Gjest NervøsGravid Skrevet 9. april 2010 Del Skrevet 9. april 2010 Jeg er 34 år, gravid i uke 32 og for ei uke siden spiste jeg lammekjøtt (lammestek). Mitt stykke var godt stekt, men jeg oppdaget etterpå at noen av de andre stykkene ikke var det, og at samme kniv hadde blitt brukt til å skjære opp hele steken. Nå er jeg selvfølgelig redd for om jeg kan ha fått/få toksoplasmose. Kjøttet har ligget i fryseren i ca. 3 mnd før det ble stekt, og jeg mener å ha lest at toksoplasmosebakterien/parasitten drepes ved frysing. Stemmer dette? Bør jeg evt foreta meg noe (blodprøver etc.) og når bør dette evt gjøres for å fastslå evt smitte (det kan vel være ganske lang inkubasjonstid??)? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/345477-toksoplasmose/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest verinoca Skrevet 9. april 2010 Del Skrevet 9. april 2010 ''Parasitten drepes av koking, steking, frysing og vasking med kokende vann.'' http://www.nettdoktor.no/sykdommer/fakta/toxoplasmose.php 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/345477-toksoplasmose/#findComment-2931853 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mette Moen, Gynekolog Skrevet 10. april 2010 Del Skrevet 10. april 2010 Du kan ta det helt med ro. For det første drepes toxoplasmoseparasitten ved frysing og for det andre vil en rosa lammestek ha en temperatur på ca 70 , og temperatur over 65 grader virker også drepende. Så du er dobbel beskyttet. Lykke til med resten av graviditeten. Vennlig hilsen Mette H Moen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/345477-toksoplasmose/#findComment-2932261 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spirello Skrevet 12. april 2010 Del Skrevet 12. april 2010 ''Parasitten drepes av koking, steking, frysing og vasking med kokende vann.'' http://www.nettdoktor.no/sykdommer/fakta/toxoplasmose.php Vil det si at jeg kan fryse en indrefilet og senere spise den rød inni uten å bekymre meg for smitte da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/345477-toksoplasmose/#findComment-2933378 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest verinoca Skrevet 13. april 2010 Del Skrevet 13. april 2010 Vil det si at jeg kan fryse en indrefilet og senere spise den rød inni uten å bekymre meg for smitte da? Jeg vet ikke mer enn det som står her, men det ser sånn ut ja :-) Jeg personlig ville uansett, som gravid, aldri spist noe som ikke var gjennomstekt. Kun for å være 100% sikker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/345477-toksoplasmose/#findComment-2934115 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.