Gå til innhold

Anbefalte innlegg

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/330002-fu-havregr%C3%B8t-og-s%C3%A5nt/
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 48
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • cathlin

    17

  • frosken

    4

  • morsan

    3

  • BMS!

    3

Mest aktive i denne tråden

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

Svært sjelden, men barna spiser det ofte.

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

ca. 3 minutter.

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

Økologiske havregryn og melk

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?

rosiner

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?

Det er jo bare å prøve, men jeg tror den er best uten.

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?

Det er godt med havregrøt, men det blir litt i mektigste laget for meg til frokost.

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

Aner ikke

Gjest solchips

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

Beklageligvis nesten aldri

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

Alt for lang tid, og derfor blir det ikke. Jeg har prøvd å lage i micro, men det koker alltid bare over. Dersom noen har en god oppskrift på hvordan man kan lage havregrøt i micro til en person blir jeg imidlertid veldig glad.

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

Havregryn lettkokte og skummet melk (men jeg koker altså ikke grøt av det, da jeg ikke får til det. På grøt har jeg prøvd både vann og melk)

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?

Linfrø kanskje? 4-korn?

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?

Aner ikke

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?

Det er kjempegodt. Så jeg skulle gjerne fått til å lage det.

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

Det har jeg i hvert fall ingen anelse om

Gjest Aimabel

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

Jeg spiser det i perioder og da hver dag. Gjerne om vinteren

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

ca tre min

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

Bruker vanligvis Bjørn store, har også brukt Bjørns små og Axa

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende? Jeg bruker rosiner, linfrø og kanel. Kanskje ikke så spennende men... Mini liker den med pæremos og kanel.

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra? vet ikke, kesam kanskje men rabarbra? Så surt

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn? Havregrøt er helt greit, kjapt og lettvint

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

aner ikke

Gjest minnah

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

Aldri, men ungene mine spiser det til frokost alle ukedager. De blir helt krakilske om vi er tom en dag..!

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

Kanskje 5 min?

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

Bjørn lettkokte. Til én voksen person ville jeg hatt 2,5 dl gryn og 3,5 dl vann. Koker lett opp og rører til det tykner. Sper den ut med litt melk så den ikke blir så brennhet, moser banan og blander i.

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?

Banan? :-)

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?

Interessant forslag!

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?

Jeg synes ikke det er godt, jeg holder meg til ukokte gryn+ All Bran+ mandler melk.

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

Tja, si det du :-)

Gjest havregrøt er ok

1-2 ganger i uka spiser vi havregrøt kokt på vann og melk. Bruker kanel og sukker på toppen eller jordbærsyltetøy. Bjørns lettkokte havregryn tar 3 minutter å lage og er super lettvint mat.

Har aldri prøvd med tilsetning av smaker.

Og jeg bryr meg katta om geir og tonie.

Annonse

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

Spiser det i perioder, da gjerne (nesten) hver dag. Andre ganger går det i ukokte havregryn.

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

Tre minutter? Lager den i mikroen for å slippe unna oppvask.

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

Til grøt bruker jeg lettkokte havregryn, kokt på vann, men med melk oppå. Har aldri prøvd å koke store.

Ukokt liker jeg best store, men spiser også lettkokte.

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?

Jeg bruker melk og kanel på havregrøt, ikke særlig spennende. Ellers går det an å prøve med frukt/bær/syltetøy, eller linfrø hvis du vil være ekstra sunn.

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?

Aner ikke. Tror ikke jeg ville likt det, men det er jo veldig individuelt. Men du taper vel ikke så mye på å prøve?

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?

Jeg kunne ikke fordra havrgrøt da jeg var barn, spiste det aldri. Prøvde en gang i et anfall av sunnhet (derfor jeg koker den på vann og ikke har sukker oppå), og oppdaget at jeg liker det. Særlig kalde vintermorgener er det godt med havregrøt.

Ukokte havregryn med melk og sukker eller syltetøy har jeg alltid likt.

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

De er på bryllupsreise.

