Gjest trist jente Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 Orio ser at du i en tråd lenger ned baker kransekaker på bestilling, da regner jeg med at du er ganske god til dette. Eller ville vel neppe etterspørselen vært så stor Jeg skal bake min første kransekake. Har du noen tips/råd? 0 Siter
Elis31 Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 Blir det ikke litt selvoppfyllende profeti med nicket ditt? Med de beste hensikter 0 Siter
Gjest trist jente Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 Blir det ikke litt selvoppfyllende profeti med nicket ditt? Med de beste hensikter ? 0 Siter
Elis31 Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 ? Jeg bare tenker hvis jeg kalte meg selv noe som ikke var så positivt hver dag, så blir det vel sånn til slutt. Hvorfor ikke bruke et nick som er positivt og kan gi deg energi? Hvis du tenker hver dag at jeg er så trist, så blir du kanskje ikke så godt humør heller. Husk at hjernen kan lures. Den tror på det du forteller den. http://egilmotivasjon.com/?p=663 Hilsen en som ønsker deg det aller beste 0 Siter
Hypoen Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 ? Mine kransekaker er gode : ) Dette er oppskriften på 18 ringer + + , lager alltid litt eksta som jeg lager stenger av. 750 g mandler , jeg skålder dem ikke , men det er jo valgfritt... 675 g siktet melis 1 og ei halv ss siktet hvetemel 6 eggehviter , halvpiskes. Stekes ved 210 grader i 10 - 12 min. avhenger hvor sterk ovnen din er. Sett dei ferdigstekte kakene rett i kjøleskapet , avkjøles i formene og has rett i fryseren . Da er dem gode og seige når du tiner dem. 0 Siter
Elis31 Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 Mine kransekaker er gode : ) Dette er oppskriften på 18 ringer + + , lager alltid litt eksta som jeg lager stenger av. 750 g mandler , jeg skålder dem ikke , men det er jo valgfritt... 675 g siktet melis 1 og ei halv ss siktet hvetemel 6 eggehviter , halvpiskes. Stekes ved 210 grader i 10 - 12 min. avhenger hvor sterk ovnen din er. Sett dei ferdigstekte kakene rett i kjøleskapet , avkjøles i formene og has rett i fryseren . Da er dem gode og seige når du tiner dem. Hva med når du har montert den. Holder seigheten seg? Eller kan man ta av noen ringer og fryse på nytt til neste dag? 0 Siter
Gjest trist jente Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 Mine kransekaker er gode : ) Dette er oppskriften på 18 ringer + + , lager alltid litt eksta som jeg lager stenger av. 750 g mandler , jeg skålder dem ikke , men det er jo valgfritt... 675 g siktet melis 1 og ei halv ss siktet hvetemel 6 eggehviter , halvpiskes. Stekes ved 210 grader i 10 - 12 min. avhenger hvor sterk ovnen din er. Sett dei ferdigstekte kakene rett i kjøleskapet , avkjøles i formene og has rett i fryseren . Da er dem gode og seige når du tiner dem. Tusen takk! Oppskriften er skrevet ned 0 Siter
Hypoen Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 Hva med når du har montert den. Holder seigheten seg? Eller kan man ta av noen ringer og fryse på nytt til neste dag? Den holder seg seig og god i mange dager...Men bør oppbevares så kaldt som mulig. Jeg har ikke prøvd å tine og fryse igjen . 0 Siter
Gjest trist jente Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 Jeg bare tenker hvis jeg kalte meg selv noe som ikke var så positivt hver dag, så blir det vel sånn til slutt. Hvorfor ikke bruke et nick som er positivt og kan gi deg energi? Hvis du tenker hver dag at jeg er så trist, så blir du kanskje ikke så godt humør heller. Husk at hjernen kan lures. Den tror på det du forteller den. http://egilmotivasjon.com/?p=663 Hilsen en som ønsker deg det aller beste Det er jo bare et nick jeg har her. Valgte det da jeg registrerte meg og ser ingen grunn til å endre det. At trist jente er nicket mitt her betyr overhodet ikke at jeg tenker negativt og selvoppfyllende profetier osv. Forstår på svaret ditt at det var godt ment, men du legger nok mer i nicket mitt enn jeg. 0 Siter
GoodTimes Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 Det er jo bare et nick jeg har her. Valgte det da jeg registrerte meg og ser ingen grunn til å endre det. At trist jente er nicket mitt her betyr overhodet ikke at jeg tenker negativt og selvoppfyllende profetier osv. Forstår på svaret ditt at det var godt ment, men du legger nok mer i nicket mitt enn jeg. Jeg tenker slik om andre nick også, jeg, da. Hushora har jeg litt trøbbel med, faktisk. Som et eksempel. Men du må bare fortsette med å ha det, H! Det er særlig når innholdet står i stor kontrast til nicket at man legger merke til det. 0 Siter
