Glimtipper Skrevet 19. mai 2009 Skrevet 19. mai 2009 Jeg går på lavkarbo-kosthold på grunn av reaktiv hypoglykemi og melintoleranse. Med min diagnose har jeg naturligvis opplevd stor bedring, både psykisk og fysisk. Mer stabilt humør, jevn energi, bedre konsentrasjon osv. Men når jeg snakker med andre på samme dietten, så hører jeg at de opplever det samme, på tross av at de ikke har min diagnose. Jeg leste blant annet en artikkel om en kvinne som var kurert fra angsten sin på grunn av dette kostholdet og har hørt mange lignende historier. Derfor lurer jeg på: 1. Gjøres det noen forskning på matens innvirkning på psyken? 2. Bruker dere sunn mat og trening som en del av behandlingen i psykiatrien? 0 Siter
Gjest Risotta Skrevet 19. mai 2009 Skrevet 19. mai 2009 Jeg har nå iallfall fått vite at sunn mat og trening og nok søvn hjelper mot angst også.. Enkelte matsorter øker visst serotonin ... Men om bare dette er nok for alle tror ejg ikke.. Men sammen med medisiner og terapi så hjelper det nok... Men i mitt tilfelle ikke helt.. noen kan vel bli helt friske mens andre ikek...uansett hvor sunt de lever og gjør alle de rette tingene... Alt er individuelt.. 0 Siter
Gjest Skrevet 19. mai 2009 Skrevet 19. mai 2009 2. Ikke jeg i alle fall. Jeg spiser mye kneip med cola ved siden. Ikke akkurat lavkarbo. =P You got mail. 0 Siter
Nils Håvard Dahl, psykiater Skrevet 19. mai 2009 Skrevet 19. mai 2009 1. Ja, det forskes stadig på dette. 2. Ved vår avdeling er "Et sunnere liv" en integrert del av behandlingen. Kosthold er den viktigste enkeltfaktor i dette programmet. 0 Siter
Glimtipper Skrevet 19. mai 2009 Forfatter Skrevet 19. mai 2009 1. Ja, det forskes stadig på dette. 2. Ved vår avdeling er "Et sunnere liv" en integrert del av behandlingen. Kosthold er den viktigste enkeltfaktor i dette programmet. Takk for svar 0 Siter
Glimtipper Skrevet 19. mai 2009 Forfatter Skrevet 19. mai 2009 Jeg har nå iallfall fått vite at sunn mat og trening og nok søvn hjelper mot angst også.. Enkelte matsorter øker visst serotonin ... Men om bare dette er nok for alle tror ejg ikke.. Men sammen med medisiner og terapi så hjelper det nok... Men i mitt tilfelle ikke helt.. noen kan vel bli helt friske mens andre ikek...uansett hvor sunt de lever og gjør alle de rette tingene... Alt er individuelt.. Jeg beklager om det hørtes ut som jeg mente at alle kunne kureres med mat alene, for det var ikke hva jeg tenkte. 0 Siter
Glimtipper Skrevet 19. mai 2009 Forfatter Skrevet 19. mai 2009 2. Ikke jeg i alle fall. Jeg spiser mye kneip med cola ved siden. Ikke akkurat lavkarbo. =P You got mail. Du har svar 0 Siter
FGT Skrevet 19. mai 2009 Skrevet 19. mai 2009 Jeg beklager om det hørtes ut som jeg mente at alle kunne kureres med mat alene, for det var ikke hva jeg tenkte. Det med lavkarbo har nok noe for seg når en er oververtig, men karbo er viktig for hjernen, så en skal være forsiktig med å redusere for mye på det. 0 Siter
Glimtipper Skrevet 19. mai 2009 Forfatter Skrevet 19. mai 2009 Det med lavkarbo har nok noe for seg når en er oververtig, men karbo er viktig for hjernen, så en skal være forsiktig med å redusere for mye på det. Nuvel. Jeg orker ikke forklare masse rundt lavkarbo-kosthold, men det er mye feilinformasjon ang. "viktigheten" av karbohydrater. 0 Siter
FGT Skrevet 19. mai 2009 Skrevet 19. mai 2009 Nuvel. Jeg orker ikke forklare masse rundt lavkarbo-kosthold, men det er mye feilinformasjon ang. "viktigheten" av karbohydrater. Ja, det har også mye med hvor stor fysisk aktivitet en har, siden karbohydrater er energi eller drivstoffet som vi må ha. Men må ha mest sunne eller sene karbohydrater 0 Siter
Glimtipper Skrevet 19. mai 2009 Forfatter Skrevet 19. mai 2009 Ja, det har også mye med hvor stor fysisk aktivitet en har, siden karbohydrater er energi eller drivstoffet som vi må ha. Men må ha mest sunne eller sene karbohydrater Jeg tror nesten du må lese mer om dette. Kroppen er et fantastisk maskineri som klarer seg tilnærmet uten karbohydrater så lenge den må. Kosthold fra tidligere tider tyder på at de færreste spiste karbohydrater overhodet majoriteten av året, inntil frukt og bær var tilgjengelig. For å overleve må kroppen selvfølgelig ha fett den kan danne om til brukbar energi. Enhver kropp har en del fett, i tillegg til at man kan opprettholde en sunn vekt med letthet gjennom et lavkarbo kosthold. Flere idrettsutøvere fokuserer nå på et høyfett-kosthold for jevnere energi, med økte karbohydrater akkurat når de må yte sitt aller beste. For den jevne mosjonist er dette unødvendig. Jeg både jogger om morgenen og går 8 km til 1 mil hver dag på mindre enn 15 karbohydrater per dag. 0 Siter
