Gjest Gravi33 Skrevet 25. mai 2010 Skrevet 25. mai 2010 Hei! Er gravid i uke 22. Spiste ved uhelll kylling (norskprodusert) som var litt rosa. Er veldig redd for toksoplasmosesmitte. Kommer til å spørre legen om å ta test om noen uker. Mitt spørsmål er likevel; er det stor risiko å bli smittet av toksoplasmose fra kyllingkjøtt? 0 Siter
Gjest ikke toxo fra fjærkre Skrevet 25. mai 2010 Skrevet 25. mai 2010 Har aldri hørt om toxo-smitte fra kylling. Grunnen til at man skal gjennomsteke kylling er vel for å ta knekken på eventuelle salmonella-bakterier (som det er lite av i norskprodusert kylling, men mer av i kylling man importerer fra utlandet). Her er de viktigste rådene mht hva du skal være forsiktig med å spise som gravid: http://matportalen.no/artikler/2010/5/1272962411.99 Salmonellainfeksjon merker man raskt, da blir man syk med en gang: http://matportalen.no/artikler/2010/5/site_search.pt?SearchableText=salmonella&searchmethod=internal&b_size=20&b_start=0 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.