Britt_ag Skrevet 29. mars 2009 Del Skrevet 29. mars 2009 Hei! Jeg har en sønn på 10 uker.Under hele svangerskapet var jeg veldig engstelig for å bli smittet med bakterier (feks listeria) som kunne skade fosteret. Nå etter at barnet er født er jeg fremdeles engstelig for han skal få i seg skadelige bakterier/virus. Jeg lurer derfor på hvor mye som skal til for at det skal oppstå smitte? Jeg tenker da først og fremst på listeria og e.coli fra matvarer som kan inneholde disse bakteriene (muggoster, rått kjøtt osv). Kan det at jeg har tatt på feks muggost eller morrpølse, og deretter i munnen på barnet (ved feks amming) forårsake smitte? Jeg har også tankerekker på at jeg ikke tørr ta på plasser hvor jeg vet det er tatt på med "skitne" fingre (fingre som har tatt på feks spekemat),før jeg ammer. Så det jeg egentlig lurer på er hvor lenge bakterier fra risikomatvarer som nevnt ovenfor lever på benkeplater og andre døde overflater? Når man første begynner å tenke slike tanker blir man jo sprø... Håper du skjønte spørsmålet mitt, og på forhånd takk for svar! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/326547-baby-og-bakterieinfeksjoner/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest høstløv Skrevet 29. mars 2009 Del Skrevet 29. mars 2009 Hvis du vasker hendene godt før du tar i babyen din og før du ammer ham, så kan du være rimelig sikker på at du ikke overfører bakterier fra andre matvarer til sønnen din. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/326547-baby-og-bakterieinfeksjoner/#findComment-2722854 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest sjøstjerna Skrevet 29. mars 2009 Del Skrevet 29. mars 2009 Du må jobbe fælt om du skal få smittet barnet ditt med noe som helst ved å f.eks ta på skitten benkeplate. Dvs det er lite å bekymre seg om. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/326547-baby-og-bakterieinfeksjoner/#findComment-2722867 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Miklos Degre, Dr Med Spesialist i mikrobiologi Skrevet 29. mars 2009 Del Skrevet 29. mars 2009 Hei, La meg først si at disse infeksjoner som du er engstelig for forekommer meget sjelden her i landet. Det registreres knapt 20 talls alvorlige Listeriainfeksjoner i N orge i året. Du sier ikke noe om ditt barns utvikling, og derfor jeg oppfatter at han er generelt sett frisk. Enkelte tilstander, f. eks. underskudd i den syre magesaften, eller andre lidelser i magen, dårlig immunforsvar, predisponerer for Listeriainfeksjoner. Er sønnen din frisk bør du ikke være engstelig. Farlige E. coli infeksjoner er også svært sjeldne, selv om de b lir blåst opp i avisene. Vanlig hygiene, i første rekke hyppig og skikkelig håndvask, skikkelig hygiene ved matlagning, forebygger de fleste slike infeksjoner. Jeg tror det er viktig at du prøver å føre et normalt liv og ikke tenke pøå de mulighetene som er meget små. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/326547-baby-og-bakterieinfeksjoner/#findComment-2722919 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.