candyqueen_83 Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Kan jeg brune, og koke grytekjøttet i dag, og lage gryteretten i morgen? Tok opp kjøtt fra fryseren i går, men gryta ble utsatt til søndag så kjøttet må hvertfall stekes. Bør jeg ta kjøttet ut fra kraften før jeg setter det i kjøleskapet, eller kan jeg bare sette inn hele gryta? 0 Siter
muskath Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Det kommer vel litt an på hva slags gryte du skal lage. Hvis det f.eks er lapskauslignende, så ville jeg heller kokt grønnsakene sammen med kjøttet den siste tiden. Men hvis du koker det i dag, så må du beregne at du kanskje skal koke det også litt i morgen sammen med øvrige ingredienser? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 2. mai 2009 Forfatter Skrevet 2. mai 2009 Det kommer vel litt an på hva slags gryte du skal lage. Hvis det f.eks er lapskauslignende, så ville jeg heller kokt grønnsakene sammen med kjøttet den siste tiden. Men hvis du koker det i dag, så må du beregne at du kanskje skal koke det også litt i morgen sammen med øvrige ingredienser? Det blir bare stroganoff fra pose Den skal vel kokes ca ti minutter så det blir jo ikke lang nok koketid for kjøttet. Jeg har kokt det ca 30 min nå. Vet du hvor lenge det bør kokes? 1 time? 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Det holder faktis at du bruner kjøttet i dag, så holder det seg fint til i morgen;) Ellers kan du fint koke det og hive hele gryta i kjøleskapet! 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Det blir bare stroganoff fra pose Den skal vel kokes ca ti minutter så det blir jo ikke lang nok koketid for kjøttet. Jeg har kokt det ca 30 min nå. Vet du hvor lenge det bør kokes? 1 time? Kok til det er mørt! Det kjenner du best ved å ta opp en bit og skjære i den! Du lar det bare småkoke, sant? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 2. mai 2009 Forfatter Skrevet 2. mai 2009 Det holder faktis at du bruner kjøttet i dag, så holder det seg fint til i morgen;) Ellers kan du fint koke det og hive hele gryta i kjøleskapet! Nå har jeg kokt det litt over en halvtime allerede. Så da tror jeg at jeg putter hele gryta i kjøleskapet. Får håpe det går bra. Smakte på kjøttet, det var mørt å skjære opp, men litt tørt å tygge ( Blir det bedre av å koke det lenger, eller er det dømt til å bli tørt? 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 2. mai 2009 Forfatter Skrevet 2. mai 2009 Kok til det er mørt! Det kjenner du best ved å ta opp en bit og skjære i den! Du lar det bare småkoke, sant? Ja, det bare putrer i gryta. Svarte deg lenger opp og. 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Nå har jeg kokt det litt over en halvtime allerede. Så da tror jeg at jeg putter hele gryta i kjøleskapet. Får håpe det går bra. Smakte på kjøttet, det var mørt å skjære opp, men litt tørt å tygge ( Blir det bedre av å koke det lenger, eller er det dømt til å bli tørt? Kommer an på kjøtt-typen du bruker... 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 2. mai 2009 Forfatter Skrevet 2. mai 2009 Kommer an på kjøtt-typen du bruker... Hmm.. stod det mer enn grytekjøtt da tro.. Lurer på om det stod mørbrad. 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Hmm.. stod det mer enn grytekjøtt da tro.. Lurer på om det stod mørbrad. Mørbrad er magert og blir litt tørt når det kokes. Den kan derimot bli ganske mør og fin om den stekes på svak varme (etter bruning) ganske lenge... Bibringe eller høyrygg er bra kokekjøtt, hvorav bibringe har mest fett. Jeg ville selv valgt ytrefilet til gryterett og bare stekt den lett og ikke latt den koke i gryten, men puttet den oppi rett før servering;) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 2. mai 2009 Forfatter Skrevet 2. mai 2009 Mørbrad er magert og blir litt tørt når det kokes. Den kan derimot bli ganske mør og fin om den stekes på svak varme (etter bruning) ganske lenge... Bibringe eller høyrygg er bra kokekjøtt, hvorav bibringe har mest fett. Jeg ville selv valgt ytrefilet til gryterett og bare stekt den lett og ikke latt den koke i gryten, men puttet den oppi rett før servering;) Ups.. Jeg skulle visst spurt litt før ( Jaja, da får det bare bli litt tørt, så vet jeg det til neste gang. Flaks vi ikke skal ha gjester 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 2. mai 2009 Forfatter Skrevet 2. mai 2009 Mørbrad er magert og blir litt tørt når det kokes. Den kan derimot bli ganske mør og fin om den stekes på svak varme (etter bruning) ganske lenge... Bibringe eller høyrygg er bra kokekjøtt, hvorav bibringe har mest fett. Jeg ville selv valgt ytrefilet til gryterett og bare stekt den lett og ikke latt den koke i gryten, men puttet den oppi rett før servering;) Jeg trodde grytekjøtt var grytekjøtt jeg 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Ups.. Jeg skulle visst spurt litt før ( Jaja, da får det bare bli litt tørt, så vet jeg det til neste gang. Flaks vi ikke skal ha gjester Man kan umulig vite alt;) Og det blir absolutt spiselig! Hva de store slakteriene kaller grytekjøtt er ymse, dessverre. Mørbrad er også et dyrere valg enn høyrygg og bibringe, og av de to er høyrygg min favoritt, synes bibringe blir vel mye fett;) 0 Siter
candyqueen_83 Skrevet 2. mai 2009 Forfatter Skrevet 2. mai 2009 Man kan umulig vite alt;) Og det blir absolutt spiselig! Hva de store slakteriene kaller grytekjøtt er ymse, dessverre. Mørbrad er også et dyrere valg enn høyrygg og bibringe, og av de to er høyrygg min favoritt, synes bibringe blir vel mye fett;) Kanskje jeg prøver meg på høyrygg senere da. Hvertfall om jeg skal lage lapskaus. Takk for tips ) Må nok prøve meg på å lage hele gryteretten fra bunnen av en gang også. Men jeg får jo helt prestasjonsangst av det. Hehe. 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 2. mai 2009 Skrevet 2. mai 2009 Kanskje jeg prøver meg på høyrygg senere da. Hvertfall om jeg skal lage lapskaus. Takk for tips ) Må nok prøve meg på å lage hele gryteretten fra bunnen av en gang også. Men jeg får jo helt prestasjonsangst av det. Hehe. ''Men jeg får jo helt prestasjonsangst av det. Hehe.'' Det trenger du ikke å ha, det er faktisk mye lettere enn du tror, og smaken blir himmelsk;) 0 Siter
muskath Skrevet 3. mai 2009 Skrevet 3. mai 2009 Det blir bare stroganoff fra pose Den skal vel kokes ca ti minutter så det blir jo ikke lang nok koketid for kjøttet. Jeg har kokt det ca 30 min nå. Vet du hvor lenge det bør kokes? 1 time? Håper det ble bra! Du kan egentlig koke kjøtt helt til det detter fra hverandre. Det blir godt da når du tilsetter posegryta. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.