Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Har kjøpt oksestek på 1,5 kg til en dag i påska :) surret, fersk,

Har aldri laget/stekt en stek før og trenger nå litt hjelp fra dere dolere.

Hvor lenge skal den steke, kan den stekes dagen før? og varmes opp igjen?Og hvor høy tempratur?i folie ?

Tilbehør? saus, grønnsaker ?poteter?

Takker på forhånd :)

Er virkelig helt grønn på kjøkkenet, men hadde litt lyst å prøve meg på noe som jeg ihvertfall synes ser litt godt ut ; må si at jeg ikke har smakt det før også.

Noen som kan hjelpe her..fra a til å, blir veldig glad da.

Tenkte be mine foreldre på en gooood påskemiddag.

Det blir det vel ?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/345054-oksestekfersk/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest majas mamma

Jeg pleier bestandig å bruke stekepose, da får jeg alltid et saftig resultat. Gni steken inn med det krydderet du ønsker, jeg bruker alltid salt, pepper , paprika og noen ganger litt hvitløk. Inne i stekeposen legger jeg med en løk delt i båter og to gulerøtter skåret i litt store biter. Bruk steketermometer, pass bare på å ikke stikke det for langt inn. Spissen skal være midt inne i kjøttet på den tukkeste delen. Når termometeret v iser ca75 grader er kjøttet ferdig. Steketiden avhenger av temperatur på ovnen, jeg pleier å ha den på 180 grader. men det går også fint med 200. Jeg pleier alltid å lage i stand dagen før. Skjærer kjøttet opp i pene serveringsskiver, som jeg varmer opp i stekeovnen dagen etter. Lag saus av skyen fra steika.

Server med poteter og de grønnsakene du liker, det blir kjempegodt.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/345054-oksestekfersk/#findComment-2927071
Del på andre sider

Først må du finne ut om du vil ha den rosa inni eller gjennomstekt :-)

Hvis den skal være gjennomstekt kan den ligge til dagen etter (men jeg synes den er best nystekt).

http://www.matoppskrift.no/sider/maalvekt.asp denne siden er grei for å se hvilken temperatur steketermometeret skal vise alt etter hvordan du vil ha den.

Oksekjøtt: Rosa: 60 grader Lett rosa: 65 grader Gjennomstekt: 70 grader.

Selv liker jeg best 65 grader.

Generelt sett blir det mørere jo lavere temperatur du steker det på, men det vil igjen ta lengre tid. Jeg har god erfaring med 125-150 grader, men brun den først enten i steikepanne eller ved at ovnen har høyere temperatur før du setter inn steika.

Salt og pepper på, brun i panne med stekemargarin/smør eller i ovn som er 200-250 grader når du setter den inn men som du skrur ned til 125 grader når steka har kommet inn. Stikk inn steketermometer slik at spissen står i midten av steika.

Lag saus av sjysaus fra pose samt at du koker ut panna som har vært under steika etter at steika er ferdig stekt. Steika taes ut og las hvilke med aluminiumsfolie på i rundt 15 minutter.

Bland sjyen du kokte ut fra panna i sausen. Dersom du ikke skal servere rødvin ved maten kan du ha litt av det i sausen hvis du vil.

Jeg liker den best servert med potet, rosenkål/gulerøtter/brokkoli og/eller ovnsstekt tomat med oregano+gastromat eller salt+presset hvitløk i. Og saus selvfølgelig. Det er jo sosen som gjør susen :-)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/345054-oksestekfersk/#findComment-2927073
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...