Rith Skrevet 20. juni 2008 Skrevet 20. juni 2008 Tåler den å stå utildekket i kjøleskapet over natten? 0 Siter
Lillemus Skrevet 20. juni 2008 Skrevet 20. juni 2008 Jada, smørkrem får ikke snerk. *Slafse* Jeg elsker kaker med smørkrem! Lager det omtrent aldri da for det er ingen andre i familien som spier det. ( Kanskje like greit. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 20. juni 2008 Skrevet 20. juni 2008 Lillemus skrev (På 20.6.2008 den 12.42): Jada, smørkrem får ikke snerk. *Slafse* Jeg elsker kaker med smørkrem! Lager det omtrent aldri da for det er ingen andre i familien som spier det. ( Kanskje like greit. ''Jeg elsker kaker med smørkrem! '' Liker _ikke_ smørkrem *urk*. Kan ha sammenheng med at jeg ikke er glad i smør; jeg klarer bare ikke få ned ferdigsmurt mat med halvcentimeter tykt lag under pålegget. Ikke første gang jeg har erfart at vi ikke deler smak . 0 Siter
Lillemus Skrevet 20. juni 2008 Skrevet 20. juni 2008 Elextra skrev (På 20.6.2008 den 12.44): ''Jeg elsker kaker med smørkrem! '' Liker _ikke_ smørkrem *urk*. Kan ha sammenheng med at jeg ikke er glad i smør; jeg klarer bare ikke få ned ferdigsmurt mat med halvcentimeter tykt lag under pålegget. Ikke første gang jeg har erfart at vi ikke deler smak . Jeg er heller ikke spesielt glad i smør på skiva og bruker det egentlig veldig sjeldent, men smørkrem på kake... Mmmm... 0 Siter
morsan Skrevet 20. juni 2008 Skrevet 20. juni 2008 Lillemus skrev (På 20.6.2008 den 12.42): Jada, smørkrem får ikke snerk. *Slafse* Jeg elsker kaker med smørkrem! Lager det omtrent aldri da for det er ingen andre i familien som spier det. ( Kanskje like greit. Jeg synes det kommer an på hvordan smørkremen er laget, og først og fremst at den ikke er laget av SMØR! *he he* På verdens beste sjokoladekake bruker vi margarin, fordi smør har for karakteristisk smak. I tillegg til melis og kakao og vaniljesukker, brukes også _kaffe_, for da blir det en mye bedre smak som ikke er "klissete" eller "kvalmende", noe jeg til tider forbinder med smørkrem laget på annet vis:-) 0 Siter
Rith Skrevet 20. juni 2008 Forfatter Skrevet 20. juni 2008 Lillemus skrev (På 20.6.2008 den 12.45): Jeg er heller ikke spesielt glad i smør på skiva og bruker det egentlig veldig sjeldent, men smørkrem på kake... Mmmm... Bare lager kaka jeg, så får unga som kommer i bursdag spise. Jeg vil ikke ha Lagde det prinsesseslottet til Freia. 0 Siter
Katt-ja Skrevet 20. juni 2008 Skrevet 20. juni 2008 Lillemus skrev (På 20.6.2008 den 12.45): Jeg er heller ikke spesielt glad i smør på skiva og bruker det egentlig veldig sjeldent, men smørkrem på kake... Mmmm... Omvendt her,- liker godt smør på brød (men bruker det veldig sjelden). Smørkrem derimot...æsj.. Tror den eneste kaken jeg ikke liker (utenom sånne veldig kjøpe-kaker) er sånn med nøttebunn og gul smørkrem over.. 0 Siter
ariadne Skrevet 20. juni 2008 Skrevet 20. juni 2008 morsan skrev (På 20.6.2008 den 13.03): Jeg synes det kommer an på hvordan smørkremen er laget, og først og fremst at den ikke er laget av SMØR! *he he* På verdens beste sjokoladekake bruker vi margarin, fordi smør har for karakteristisk smak. I tillegg til melis og kakao og vaniljesukker, brukes også _kaffe_, for da blir det en mye bedre smak som ikke er "klissete" eller "kvalmende", noe jeg til tider forbinder med smørkrem laget på annet vis:-) "Jeg synes det kommer an på hvordan smørkremen er laget...! Helt enig! Den MÅ være laget på smør. I det hele tatt skal det være brukt smør i alt bakeverk også. Smaken av margaring er bare URK! Smør på brødet bruker jeg dog ikke (og SLETT ikke margarin). Ü 0 Siter
morsan Skrevet 20. juni 2008 Skrevet 20. juni 2008 ariadne skrev (På 20.6.2008 den 14.32): "Jeg synes det kommer an på hvordan smørkremen er laget...! Helt enig! Den MÅ være laget på smør. I det hele tatt skal det være brukt smør i alt bakeverk også. Smaken av margaring er bare URK! Smør på brødet bruker jeg dog ikke (og SLETT ikke margarin). Ü ;-) Jeg synes margaring smaker 'nøytralt', mens smør har en såpass dominerende smak at det lett overdøver annen smakstilsetning. Det gjelder også i slikt som sauser osv, samt under pålegg. Men hvis man ikke skal ha pålegg på skiva (typisk ferkst, godt brød) er meierismør best. :-) Forresten: Det var kanskje deg jeg så på en matbutikk i et stort shoppingsenter sent en lørdag ettermiddag like før jul? ;-) Da måtte jeg lett hoderystende se en etter min mening lettere krakilsk mor, med to slitne småunger og mann på slep, da hun oppdaget at det ikke var mer smør igjen, og forkynte for familien at da _måtte_ de kjøre til en annen matbutikk, for å bake uten smør gikk da vitterlig ikke an! ;-) Mannens forsiktige forsøk på å ymte frampå om margarin ble bryskt slått ned....;-) 0 Siter
ariadne Skrevet 20. juni 2008 Skrevet 20. juni 2008 morsan skrev (På 20.6.2008 den 16.08): ;-) Jeg synes margaring smaker 'nøytralt', mens smør har en såpass dominerende smak at det lett overdøver annen smakstilsetning. Det gjelder også i slikt som sauser osv, samt under pålegg. Men hvis man ikke skal ha pålegg på skiva (typisk ferkst, godt brød) er meierismør best. :-) Forresten: Det var kanskje deg jeg så på en matbutikk i et stort shoppingsenter sent en lørdag ettermiddag like før jul? ;-) Da måtte jeg lett hoderystende se en etter min mening lettere krakilsk mor, med to slitne småunger og mann på slep, da hun oppdaget at det ikke var mer smør igjen, og forkynte for familien at da _måtte_ de kjøre til en annen matbutikk, for å bake uten smør gikk da vitterlig ikke an! ;-) Mannens forsiktige forsøk på å ymte frampå om margarin ble bryskt slått ned....;-) He, he, det hadde jeg også kommet til å forlangt! ) 0 Siter
AneM1365380603 Skrevet 20. juni 2008 Skrevet 20. juni 2008 Bare ikke ha noe mat med hvitløk eller vanlig løk i kjøleskapet, for jeg synes smør har en egen evne til å suge til seg lukt og smak fra annen mat. Jeg har en gang servert smør med hvitløksmak til lørdagsgrauten Etter det begynte jeg å bruke plantemargarin. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.