Gå til innhold

Bolleoppskrift


Anbefalte innlegg

Gjest annlovinda
Skrevet

Er det noen som har en god bolleoppskrift for hånden?

Er hjemme med sykt barn i dag - og har lovet han å bake boller. Men oppskriften jeg har pleid å bruke er borte vekk. Vil bake gode luftige boller.

Fortsetter under...

Gjest bikku
Skrevet

Denne er super:

5 dl melk

50g gjær (evt 1 pk tørrgjær)

100 g smør/margarin (kan reduseres litt)

ca 16 dl hvetemel

1,5 dl sukker (etter smak)

2 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

Bland fersk gjær i fingervarm væske. Eller ha tørrgjær i melet (ved bruk av tørrgjær bør væsken være litt varmere).

Smelt smøret og ha det i væsken. Bland alt det tørre, og elt det sammen med væsken. Elt i 5 minutt om du har maskin. Eltingen betyr masse for hevingen.

Bak ut. Det blir alltid gode boller!

Gjest annlovinda
Skrevet

Denne er super:

5 dl melk

50g gjær (evt 1 pk tørrgjær)

100 g smør/margarin (kan reduseres litt)

ca 16 dl hvetemel

1,5 dl sukker (etter smak)

2 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

Bland fersk gjær i fingervarm væske. Eller ha tørrgjær i melet (ved bruk av tørrgjær bør væsken være litt varmere).

Smelt smøret og ha det i væsken. Bland alt det tørre, og elt det sammen med væsken. Elt i 5 minutt om du har maskin. Eltingen betyr masse for hevingen.

Bak ut. Det blir alltid gode boller!

Takk for oppskrift.

Da skal vi starte å bake nå - :)

Gjest annlovinda
Skrevet

Denne er super:

5 dl melk

50g gjær (evt 1 pk tørrgjær)

100 g smør/margarin (kan reduseres litt)

ca 16 dl hvetemel

1,5 dl sukker (etter smak)

2 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

Bland fersk gjær i fingervarm væske. Eller ha tørrgjær i melet (ved bruk av tørrgjær bør væsken være litt varmere).

Smelt smøret og ha det i væsken. Bland alt det tørre, og elt det sammen med væsken. Elt i 5 minutt om du har maskin. Eltingen betyr masse for hevingen.

Bak ut. Det blir alltid gode boller!

Bollene ble gode de, så takk for oppskrift.

Lagde noen med sjokolade, noen med rosiner og noen 'naturell'.

:D

Gjest bipp..
Skrevet

Denne er super:

5 dl melk

50g gjær (evt 1 pk tørrgjær)

100 g smør/margarin (kan reduseres litt)

ca 16 dl hvetemel

1,5 dl sukker (etter smak)

2 ts vaniljesukker

1 ts kardemomme

1/2 ts salt

Bland fersk gjær i fingervarm væske. Eller ha tørrgjær i melet (ved bruk av tørrgjær bør væsken være litt varmere).

Smelt smøret og ha det i væsken. Bland alt det tørre, og elt det sammen med væsken. Elt i 5 minutt om du har maskin. Eltingen betyr masse for hevingen.

Bak ut. Det blir alltid gode boller!

Hei nå fikk jeg lyst på boller.

Men lurte på hvor lenge de skal steke og på hvilken temperatur?

Gjest ViViola
Skrevet

For sent nå, men for en senere anledning: Kjøp en pakke rød gjær, og bruk den som står på baksiden.

Ingen over, ingen ved siden! :-)

Annonse

Gjest annlovinda
Skrevet

For sent nå, men for en senere anledning: Kjøp en pakke rød gjær, og bruk den som står på baksiden.

Ingen over, ingen ved siden! :-)

Takk for råd - det skal jeg prøve ved neste anledning.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...