Gå til innhold

MRSA/Selektiv igA mangel/lav T4


Anbefalte innlegg

Hei. Kan dere hjelpe meg, har ei jente som har hatt MRSA i over ett år,i nese,hals,rundt munnen.Mor har også hatt det,men er pr.i dag symtomfri. Vi har hatt 3 saneringer/medisinsk behandlling hjemme. Nye prøver viser på nytt MRSA hos jenta 10 år. Legene er i villrede og dette TAR tid,krefter,tøft med all behandlingen. Tok blodprøver i april 2010, som viste at hun har arvet mors selektive igA mangel, samt at sT4 var lav (verdi på 9). Mitt spørsmål er: Har igA mangel innvirkning på MRSA utbrudd? Ingen andre i familien har det. Kan hun ha en autoimmun sykdom av lav T4? Eller kan vi begge ha dette latent/bærere ved at vi mangler igA? Mor tar levaxin. Hvilken behandling må/skal gjøres. Frustrert,lei og sliten mor. Håper dere kan gi oss noen svar. Er bekymret for jentas fremtid hvis hun konstant blir bærer av MRSA.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/348769-mrsaselektiv-iga-mangellav-t4/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Per H Finne, Professor i barnesykdommer

Jeg forstår at diagnosen MRSA - methicillin restistente infeksjonerer-stafylokokker- er stilt på grunn av kliniske symptomer og reistensmønster hos bakteriene. For å stille diagnosen er det satt krav til prøvetakning. Og det er satt krav til behandling av symptomer og laboratorieprøver for diagnosen og for å kunne si at pas er fri for MRSA eller mistanke om MRSA.(finnes i Hygienehåndboken fra Folkehelse Institutet).Dersom MRSA dukker opp igjen tyder det på at saneringen-behandlingen av ikke

var effektiv nok og evt. må gjentas eller behandlingen må gjøres mer omfattende. Effekten av behandling kontrollereres med gjentatte nye prøver.

Oppfølging og behandling beskrives i hygienehåndboken.

IgA mangel er relativt vanlig.Ren IgA mangel opptrer hos 1:300. og øker ikke infeksjonstendensen, selv om man er noe mer utsatt for infeksjoner i luftveger,urinveger og magetarm kanal. Man kan være MRSA bærer uten symptomer på infeksjon.

Sykdom i skjoldbruskjertel kan gi lav T4,må evt. utredes med flere prøver (fritt T4 og TSH).

Den videre behandling må avgjøres av legen/e som har henne til kontroll og som kjenner alle prøvesvar.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...