Gjest søtmons Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Jeg har helt glemt av to pakker med karbonadedeig i kjøleskapet. På dem står "siste forbruksdag 04.10". Kan jeg bruke dem i morgen hvis det lukter ok? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lanopiken Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 3 dager over tiden i kjøleskap går i søpla her. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2822827 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glimtipper Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Jeg hadde kastet de. Definitivt. Om jeg skulle tatt sjansen, så hadde jeg i alle fall stekt de i dag (så snart jeg oppdaget de). Ikke latt de være en ekstra dag over. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2822840 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Om du vet den har vært riktig (kaldt) oppbevart hele tiden går det sikkert bra. Men jeg ville gjort som Glimtipper sier - og stekt opp kjøttet nå, og heller varmet det igjen siden. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2822841 Del på andre sider Flere delingsvalg…
morsan Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Jeg ville kastet det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2822842 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest mora2 Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Om de lukter godt hadde jeg bare brukt dem. :0) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2822859 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ReidarX Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Glemme karbonadedeig? Det er jo det beste som finnes, og dyrt også! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2822875 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest karbon Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Jeg _har_ brukt et par dager etter siste forbruksdag, og pakken var til og med åpnet. Jeg sørget imidlrtid for at alt ble godt gjennomstekt, og det gikk bra da i alle fall. Jeg ble ikke sjuk på noen måte. Karbonadedeig er bare rett og slett for dyrt til å kaste det. Jeg ville imidlertid, som andre her også nevner, stekt det opp i dag, og bar varmet det siden. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2822903 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Liliaceae Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Jeg hadde ikke brukt det.. Til nød dagen etter hvis jeg vet de har blitt oppbevart kaldt og uåpnet, og da veldig godt stekt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2822906 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Varer med merking "best før" kan jeg godt finne på å bruke en stund etter datomerkingen, men "siste forbruksdag" forholder jeg meg ordrett til. http://www.tryggmat.net/merking.html 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2823042 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Varer med merking "best før" kan jeg godt finne på å bruke en stund etter datomerkingen, men "siste forbruksdag" forholder jeg meg ordrett til. http://www.tryggmat.net/merking.html All mat bør testes før den hives! La kjøttet ligge på kjøkkenbenket 20 minutter, _så_ lukter du på det. Dårlig kjøtt lukter surt og vondt, det kaster man, men resten kan stekes og spises! Vi kaster altfor mye spsiselig mat i dette landet! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2823046 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deilige retter Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 All mat bør testes før den hives! La kjøttet ligge på kjøkkenbenket 20 minutter, _så_ lukter du på det. Dårlig kjøtt lukter surt og vondt, det kaster man, men resten kan stekes og spises! Vi kaster altfor mye spsiselig mat i dette landet! Viktig å la det ligge med åpen pakning en stund ja. Lukter man på kjøttdeigen eller karbonadedeigen med en gang man åpner den lukter det kloakk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2823049 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest vi rike har det godt! Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 All mat bør testes før den hives! La kjøttet ligge på kjøkkenbenket 20 minutter, _så_ lukter du på det. Dårlig kjøtt lukter surt og vondt, det kaster man, men resten kan stekes og spises! Vi kaster altfor mye spsiselig mat i dette landet! det gjør vi da vell ikke???? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2823050 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs. Wallace Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 All mat bør testes før den hives! La kjøttet ligge på kjøkkenbenket 20 minutter, _så_ lukter du på det. Dårlig kjøtt lukter surt og vondt, det kaster man, men resten kan stekes og spises! Vi kaster altfor mye spsiselig mat i dette landet! Når det gjelder kjøttdeig eller liknende kvernede kjøttprodukter, gidder jeg slett ikke ta sånne sjanser, særlig ikke dersom ungene mine skal spise det. Det er ikke alle skadelige ting som lukter. Hvis det er en biff el.l, blir det riktignok annerledes. Men det er uansett sjelden jeg ender opp med å kaste pakker med verken kjøttdeig eller biff. Hvis det går mot merkedato uten at jeg får spist det, fryser jeg det ned. Så min samvitthet mht kasting av mat er rimelig ren. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2823052 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Viktig å la det ligge med åpen pakning en stund ja. Lukter man på kjøttdeigen eller karbonadedeigen med en gang man åpner den lukter det kloakk. Jeg liker lukten av kjøtt;) Men det er viktig å la alt kjøtt ligger på kjøkkenbenken en stund før bruk! Man lukter at kjøttet _ikke_ er surt, jeg har kjøpt ferskt kjøtt hos slakteren, som var så surt... Selv om man kjøper ferskvarer, så er ikke det en garanti for ferkst kjøtt! (Jobbet hos en slakter i ung alder) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2823057 Del på andre sider Flere delingsvalg…
hidi, the scorpion Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Når det gjelder kjøttdeig eller liknende kvernede kjøttprodukter, gidder jeg slett ikke ta sånne sjanser, særlig ikke dersom ungene mine skal spise det. Det er ikke alle skadelige ting som lukter. Hvis det er en biff el.l, blir det riktignok annerledes. Men det er uansett sjelden jeg ender opp med å kaste pakker med verken kjøttdeig eller biff. Hvis det går mot merkedato uten at jeg får spist det, fryser jeg det ned. Så min samvitthet mht kasting av mat er rimelig ren. Poenget er, at man tar _ikke_ sjanser om produktet ikke lukter surt;) Jobbet hos en slakter i mine unge år. Dessuten er karbonadeig rent kjøtt, like rent som biffkjøtt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2823061 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Jadda jadda :-D 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2823093 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Klemmebomsen Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 Kommer an på hvor ofte og hvor lenge det har ligget i romtp før du lagret den i kjøleskapet. Selv driter jeg som regel alltid i holdbarhetsdato hvis det bare har gått et par dager over tiden. Har også tatt sjansen selv om det har vært litt lukt (som jeg har vært usikker på om jeg bare har innbilt meg eller ei). Har aldri opplevd å bli dårlig. tror det er individuelt hvor lett en har for å bli matforgiftet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2823111 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest vi rike har det godt! Skrevet 6. oktober 2009 Del Skrevet 6. oktober 2009 det kan du, jeg har spist rå kjøttdei mye jeg, å aldri vært syk! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2823114 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laban Skrevet 7. oktober 2009 Del Skrevet 7. oktober 2009 Hva kan skje galt ved å spise det? Mageproblemer, hvis du er riktig uheldig. Som regel er det nok litt å gå på i forhold til disse datoene. Men dersom kjøttet f.eks. har ligget litt i romtemp. tidligere, før du fikk kontroll over det, kan det hende at bakterieutviklingen er godt igang ved sluttdatoen. Maten har jo ofte reist ganske langt før kunden får den i kjøleskapet. Spesielt om sommeren kan kjølevarer ha blitt oppvarmet flere ganger underveis. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/336049-siste-forbruksdag/#findComment-2823188 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.