Gå til innhold

Toksoplasmosesmitte fra kylling


Anbefalte innlegg

Gjest Gravi33

Hei! Er gravid i uke 22. Spiste ved uhelll kylling (norskprodusert) som var litt rosa. Er veldig redd for toksoplasmosesmitte. Kommer til å spørre legen om å ta test om noen uker. Mitt spørsmål er likevel; er det stor risiko å bli smittet av toksoplasmose fra kyllingkjøtt?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/347652-toksoplasmosesmitte-fra-kylling/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest ikke toxo fra fjærkre

Har aldri hørt om toxo-smitte fra kylling.

Grunnen til at man skal gjennomsteke kylling er vel for å ta knekken på eventuelle salmonella-bakterier (som det er lite av i norskprodusert kylling, men mer av i kylling man importerer fra utlandet).

Her er de viktigste rådene mht hva du skal være forsiktig med å spise som gravid:

http://matportalen.no/artikler/2010/5/1272962411.99

Salmonellainfeksjon merker man raskt, da blir man syk med en gang:

http://matportalen.no/artikler/2010/5/site_search.pt?SearchableText=salmonella&searchmethod=internal&b_size=20&b_start=0

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...