Gjest trist jente Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 Jeg tenker slik om andre nick også, jeg, da. Hushora har jeg litt trøbbel med, faktisk. Som et eksempel. Men du må bare fortsette med å ha det, H! Det er særlig når innholdet står i stor kontrast til nicket at man legger merke til det. Eksemplet ditt hadde nok jeg også hatt litt vanskeligheter med. Jeg er mye nedfor og var det da jeg registrerte meg. Og var ganske vanskeilg å finne ledig nick, så endte jeg opp med trist jente. Nå har jeg det. Noen ganger passer nok innleggene til nicket, andre ganger ikke. 0 Siter
Elis31 Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 Det er jo bare et nick jeg har her. Valgte det da jeg registrerte meg og ser ingen grunn til å endre det. At trist jente er nicket mitt her betyr overhodet ikke at jeg tenker negativt og selvoppfyllende profetier osv. Forstår på svaret ditt at det var godt ment, men du legger nok mer i nicket mitt enn jeg. Ok 0 Siter
Orio Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 Jeg pleier ikke skålde mandlene, men noen gjør det. Enten alle eller halvparten. Hvis du skålder dem må du passe på at de er helt tørre før du maler dem, la dem gjerne ligge til dagen etter. Jeg maler mandlene bare en gang. Noen maler dem to, andre gangen sammen med melis. Jeg synes det blir like godt å male dem bare en gang. Mal mandlene på en manuell mandelkvern, ikke la deg friste av enkle løsninger på kjøkkenmaskiner. Oppskriften er enkel, 500g mandler, 500g melis og 4 eggehviter. Dette blander jeg i en vanlig bolle. Når massen er blandet tar jeg den over i en stekepanne (greit med en eller annen form for "slipp-lett" belegg). Der knar jeg deigen over middels varme til jeg ikke klarer å ta på den lenger. Så pakker jeg den i aluminumsfolie så den får en saktere avkjøling, når den er kald legger jeg den i kjøleskapet til tidligst neste dag. Den kan fint ligge noen dager, blir det lenge kan den fryses. Jeg bruker kransekakeformer og kakesprøyte. Første gangen lønner det seg å prøvesteke en ring, steketiden avhenger av hvor tykke pølsene er og hvordan ovnen din steker. Jeg steker mine i 10 min. på 175 grader. Formene kommer tre og tre ringer sammen, husk at hvis du steker bare en ring vil den bli fortere stekt enn hvis du steker alle tre ringene. Et tips er å prøvesteke de to minste ringene i henholdsvis ni og ti minutter, når den er akkurat gjennomstekt er den passe, legg så til et minutt når du steker alle tre ringene på en gang. Det er viktig at kransekake blir avkjølt raskt. Nå på vinteren kan du ta dem ut på verandaen eller sette dem i et åpent vindu. (Om sommeren har jeg brukt fryseren.) Legg kransekaka i fryseren til den dagen den skal settes sammen og pyntes. Kransekake kan fryses flere ganger. 0 Siter
Gjest trist jente Skrevet 22. november 2009 Skrevet 22. november 2009 Jeg pleier ikke skålde mandlene, men noen gjør det. Enten alle eller halvparten. Hvis du skålder dem må du passe på at de er helt tørre før du maler dem, la dem gjerne ligge til dagen etter. Jeg maler mandlene bare en gang. Noen maler dem to, andre gangen sammen med melis. Jeg synes det blir like godt å male dem bare en gang. Mal mandlene på en manuell mandelkvern, ikke la deg friste av enkle løsninger på kjøkkenmaskiner. Oppskriften er enkel, 500g mandler, 500g melis og 4 eggehviter. Dette blander jeg i en vanlig bolle. Når massen er blandet tar jeg den over i en stekepanne (greit med en eller annen form for "slipp-lett" belegg). Der knar jeg deigen over middels varme til jeg ikke klarer å ta på den lenger. Så pakker jeg den i aluminumsfolie så den får en saktere avkjøling, når den er kald legger jeg den i kjøleskapet til tidligst neste dag. Den kan fint ligge noen dager, blir det lenge kan den fryses. Jeg bruker kransekakeformer og kakesprøyte. Første gangen lønner det seg å prøvesteke en ring, steketiden avhenger av hvor tykke pølsene er og hvordan ovnen din steker. Jeg steker mine i 10 min. på 175 grader. Formene kommer tre og tre ringer sammen, husk at hvis du steker bare en ring vil den bli fortere stekt enn hvis du steker alle tre ringene. Et tips er å prøvesteke de to minste ringene i henholdsvis ni og ti minutter, når den er akkurat gjennomstekt er den passe, legg så til et minutt når du steker alle tre ringene på en gang. Det er viktig at kransekake blir avkjølt raskt. Nå på vinteren kan du ta dem ut på verandaen eller sette dem i et åpent vindu. (Om sommeren har jeg brukt fryseren.) Legg kransekaka i fryseren til den dagen den skal settes sammen og pyntes. Kransekake kan fryses flere ganger. Tusen takk for god beskrivelse. Får håpe jeg klarer det 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.