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

Beklageligvis nesten aldri

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

Alt for lang tid, og derfor blir det ikke. Jeg har prøvd å lage i micro, men det koker alltid bare over. Dersom noen har en god oppskrift på hvordan man kan lage havregrøt i micro til en person blir jeg imidlertid veldig glad.

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

Havregryn lettkokte og skummet melk (men jeg koker altså ikke grøt av det, da jeg ikke får til det. På grøt har jeg prøvd både vann og melk)

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?

Linfrø kanskje? 4-korn?

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?

Aner ikke

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?

Det er kjempegodt. Så jeg skulle gjerne fått til å lage det.

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

Det har jeg i hvert fall ingen anelse om

Havregryn i mikro: 3 ss havregryn, 1,5 dl vann. Og en litt stor dyp tallerken med høye kanter. Melk koker kanskje lettere over enn vann?

''1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?''

periodevis hver dag, nå har jeg nok ikke gjort det på noen uker, men spiste til kvelds to ganger forje uke

''2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?''

Det går superraskt i microen

''3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?''

Bjørns lettkokte, evnt. økologiske også bruke jeg vann når jeg lager grøt.

Hender jeg spiser havregryn med melk, men da ikke kokt.

''4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?''

Det er sikkert masse, men jeg spiser den bare med litt sukker og kanel på

''5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?''

Det kan sikkert funke, men jeg har ingen planer om å teste det ut, i alle fall ikke i kveld ;-)

''6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?''

Jeg syns det er kjempegodt :-D

''7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?''

Ingen ide'

''1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?''

periodevis hver dag, nå har jeg nok ikke gjort det på noen uker, men spiste til kvelds to ganger forje uke

''2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?''

Det går superraskt i microen

''3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?''

Bjørns lettkokte, evnt. økologiske også bruke jeg vann når jeg lager grøt.

Hender jeg spiser havregryn med melk, men da ikke kokt.

''4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?''

Det er sikkert masse, men jeg spiser den bare med litt sukker og kanel på

''5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?''

Det kan sikkert funke, men jeg har ingen planer om å teste det ut, i alle fall ikke i kveld ;-)

''6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?''

Jeg syns det er kjempegodt :-D

''7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?''

Ingen ide'

Jeg har kjøpt bjørns lettkokte havregryn i dag, og skal prøve å lage grøt i morgen tidlig for første gang.

Mrs. Wallace

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

Jeg gjør det aldri, men ungene spiser det hver bidige dag. De elsker det.

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

To minutter, maks. Lager den i mikroen.

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

Bruker Bjørns hurtiggryn og lettmelk.

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?

Den ene ungen her liker grøten med en skje bringebærsyltetøy, den andre foretrekker eplebiter og kanel.

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?

Sikkert. All slags frukt fungerer sikkert fint, og vaniljekesam er snadder.

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?

Det er jo sunt, men jeg er ikke så glad i grøt, og da gidder jeg ikke true det i meg. Ungene spiser det fordi de liker det, og jeg lar dem få det det fordi det er en kjapp og sunn frokost.

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

Aner ikke. :)

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

Spiser det i perioder, da gjerne (nesten) hver dag. Andre ganger går det i ukokte havregryn.

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

Tre minutter? Lager den i mikroen for å slippe unna oppvask.

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

Til grøt bruker jeg lettkokte havregryn, kokt på vann, men med melk oppå. Har aldri prøvd å koke store.

Ukokt liker jeg best store, men spiser også lettkokte.

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?

Jeg bruker melk og kanel på havregrøt, ikke særlig spennende. Ellers går det an å prøve med frukt/bær/syltetøy, eller linfrø hvis du vil være ekstra sunn.

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?

Aner ikke. Tror ikke jeg ville likt det, men det er jo veldig individuelt. Men du taper vel ikke så mye på å prøve?

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?

Jeg kunne ikke fordra havrgrøt da jeg var barn, spiste det aldri. Prøvde en gang i et anfall av sunnhet (derfor jeg koker den på vann og ikke har sukker oppå), og oppdaget at jeg liker det. Særlig kalde vintermorgener er det godt med havregrøt.

Ukokte havregryn med melk og sukker eller syltetøy har jeg alltid likt.

