Gjest annlovinda Skrevet 3. april 2009 Skrevet 3. april 2009 Er det noen som har en god bolleoppskrift for hånden? Er hjemme med sykt barn i dag - og har lovet han å bake boller. Men oppskriften jeg har pleid å bruke er borte vekk. Vil bake gode luftige boller. 0 Siter
Gjest bikku Skrevet 3. april 2009 Skrevet 3. april 2009 Denne er super: 5 dl melk 50g gjær (evt 1 pk tørrgjær) 100 g smør/margarin (kan reduseres litt) ca 16 dl hvetemel 1,5 dl sukker (etter smak) 2 ts vaniljesukker 1 ts kardemomme 1/2 ts salt Bland fersk gjær i fingervarm væske. Eller ha tørrgjær i melet (ved bruk av tørrgjær bør væsken være litt varmere). Smelt smøret og ha det i væsken. Bland alt det tørre, og elt det sammen med væsken. Elt i 5 minutt om du har maskin. Eltingen betyr masse for hevingen. Bak ut. Det blir alltid gode boller! 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 3. april 2009 Skrevet 3. april 2009 Denne er super: 5 dl melk 50g gjær (evt 1 pk tørrgjær) 100 g smør/margarin (kan reduseres litt) ca 16 dl hvetemel 1,5 dl sukker (etter smak) 2 ts vaniljesukker 1 ts kardemomme 1/2 ts salt Bland fersk gjær i fingervarm væske. Eller ha tørrgjær i melet (ved bruk av tørrgjær bør væsken være litt varmere). Smelt smøret og ha det i væsken. Bland alt det tørre, og elt det sammen med væsken. Elt i 5 minutt om du har maskin. Eltingen betyr masse for hevingen. Bak ut. Det blir alltid gode boller! Takk for oppskrift. Da skal vi starte å bake nå - 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 3. april 2009 Skrevet 3. april 2009 Denne er super: 5 dl melk 50g gjær (evt 1 pk tørrgjær) 100 g smør/margarin (kan reduseres litt) ca 16 dl hvetemel 1,5 dl sukker (etter smak) 2 ts vaniljesukker 1 ts kardemomme 1/2 ts salt Bland fersk gjær i fingervarm væske. Eller ha tørrgjær i melet (ved bruk av tørrgjær bør væsken være litt varmere). Smelt smøret og ha det i væsken. Bland alt det tørre, og elt det sammen med væsken. Elt i 5 minutt om du har maskin. Eltingen betyr masse for hevingen. Bak ut. Det blir alltid gode boller! Bollene ble gode de, så takk for oppskrift. Lagde noen med sjokolade, noen med rosiner og noen 'naturell'. 0 Siter
Gjest bipp.. Skrevet 4. april 2009 Skrevet 4. april 2009 Denne er super: 5 dl melk 50g gjær (evt 1 pk tørrgjær) 100 g smør/margarin (kan reduseres litt) ca 16 dl hvetemel 1,5 dl sukker (etter smak) 2 ts vaniljesukker 1 ts kardemomme 1/2 ts salt Bland fersk gjær i fingervarm væske. Eller ha tørrgjær i melet (ved bruk av tørrgjær bør væsken være litt varmere). Smelt smøret og ha det i væsken. Bland alt det tørre, og elt det sammen med væsken. Elt i 5 minutt om du har maskin. Eltingen betyr masse for hevingen. Bak ut. Det blir alltid gode boller! Hei nå fikk jeg lyst på boller. Men lurte på hvor lenge de skal steke og på hvilken temperatur? 0 Siter
Gjest ViViola Skrevet 5. april 2009 Skrevet 5. april 2009 For sent nå, men for en senere anledning: Kjøp en pakke rød gjær, og bruk den som står på baksiden. Ingen over, ingen ved siden! :-) 0 Siter
Gjest annlovinda Skrevet 6. april 2009 Skrevet 6. april 2009 For sent nå, men for en senere anledning: Kjøp en pakke rød gjær, og bruk den som står på baksiden. Ingen over, ingen ved siden! :-) Takk for råd - det skal jeg prøve ved neste anledning. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.