Gjest Solveig Engstelig Skrevet 21. juli 2001 Del Skrevet 21. juli 2001 Jeg er nå gravid i 10. uke, og har enda ikke fortalt det til så mange. Jeg ble dermed ut for et noe uheldig tilfelle i går: Vi var invitert på middag hos et vennepar, og de serverte råmarinert okseskinke (rått, marinert kjøtt, altså!) og indrefilet av lam som var rosa i midten. Da veldig få vet at jeg er gravid, spiste jeg dette stilltiende, for å unngå spørsmål. Og nå ANGRER JEG!!! Er det nå en sjanse for at jeg kan være smittet med toxoplasmose? Hvor stor er i såfall den sjansen? Bør jeg få sjekket dette snart med en blodprøve? Jeg har vokst opp med katter og spist gulrøtter rett fra åkeren; er det da store sjanser for at jeg allerede har vært smittet og har dannet antistoffer? Jeg er REDD!!! Håper på svar snart! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/31931-redd-for-%C3%A5-v%C3%A6re-smittet/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trine Endsjø, jordmor Skrevet 21. juli 2001 Del Skrevet 21. juli 2001 Det er faktisk ikke så ofte man blir smittet av toxoplasmose her til lands, så jeg tviler sterkt på at det er noen grunn for å være redd. Her til lands er den vanligste smittemåten via katteavføring. Parasitten utvikler seg i katteavføringen som har ligget en stund, og gravide som er i kontakt med f.eks. kattesanden (hvor de gjør fra seg), kan bli smittet. Har du ikke allerede blitt testet hos din lege, kan du be om en slik test. Er du allerede smittet fra før du ble gravid, vil antistoffene dine vise at dette er fra gammelt av. Hvis du fremdeles er svært opptatt av dette måltidet du inntok i går, vil en test etter 3 uker gi et korrekt svar. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/31931-redd-for-%C3%A5-v%C3%A6re-smittet/#findComment-125632 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.