Gjest @krøll Skrevet 20. desember 2008 Del Skrevet 20. desember 2008 en av mine bekjente har forært oss tre kilo pinnekjøtt. Sikkert fordi jeg nevnte at jeg aldri har spist dette. Men nå sto det altså en eske på trappa da vi kom hjem. Tilberedning tror jeg jeg skal klare å lese meg til, men hva skal jeg gjøre med det hvis det skal spises i romjula? Skal jeg fryse det ned, eller skal det bare stå kjølig? Siden det vel er både røkt og saltet, mener jeg? Sikkert et dumt spørsmål, men som sagt er dette til nå en helt ukjent matrett hjemme hos oss. Er det noen kloke hoder her som vet? Tar gjerne i mot gode tilberedningstips også. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 20. desember 2008 Del Skrevet 20. desember 2008 La det bare stå kjølig. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
astridny Skrevet 20. desember 2008 Del Skrevet 20. desember 2008 Hvis dere ikke klarer å spise opp alt,så kan det fryses. Frys gjerne med laken. Så kan du bruke det til lapskaus om noen uker. Pinnekjøtt er nyyyydelig. :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Geir Skrevet 20. desember 2008 Del Skrevet 20. desember 2008 Når det gjelder tilbereding så er det svært enkelt, men du må bruke bjørkekvister (uten bark) eller rist i bunnen av panna så fyller du opp med vann til under pinnekjøttet (dampes) og så koker du opp og lar det småkoke på lav varme (under lokk) i ca. 2-2,5 time. Kvelden før tilbereding legger du pinnekjøttet i vann (eg bruker oppvaskkummen) over natta. Som tilbehør bruker du melne (koke lenge på svak varme)poeteter og hjemmelaga kålrabistappe. Kålrabistappen blir best om du lager kvit sos av melk, smør og litt hvetemel, deretter stauker du kokt kålrabi (kok i skiver) oppi der og smaker til med pepper og salt. Yummi! :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest skal ha pinnekjøtt i dag Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Når det gjelder tilbereding så er det svært enkelt, men du må bruke bjørkekvister (uten bark) eller rist i bunnen av panna så fyller du opp med vann til under pinnekjøttet (dampes) og så koker du opp og lar det småkoke på lav varme (under lokk) i ca. 2-2,5 time. Kvelden før tilbereding legger du pinnekjøttet i vann (eg bruker oppvaskkummen) over natta. Som tilbehør bruker du melne (koke lenge på svak varme)poeteter og hjemmelaga kålrabistappe. Kålrabistappen blir best om du lager kvit sos av melk, smør og litt hvetemel, deretter stauker du kokt kålrabi (kok i skiver) oppi der og smaker til med pepper og salt. Yummi! :-) Ctrl-C *åpne word* Ctrl-V *printe ut og sette i permen* :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Geir Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Ctrl-C *åpne word* Ctrl-V *printe ut og sette i permen* :-) Lykke til! Ps! Hu sk at pinnekjøttet ikkje skal ligge _i_ vannet, og du må kanskje la deg koke på lav varme (laveste?) i opptil 3 timer. Nb! Gjør oppmerksom på at duften (den siste timen) kan drive deg til vannvidd og få tenna til å rotere i kjeften på deg. *sikle* 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ollymor Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 pinnekjøtt som beskrevet av Geir0) når kjøttet såvidt løsner av benet,er pinnekjøttet ferdig.pass på så kraften ikke kokker bort i bunnen, hell på litt mere vann. kålrabistabbe Kok kålrabi i skiver,gjerne med litt gulrot i.eller ikke! hell av vannet. Ha i litt pinnekjøttkraft evt en kokt potet og mos fint sammen...deilig! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Geir Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Lykke til! Ps! Hu sk at pinnekjøttet ikkje skal ligge _i_ vannet, og du må kanskje la deg koke på lav varme (laveste?) i opptil 3 timer. Nb! Gjør oppmerksom på at duften (den siste timen) kan drive deg til vannvidd og få tenna til å rotere i kjeften på deg. *sikle* He.he.. Det er ikkje _du_ som skal koke i 3 timer, men pinnekjøttet. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest bikku Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Vi gjør som Geir har beskrevet, men etter at det er kokt mørt legger vi det i langpanne og lar det få noen minutter under grillen i steikeovnen. Det _må_ til... 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bustebeisa Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 I mange butikker oppbevares pinnekjøttet midt i butikken, så det holder fint med å oppbevare det kjølig. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bustebeisa Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Vi gjør som Geir har beskrevet, men etter at det er kokt mørt legger vi det i langpanne og lar det få noen minutter under grillen i steikeovnen. Det _må_ til... Enig. Litt tid under grillen er viktig. :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Du har fått mange gode tips her. En ting jeg vil anbefale deg er å også ha sennep som tilbehør til pinnekjøttet 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bustebeisa Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Du har fått mange gode tips her. En ting jeg vil anbefale deg er å også ha sennep som tilbehør til pinnekjøttet Også viktig ja. :-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Også viktig ja. :-) Jøss, jeg trodde nesten familien min var den eneste på jord som brukte sennep til pinnekjøttet ;-) For meg er det et must 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
bustebeisa Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Jøss, jeg trodde nesten familien min var den eneste på jord som brukte sennep til pinnekjøttet ;-) For meg er det et must Vi er ikke mange som bruker det i min familie heller,men et must er det for meg og. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest togli Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Vi er ikke mange som bruker det i min familie heller,men et must er det for meg og. Ok, da vet jeg at jeg ikke er helt rar ;-) 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Vi gjør som Geir har beskrevet, men etter at det er kokt mørt legger vi det i langpanne og lar det få noen minutter under grillen i steikeovnen. Det _må_ til... Helt enig! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest xbellax Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Ser folk anbefaler deg å la det ligge i vann en hel natt, dersom du liker det litt salt bør du heller legge det i vann tidlig på morgenen (det beste er om du smaker på det og da vurderer hvor lenge det bør ligge), evt kan du og skifte vannet det ligger i etter noen timer. Husk også julepølse og sennep, gjerne en søt sennep som Bergby`s men sånt er smak og behag. Kos deg med middagen! 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Når det gjelder tilbereding så er det svært enkelt, men du må bruke bjørkekvister (uten bark) eller rist i bunnen av panna så fyller du opp med vann til under pinnekjøttet (dampes) og så koker du opp og lar det småkoke på lav varme (under lokk) i ca. 2-2,5 time. Kvelden før tilbereding legger du pinnekjøttet i vann (eg bruker oppvaskkummen) over natta. Som tilbehør bruker du melne (koke lenge på svak varme)poeteter og hjemmelaga kålrabistappe. Kålrabistappen blir best om du lager kvit sos av melk, smør og litt hvetemel, deretter stauker du kokt kålrabi (kok i skiver) oppi der og smaker til med pepper og salt. Yummi! :-) Jeg vanner ut kjøttet i over ett døgn, ikke bare natta over. Men det er jo en smakssak. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 21. desember 2008 Del Skrevet 21. desember 2008 Du har fått mange tips, men jeg vil komme med ett til: I tillegg til kålrabbistappe, har jeg ofte laget en blandet rotmos hvor det inngår så mange som mulig av disse typene: potet, kålrabi, gulrot, søtpotet (smaker kjemegodt!!) og litt sellerirot (ikke for mye av den). 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.