Gjest Bestemor Skogmus Skrevet 13. mai 2009 Del Skrevet 13. mai 2009 Vi har ei jente på 10 år som sliter med inkontinens. Hun lekker konstant i små mengder både natt og dag. En og annen sjelden gang kommer det også større mengder slik at hun blir synlig gjennomvåt. Til daglig lever hun med problemet ved å skifte truser 3-4 ganger i døgnet. Av og til går det også med flere bukseskift pr. dag. Det ser ut til at dette fungerer greit for henne, så lenge hun har tilgang på rene truser og bukseskift så har hun lært seg å leve med dette. Hun har vært til full utredning på sykehuset, og har vært igjennom det vanlige treningsprogrammet med do-besøk til faste tider over en periode på 3 måneder. Dette har ikke gitt noe resultat. Undersøkelsene viste at hun ikke tømmer blæren helt når hun er på do. Vi er heller ikke helt sikre på om hun alltid kjenner at hun må tisse, ofte går hun ikke på do før det har lekket ut masse. Vi lurer på om noe av problemet kan være mentalt. Det har hendt at hun sitter så opptatt med sine gjøremål at hun ikke "gidder " å gå før det er for sent. Videre har hun et litt anstrengt forhold til dette med do-fasiliteter. Det er f.eks. ikke aktuelt å tisse ute i skogen når vi er på tur, da velger hun heller å holde seg med det resultatet at hun tisser på seg. Det samme gjelder om vi er på lang biltur og doene langs veien ikke er helt "innbydende". Vi har lest litt om inkontinens hos barn, og lurer på om dette kan ha startet ved at hun over en lang periode ikke har hørt på kroppens signaler om trang til å tisse og at hun derfor har "forstyrret" blæremuskelen og kroppens funksjoner til å kjenne trangen? Eller er det et annet fysisk handikap hun har? Hun har hatt flere urinveisinfeksjoner de siste årene, også alvorlige - nyrebekkenbetennelse med høy feber og oppkast. Dette kan jo være et resultat av at hun ofte går i mange timer med våte truser. Vi føler at helsevesenet nå har gitt henne opp, ettersom de ikke finner noen forklaring og treningsprogrammet ikke ser ut til å virke. Hun nærmer seg puberteten, og vi ser for oss en vanskelig ungdomstid for henne med et slikt handikap. Hun kan da ikke være den eneste med et slikt problem? Finnes det noen andre steder enn det offentlige helsevesenet hvor de har spesialister på dette området? Eller er det noe annet vi kan gjøre selv? Og hva kan problemet komme av? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glimtipper Skrevet 13. mai 2009 Del Skrevet 13. mai 2009 Jeg vet ikke hvordan dette kan løses/behandles, men som et mer praktisk tiltak: Kan du gi henne noen bind hun kan bruke, slik at hun ikke trenger å bekymre seg så mye om hun skvetter litt i løpet av dagen/natten? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pusi Skrevet 13. mai 2009 Del Skrevet 13. mai 2009 Hvis hun har vært på utredning har hun sikkert vært hos utroerapeut, hvis ikke må dere få en time til uroterapeut snarest. Jeg regner med at dere har prøvd dobbelt-tissing. Dette gjorde sønnen helt til det ikke kom noe mer den andre gangen. Dette er altså en øvelse på å få tømt blæra helt, så den ikke blir stresset av å aldri være helt tom. Sønnen vår prøvde dette, men det hjalp ikke så mye. Da han var 9 sluttet han å ha uhell på dagtid. En slektning sluttet ikke før han kom i puberteten. Også han hadde prøvd alt. Tena kan jo være et alternativ, hvis hun ønsker å bruke dette. Ihvertfall på turer og ved andre anledninger der det ikke er så greit å skifte. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Siri Harket, uroterapeut Skrevet 16. mai 2009 Del Skrevet 16. mai 2009 Til bestemor Skogmus. Du beskriver et veldig vanlig problem hos barn og unge, og det er klart frustrerende for alle parter. Det høres veldig slitsomt ut slik hun har det. Du skriver at hun har vært igjennom utredning på sykehus, og da regner jeg med at de ikke fant noe "uvanlig" Det virker som hun har en ustabil blære, og det er riktig som du skriver at dette med signaler som skal gå fra blære til hjerne er forstyrret. Mange barn opplever at de ikke kjenner tissetrang før det plutselig kommer.Frustrasjonen er ofte stor da foreldre kan se at barnet må på toalettet, mens barnet sier det ikke må, for deretter å bli våt kort tid etter. Typisk er jo også dette at hun sitter opptatt med andre ting og kjenner ikke at hun må før det er forsent.Hun har nok ikke noe fysisk handikap, men hun bør komme i et opplegg hvor hun blir motivert for å gjøre noe med dette. Vi som jobber med dette er veldig opptatt av at de skal følge helt faste tider hver dag, selvom de ikke føler tissetrang. Det er et slitsomt opplegg for hele familien, og ikke minst barnet. Dere sier at dette er gjennomført i 3 måneder. Jeg tror hun kan ha god nytte av å komme til en uroterapeut som jobber spesielt med motivasjon av barnet selv. Det at hun har hatt flere urinveisinfeksjoner er et tegn på at hun bør komme inn i et opplegg hvor dette følges opp. Jeg vet ikke hvor i landet hun bor, men få henne til uroterapeut om det finnes der dere bor. Dersom det er det hun har vært hos bør dere forsøke en ny runde. Dette kan det gjøres noe med, og det er viktig som du skriver at noen tar tak i dette slik at hun får en ungdomstid uten hele tiden være redd for å bli ertet for at det lukter tiss. Faste tider, og å lære seg og slappe av når en sitter på toalettet. og gjerne dobbeltisse, dvs reise seg opp etter hvert dobesøk for så å sette seg igjen og prøve å få ut siste rest. Håper dere får hjelp til henne da dette kan gjøres noe med.Det er ingen som jobber privat som uroterapeuter.Det dere selv kan gjøre er å oppmuntre til faste tider, selvom ikke hun har tissetrang. Problemet kommer av at mange barn har over tid "fortrengt" tissetrang, og etterhvert så jobber ikke blære og hjerne sammen lenger med signalene for å si det enkelt.Dette retters opp med faste tider, men det må gjennomføres. Prøv å finn en uroterapeut som jobber spesielt med barn, og få en henvisning dit. Lykke til 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Postboks1365381237 Skrevet 16. mai 2009 Del Skrevet 16. mai 2009 Helsevesenet vil gjerne hjelpe alle, fort og greit med alle sine medikamenter. Vel og bra, men de er forsiktige med råd som kan påvirke dagliglivet for familien det gjelder. Da er det heldigvis en del behandlings-erfaringer som nå for tiden deles på nettet. Som her. Alle er vi jo et direkte resultat av hva vi spiser. Hva vi spiser har endret seg kraftig bare de siste 30 år. Her et et forslag som jenta kan prøve, og er helt ufarlig. Er jenta en melkedrikker? Noen takler melk dårlig (nesten ingen i Afrika og Asia tåler det heller) og det kan bidra til at man ofte blir forkjølet, snufsete, og vondt i halsen. Øreverk, blærekatarr og sengevæting kan også bli resultatet. Melka slimer og bidrar til betennelsestilstander i kroppen. http://www.utenglutenogmelk.info/Melkeintoleranse.html Prøv å bytt ut melk med vann i noen uker. Kanskje vil lekasjene bli bedre. Ikke tenk på det med at jente da ikke får kasium til benbygging. Melk innholder alt for mye kalsium og kroppen kan ikke ta det opp uten at andre vilkår er tilstede. Som sollys for eks. Faktisk er melka selv, via hormoner, med på å frata kroppen det kalsium kroppen allerede har. Det vises med statistikken på benskjørhet som er på topp i Norge - samtidig som vi også er på topp i bruk av melkeprodukter, særlig sammen med sukker. Melkereklamen er skapt for å øke salget, ikke for folkets helse. Egg, kjøtt, grønsaker, nøtter har også kalsium som tas opp bedre i kroppen. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.