astridny Skrevet 22. september 2009 Skrevet 22. september 2009 Hei. Tenkte jeg skulle kjøpe det. Men jeg har aldri laget det før. Skal den stekes i ovnen eller..? I så fall hvor lenge ? Hvilken tilbehør bruker dere? Takk for svar 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 22. september 2009 Skrevet 22. september 2009 Jeg ville stekt den i stekeovn på maks 120 grader til lammet er lyserødt (bruk steketermometer). Så lar du den hvile 15-20 minutter i folie og håndklær før den skjæres opp;) Da blir steken deilig mør! 0 Siter
astridny Skrevet 22. september 2009 Forfatter Skrevet 22. september 2009 Jeg ville stekt den i stekeovn på maks 120 grader til lammet er lyserødt (bruk steketermometer). Så lar du den hvile 15-20 minutter i folie og håndklær før den skjæres opp;) Da blir steken deilig mør! Hva skal stå på steketermometeren når den er ferdig? 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 22. september 2009 Skrevet 22. september 2009 Hva skal stå på steketermometeren når den er ferdig? 75 grader + hviletid;) 0 Siter
Gjest 76 hvis du liker rosa i midten Skrevet 22. september 2009 Skrevet 22. september 2009 Hva skal stå på steketermometeren når den er ferdig? ''Hva skal stå på steketermometeren når den er ferdig?'' Hva med "Bon Apetite"! :-) (Det hadde jo vært veldig hyggelig, i alle fall!) 0 Siter
astridny Skrevet 22. september 2009 Forfatter Skrevet 22. september 2009 ''Hva skal stå på steketermometeren når den er ferdig?'' Hva med "Bon Apetite"! :-) (Det hadde jo vært veldig hyggelig, i alle fall!) Eller "Jeg tar oppvasken" ;-) 0 Siter
astridny Skrevet 22. september 2009 Forfatter Skrevet 22. september 2009 Jeg ville stekt den i stekeovn på maks 120 grader til lammet er lyserødt (bruk steketermometer). Så lar du den hvile 15-20 minutter i folie og håndklær før den skjæres opp;) Da blir steken deilig mør! Hva slagt tilbehør bruker du? Saus? 0 Siter
hidi, the scorpion Skrevet 22. september 2009 Skrevet 22. september 2009 Hva slagt tilbehør bruker du? Saus? Rosenkål, broccoli og selvfølgelig hjemmelaget saus! Som er laget på kraften av vann med buljongterning, gulrøtter, løk og hvitløk, la det småkoke, gjerne en time eller mer og krydre etter smak. Smelt margarin og mel, la det brunes (ikke brent!), spe på med kraften, rør godt og smak underveis;) La sausen småkoke i minst 10 minutter. 0 Siter
Gjest 76 hvis du liker rosa i midten Skrevet 22. september 2009 Skrevet 22. september 2009 Eller "Jeg tar oppvasken" ;-) Åh, det hadde vært enda bedre! :-) 0 Siter
Spirello Skrevet 23. september 2009 Skrevet 23. september 2009 Det lagde jeg faktisk for første gang på lørdag, og det ble supergodt! Stakk hull i steka, og stappet i hvitløkabåter (delte de i 3-4 biter) i hele steika. Så klina jeg den inn med rosmarin, salt, pepper og hakka hvitløk. La gulrøtter (delt i 8 - først i to, så i kryss) og gul løk i formen, og vann som nesten dekket grønnsakene, og steka oppå der. Stekte den på 125 grader i noen timer. Når termometeret viste 75 grader, tok jeg den ut pakket den i folie og lot den stå mens jeg lagde sausen. Ikke ta ut termometeret mens den hviler, da siver krafta ut. Lagde saus av smør, en spiseskje mel som jevnes ut, helte oppi krafta fra formen (bruk sil), brun jevner til sausen er passe tykk, sukkerkolør (noen dråper for fargens skyld), salt&pepper, og bittelitt rosmarin, fløte og rødvin. Hadde fløtegratinerte poteter, brokkoli, gulrøtter og løk fra formen og saus. Det var nyyyyyyyyyyyyyyydelig. Særlig sausen Neste helg er det oksestek som står for tur. Aldri lagd stek før noen gang, men liker å lage mat, så tenkte jeg skulle oppgradere husmorsevnene mine. Veldig enkelt å servere til mange da. 0 Siter
Spirello Skrevet 23. september 2009 Skrevet 23. september 2009 De har oppskift på matprat.no, der jeg fant det ) 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 23. september 2009 Skrevet 23. september 2009 Jeg er veldig glad i fransinspirert lammestek, med masse rosmarin og hvitløk. Stekes i ovn, og ikke for lenge - bruk steketermometer! Du finner sikkert massevis av oppskrifter på nett. I de store matbutikkene pleier de også å dele ut oppskriftshefter på denne tiden. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.