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

De er på bryllupsreise.

Hehe, ja, det ante meg at de var på bryllupsreise.

Jeg tror at havregrøt er veldig sunt. Skal prøve det i morra.

Jeg har kjøpt bjørns lettkokte havregryn i dag, og skal prøve å lage grøt i morgen tidlig for første gang.

Lykke til :-D

Før likte jeg bare gryn med melk og sukker på, men nå syns jeg grøt laget på vann i microen, og litt sukker og kanel er kjempe godt.

Lager den slik det står bak på pakken :-D

Annonse

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

Aldri, men ungene mine spiser det til frokost alle ukedager. De blir helt krakilske om vi er tom en dag..!

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

Kanskje 5 min?

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

Bjørn lettkokte. Til én voksen person ville jeg hatt 2,5 dl gryn og 3,5 dl vann. Koker lett opp og rører til det tykner. Sper den ut med litt melk så den ikke blir så brennhet, moser banan og blander i.

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?

Banan? :-)

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?

Interessant forslag!

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?

Jeg synes ikke det er godt, jeg holder meg til ukokte gryn+ All Bran+ mandler melk.

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

Tja, si det du :-)

Håper det er så sunt som jeg ser for meg at det er.

Lykke til :-D

Før likte jeg bare gryn med melk og sukker på, men nå syns jeg grøt laget på vann i microen, og litt sukker og kanel er kjempe godt.

Lager den slik det står bak på pakken :-D

Aha, det står på pakken også. Jeg er ikke glad i melk, bortsett fra i kaffe, men jeg skal prøve med litt melk i havregrøt.

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

Jeg spiser det i perioder og da hver dag. Gjerne om vinteren

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

ca tre min

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

Bruker vanligvis Bjørn store, har også brukt Bjørns små og Axa

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende? Jeg bruker rosiner, linfrø og kanel. Kanskje ikke så spennende men... Mini liker den med pæremos og kanel.

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra? vet ikke, kesam kanskje men rabarbra? Så surt

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn? Havregrøt er helt greit, kjapt og lettvint

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

aner ikke

Bare tre minutter, det er raskt. Linfrø var lurt, for da får man jo samtidig i seg et eller annet jeg ikke husker hva var, MEN som er veldig sunt.

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

Svært sjelden, men barna spiser det ofte.

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

ca. 3 minutter.

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

Økologiske havregryn og melk

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?

rosiner

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?

Det er jo bare å prøve, men jeg tror den er best uten.

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?

Det er godt med havregrøt, men det blir litt i mektigste laget for meg til frokost.

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

Aner ikke

Lurer egentlig på om det holder, ernæringsmessig med bare havregrøt til frokost. Kanskje spise en frukt i tillegg hadde vært bra.

1. Hvor ofte spiser du havregrøt til frokost?

Jeg gjør det aldri, men ungene spiser det hver bidige dag. De elsker det.

2. Hvor lang tid bruker du på å lage den?

To minutter, maks. Lager den i mikroen.

3. Hvilke gryn bruker du, og bruker du vann og/eller melk?

Bruker Bjørns hurtiggryn og lettmelk.

4. Hva kan man ha i for å gjøre den mer spennende?

Den ene ungen her liker grøten med en skje bringebærsyltetøy, den andre foretrekker eplebiter og kanel.

5. Kan det funke med for eksempel vaniljekesam og rabarbra?

Sikkert. All slags frukt fungerer sikkert fint, og vaniljekesam er snadder.

6. Er det egentlig noe særlig godt med havregrøt eller spiser du den bare for å være sunn?

Det er jo sunt, men jeg er ikke så glad i grøt, og da gidder jeg ikke true det i meg. Ungene spiser det fordi de liker det, og jeg lar dem få det det fordi det er en kjapp og sunn frokost.

7. Hvor i svarte er det blitt av Tonie, og hva med Geir?

Aner ikke. :)

Nei, man skal helst ikke true i seg ting. Eplebiter var en god ide. Er allergisk mot rå eple, men kokt går bra. Jeg er spent på hvordan hjemmelagd havregrøt smaker.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...