å ha to kjeler med gløgg.

''Og for all del, ikke gjør som faren min og kok gløggen etter at spriten er blandet i.''

Koffor ikkje ?

Gjest pærebrus875
Skrevet

Går fint med bare vann.

En blanding av appelsinjuice og vann er også godt, eller la noen biter appelsinskall trekke i gløggen.

Ekstra krydder: les hva som står på flasken, og hiv oppi litt mer av det som står der, prøvesmak underveis. Har du et favorittjulekrydder kan du godt hive oppi det også.

Når det gjelder sprit i gløgg synes jeg det er best med mest mulig nøytral sprit som vodka.

Jeg drikker ikke så mye vodka, blir så trøtt av det (noe flere jeg har snakka med også mener de blir), så da kjøper jeg heller ei flaske rein Bacardi (da jeg har lite Bacardi Razz igjen, om det ikke smaker godt). Tenker på å prøvesmake litt i helga ;) Uansett ikke bruk for sprit før i romjula om jeg skal ha til nyttårsaften.

Ang appelsin får jeg migrene av det også, men appelsin/skall/ vet jeg ikke.. men verken meg eller sambo etter det så vi har ikke noe skall liggende.. Men mer krydder skal jeg prøve meg fram til, helt klart! har kanel i skapet fra før..

Gjest pærebrus875
Skrevet

''Og for all del, ikke gjør som faren min og kok gløggen etter at spriten er blandet i.''

Koffor ikkje ?

Koker man sprit forsvinner alkoholen, noe som er litt bortkastet om man hadde tenkt å bli full av gløggen :P.

Skal kun ha dette til meg selv så jeg lager bare en blanding, men er jo godt tips å lage 2 ulike, så kan "alle" drikke gløgg. Er jo heller ikke alle voksne som drikker alkohol.

Skrevet

Hvis du vil sprite den opp lotte etter å ha blandet med vann, kan du gjerne bruke gin.

Gjest pærebrus875
Skrevet

Hvis du vil sprite den opp lotte etter å ha blandet med vann, kan du gjerne bruke gin.

Aldri smakt gin, men har tittet på flaska på polet. Syntes det var litt dyrt, men mulig det er verdt det. Satser på å teste først med det jeg har i skapet.

Skrevet

Aldri smakt gin, men har tittet på flaska på polet. Syntes det var litt dyrt, men mulig det er verdt det. Satser på å teste først med det jeg har i skapet.

Bland ut med bare vann først og prøv ut med sprit i bare en liten kopp

Gjest pærebrus875
Skrevet

Bland ut med bare vann først og prøv ut med sprit i bare en liten kopp

Det er jo et veldig godt tips da, tenker heller å koke litt gløgg med ekstra krydder, og så smake til med sprit, tømme kjelen og starte på ny med annen type sprit. Så kan jeg bruke ideen fra et annet innlegg, ha sprit i koppen fra før!

Så har jeg et glass med jæger, et med bacardi og et med vann for å smake meg frem til noe bra. Er lørdag i morgen uansett så mulig vi får besøk av noen andre tørste venner så jeg blir ikke full alene :).

Mulig samboeren min vil ha gløgg også, men han er en smule skeptisk når jeg tar over kjøkkenet, lukter sterkt av krydder og hvitløk og ser ganske kaotisk ut mens jeg er igang ;-). Men tror ikke det blir så mye rot av å lage gløgg.. *ser uskyldig ut*.

Han har jo også rødvin da, men jeg tåler som sagt ikke det selv. Alltid koselig å lage noe og dele med andre! Idag fikk han julepølse med potetmos (han liker ikke surkål så lagde bare til meg selv), og spiste da opp det :o). Sjeldent vi spiser samme middagen.

Annonse

Skrevet

Aldri smakt gin, men har tittet på flaska på polet. Syntes det var litt dyrt, men mulig det er verdt det. Satser på å teste først med det jeg har i skapet.

Jeg liker best å bruke vodka i :o)

Skrevet

''Og for all del, ikke gjør som faren min og kok gløggen etter at spriten er blandet i.''

Koffor ikkje ?

Alkoholen fordamper, og da er det vel ikke mye vits i å ha det oppi?

Skrevet

Jeg drikker ikke så mye vodka, blir så trøtt av det (noe flere jeg har snakka med også mener de blir), så da kjøper jeg heller ei flaske rein Bacardi (da jeg har lite Bacardi Razz igjen, om det ikke smaker godt). Tenker på å prøvesmake litt i helga ;) Uansett ikke bruk for sprit før i romjula om jeg skal ha til nyttårsaften.

Ang appelsin får jeg migrene av det også, men appelsin/skall/ vet jeg ikke.. men verken meg eller sambo etter det så vi har ikke noe skall liggende.. Men mer krydder skal jeg prøve meg fram til, helt klart! har kanel i skapet fra før..

Får du migrene av appelsin ville jeg ikke tatt sjansen på appelsinskall heller. :- )

Gjest pærebrus875
Skrevet

Alkoholen fordamper, og da er det vel ikke mye vits i å ha det oppi?

Alkohol fordamper om den blir varmere enn 40 C og vann koker vel med 60 C. Og jeg fant også på nett da en kompis sa det samme, at ved å koke alkohol en kort stund så beholder man likevel 85 % av alkoholen man helte i. Så om jeg har i sprit på minst 30 % så vil jeg nok bli beruset uansett ;)

Og jeg trenger heller ikke å KOKE gløggen for at den blir varm og god å drikke :).

Skrevet

Alkoholen fordamper, og da er det vel ikke mye vits i å ha det oppi?

Nei det er det nok ikkje da.

Skrevet

Alkohol fordamper om den blir varmere enn 40 C og vann koker vel med 60 C. Og jeg fant også på nett da en kompis sa det samme, at ved å koke alkohol en kort stund så beholder man likevel 85 % av alkoholen man helte i. Så om jeg har i sprit på minst 30 % så vil jeg nok bli beruset uansett ;)

Og jeg trenger heller ikke å KOKE gløggen for at den blir varm og god å drikke :).

vann koker ved 100 grader celcius...

Gjest pærebrus875
Skrevet

vann koker ved 100 grader celcius...

Ah klart, men fortsatt så mister jeg ikke ALL alkohol ved å varme gløggen. Jeg kan jo også ha i alkohol etterpå-

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...