Gjest matlaging Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 Jeg fikk en kjøttkvern til jul. Har ikke brukt den enda. Hva er egentlig vitsen med å kverne kjøtt til kjøttdeig sjølv når man får kjøpt det mye billigere å kjøpe ferdig kjøttdeig? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 Haha, godt spørsmål! Men antar enkelte mener man har bedre kontroll med kvaliteten når en kverner selv. Også blir en kvitt "overskuddskjøttet" etter å ha kjøpt en kvart okse og frosset ned stek og biffer i passende porsjoner *S*. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460019 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 Min mor brukte å kjøpe hele og halve slakt i "gamle dager", og da ble det brukt både kjøttøks og -sag, og skrotten ble delt opp, det ble beinet ut og det ble kvernet og malt - ned i fryseren gikk steiker, koteletter og kvernet kjøtt...;-) Jeg hadde Ihvertfall IKKE hatt bruk for en kjøttkvern;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460042 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest for de spesielt interesserte Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 Kjøttdeig du får i butikken har stor prosentandel av fett, salt, vann, sener / slintrer / deler av dyret du ikke ville malt opp selv hvis du kvernet kjøtt hjmme. jeg har ikke kjøpt kjøttdeig siden jeg var fattig student.. Nå spsier jeg heller mindre / sjeldnere, men bedre kjøtt. Selv karbonadedeigen (som er dyrere, men svært mye bedre enn kjøttdeigen) ville kommet mye dårligere ut enn hjemmekvernet kjøtt. Så kvalitetsmessig kan det ikke sammenlignes. Også med tanke på bakterieinnhold, hvis du skal lage mat av oppmalt kjøtt som ikke er gjennomstekt (tartar, eller ulike kjøttbolle-retter med rå kjerne på kjøttet), så ville jeg ikke turt å bruke noe annet enn hjemmekvernet kjøtt. Hvis du skal kverne kjøtt selv, så er man vel avhengig av å kjøpe inn slakt i stort (hele / halve dyr), eller jakte selv / få vilt av noen som jakter. Og da vil man være avhengig av god frysekapasitet, og flere enn din egen munn å mette. Kjøtt skal ikke ligge i årevis i fryseren, så man kjøper ikke inn en halv okse til seg selv.. Det vil være økonomisk uaktuelt å kjøpe inn små kjøttstykker i ferskvareavdelingen, for å kverne det selv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460101 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fresja Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 Jeg savner kvern når jeg skal lage fiskekaker og komler! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460283 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bookworm Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 Jeg savner kvern når jeg skal lage fiskekaker og komler! Å! Lager du komle? Med brunostsaus?? Er på utkikk etter oppskrift jeg:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460293 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 For oss som jakter (eller har menn som jakter da) er det veldig kjekt med kjøttkverna. Mye av kjøttet som ikke er fint nok til biff eller grytekjøtt kverner vi og bruker som kjøttdeig. Her er det snakk om elg 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460504 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 For oss som jakter (eller har menn som jakter da) er det veldig kjekt med kjøttkverna. Mye av kjøttet som ikke er fint nok til biff eller grytekjøtt kverner vi og bruker som kjøttdeig. Her er det snakk om elg Gørrmisunnelig.....;( )) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460507 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 Gørrmisunnelig.....;( )) Skal love deg at du ikke er det når kjøttet kommer og du må stå der i timesvis og dele, kutte, pakke osv. Men veldig kjekt når det er gjort da 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460555 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 Vi har bare en gammel hånddrevet kjøttkvern - og den bruker vi når vi lager komper. Deilig! Svigermor har elektrisk kjøttkvern, og den bruker hun når hun maler opp hjortekjøtt til kjøttdeig, eller annet kjøtt som hun lager pølser, kjøttdeig, kjøttpudding osv, av. Min far har også elektrisk kjøttkvern, og han bruker den til å lage fiskekaker. Sildekaker om vinteren, makrellkaker eller sei/lyr-kaker om sommeren og høsten. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460558 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 Skal love deg at du ikke er det når kjøttet kommer og du må stå der i timesvis og dele, kutte, pakke osv. Men veldig kjekt når det er gjort da Har jobbet med det Gleden med å legge flott kjøtt i fryseren oppveier alle ulemper Elg- og hjortekjøtt er bare snadder! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460567 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 Har jobbet med det Gleden med å legge flott kjøtt i fryseren oppveier alle ulemper Elg- og hjortekjøtt er bare snadder! Min kjære lager verdens beste elgkjøttkaker! Mmmm! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460573 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 Min kjære lager verdens beste elgkjøttkaker! Mmmm! Ble ikke sulten nå nei..... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460576 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fresja Skrevet 7. april 2008 Del Skrevet 7. april 2008 Å! Lager du komle? Med brunostsaus?? Er på utkikk etter oppskrift jeg:-) Har aldri hatt brunostsaus til komler. Lager som regel komle av pulver (har jo ikke kvern), eller potetmos. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460706 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 8. april 2008 Del Skrevet 8. april 2008 Skal love deg at du ikke er det når kjøttet kommer og du må stå der i timesvis og dele, kutte, pakke osv. Men veldig kjekt når det er gjort da ;-) Jeg kommer ikke fra en familie som har drevet med jakt, men ettersom begge foreldrene mine kom fra gård, har vi opp igjennom årene fått hele og halve slakt derfra, pluss at moren min i "gamle dager" også kjøpte opp hele og halve slakt av dyresorter som ikke fantes på gårdene. Jeg hukser med gru den store oppdelingen, særlig fordi jeg aldri har likt lukten av rått kjøtt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2460903 Del på andre sider Flere delingsvalg…
jubalong70 Skrevet 8. april 2008 Del Skrevet 8. april 2008 ;-) Jeg kommer ikke fra en familie som har drevet med jakt, men ettersom begge foreldrene mine kom fra gård, har vi opp igjennom årene fått hele og halve slakt derfra, pluss at moren min i "gamle dager" også kjøpte opp hele og halve slakt av dyresorter som ikke fantes på gårdene. Jeg hukser med gru den store oppdelingen, særlig fordi jeg aldri har likt lukten av rått kjøtt. Ja, det lukter ikke noe særlig. Husker når jeg var høygravid med førstemann, og sto oppi alt det kjøttet. Ikke nok med at det var tungt å stå, men lukta gjorde meg skikkelig uvel... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2461295 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 8. april 2008 Del Skrevet 8. april 2008 Ja, det lukter ikke noe særlig. Husker når jeg var høygravid med førstemann, og sto oppi alt det kjøttet. Ikke nok med at det var tungt å stå, men lukta gjorde meg skikkelig uvel... *grøss* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2461300 Del på andre sider Flere delingsvalg…
elfi Skrevet 9. april 2008 Del Skrevet 9. april 2008 Nei, kan noen gi et fornuftig svar på det ? Jeg har hatt et slikt redkap, men benyttet anledningen til å kvitte meg med det da vi hadde aksjon" kast," da vi skiftet bolig. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/303441-%C3%A5-kverne-kj%C3%B8ttet/#findComment-2461470 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.