FGT Skrevet 19. mai 2009 Skrevet 19. mai 2009 Jeg tror nesten du må lese mer om dette. Kroppen er et fantastisk maskineri som klarer seg tilnærmet uten karbohydrater så lenge den må. Kosthold fra tidligere tider tyder på at de færreste spiste karbohydrater overhodet majoriteten av året, inntil frukt og bær var tilgjengelig. For å overleve må kroppen selvfølgelig ha fett den kan danne om til brukbar energi. Enhver kropp har en del fett, i tillegg til at man kan opprettholde en sunn vekt med letthet gjennom et lavkarbo kosthold. Flere idrettsutøvere fokuserer nå på et høyfett-kosthold for jevnere energi, med økte karbohydrater akkurat når de må yte sitt aller beste. For den jevne mosjonist er dette unødvendig. Jeg både jogger om morgenen og går 8 km til 1 mil hver dag på mindre enn 15 karbohydrater per dag. Det er tydlig en helsgevinst i dette du nevner her, når du tar boet alle se hurttige karboene. Men det gjennstår vel å se virkningen på lang sikt, hvis en skal basere energien stort sett på fett, en langsomme karbohydriater ? Tror ikke det er forsket godt nok på det enda. 0 Siter
Gjest anbefales! Skrevet 19. mai 2009 Skrevet 19. mai 2009 Nuvel. Jeg orker ikke forklare masse rundt lavkarbo-kosthold, men det er mye feilinformasjon ang. "viktigheten" av karbohydrater. Yes! det opplever jeg også nesten daglig, masse uvitenhet og gamle "sannheter". Synes btw at du forklarer veldig godt. Er helt overbevist om at det er sukker og stivlese som er skyld i mye av "forfallet" menneskeheten opplever..... 0 Siter
Gjest zanadia Skrevet 20. mai 2009 Skrevet 20. mai 2009 Dette har jeg stor tro på, jeg er mye bedre bare jeg greier å trene og spise lav-karbomat. Mye og hente her, tror også 0 Siter
Postboks1365381237 Skrevet 20. mai 2009 Skrevet 20. mai 2009 Jeg tror nesten du må lese mer om dette. Kroppen er et fantastisk maskineri som klarer seg tilnærmet uten karbohydrater så lenge den må. Kosthold fra tidligere tider tyder på at de færreste spiste karbohydrater overhodet majoriteten av året, inntil frukt og bær var tilgjengelig. For å overleve må kroppen selvfølgelig ha fett den kan danne om til brukbar energi. Enhver kropp har en del fett, i tillegg til at man kan opprettholde en sunn vekt med letthet gjennom et lavkarbo kosthold. Flere idrettsutøvere fokuserer nå på et høyfett-kosthold for jevnere energi, med økte karbohydrater akkurat når de må yte sitt aller beste. For den jevne mosjonist er dette unødvendig. Jeg både jogger om morgenen og går 8 km til 1 mil hver dag på mindre enn 15 karbohydrater per dag. Stå på Glimtipper! Det forskes på dette med mat og psykiatri og mange andre plager. Det er funnet mange sammenhenger. Det moderne kostholdet hvor matfabrikkene lager mer og mer hverdagsmat ferdig, med de billigste råvarene som mulig (korn/melk/sukker) og med MSG tilsetninger som skal skape smak og holbarhet så det skal stå i hyllene i månedsvis. Det er laget en norsk film om det som heter MAT?. Se: www.filmpraksis.no 0 Siter
Glimtipper Skrevet 20. mai 2009 Forfatter Skrevet 20. mai 2009 Hvor får man tilbud om slik behandling? Jeg er litt usikker på hva du mener, men jeg skal svare så godt jeg kan, så får du heller spørre på nytt om jeg bommer. Hvis du tenker på diagnosen, reaktiv hypoglykemi, så kan denne kun stilles ved å måle blodsukker etter måltider over tid. Det består i hovedsak av at kroppen skiller ut enorme mengder insulin etter et måltid og senker dermed blodsukkeret i så stor grad at man opplever slapphet, svimmelhet, besvimelser, skjelving og dårlig humør. Dette kan kun kontrolleres ved å unngå alle raske karbohydrater og helst så mye av de andre karbohydratene man klarer. Fastlegen din kan hjelpe deg med å finne ut om du har denne diagnosen. Hvis det er snakk om hjelp til kosthold, så kan enhver lege gi deg råd og følge deg opp i forhold til en allmenngyldig sunn diett. Ønsker man der i mot å prøve lavkarbo (uten min diagnose) vil man mest sannsynlig møte mye motstand, forutsatt at du ikke er ekstremt heldig med fastlegen din. Fedon-klinikken er en av de som er positive til den typen kosthold, men i moderert versjon. Det koster også mye penger. Du kan "utdanne" deg selv ang. lavkarbokosthold ved å besøke http://www.lavkarbo.no 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.