Gjest - syltetøy og saft - Skrevet 25. juli 2010 Del Skrevet 25. juli 2010 Vi har stor hage med MASSE bringebær og rips. Tidligere har jeg plukket , og sendt til bærpresseri, men tenkte at jeg i år skulle lage litt selv. Så til nå har jeg laget bringebærsyltetøy av 10 kg bringebær, og tenkte å lage gele av ripsen. Men mannen har uttrykt ønske om ripssaft, og da får jeg litt problemer. Jeg har saftkoker og vet hvordan jeg skal lage saft, men hvordan får jeg den holdbar? Husker mamman min lagde mye saft da jeg var liten, men det var alltid mugg på toppen av flaske. Noe som gjorde at jeg aldri har lagd hjemmelaget saft. Er det noe jeg kan tilsette for å unngå dette? Står ikke noe noen sted om det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
BobbyPeru Skrevet 25. juli 2010 Del Skrevet 25. juli 2010 Ripssafta blir vel ikke muggen om flaskene er skikkelig rengjorte (kokte) og lagres kjølig og mørkt? Nei, det tror jeg ikke. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994296 Del på andre sider Flere delingsvalg…
avidi Skrevet 25. juli 2010 Del Skrevet 25. juli 2010 Ripssafta blir vel ikke muggen om flaskene er skikkelig rengjorte (kokte) og lagres kjølig og mørkt? Nei, det tror jeg ikke. Jo de gjør faktisk det. Jeg rengjør saftflaskene grundig og varmer dem i stekovenen før jeg tapper på saft, har også sterile korker. Safta oppbevares i en kjellerbod og den mugner!! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994317 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ulvinnen Skrevet 25. juli 2010 Del Skrevet 25. juli 2010 Ripssafta blir vel ikke muggen om flaskene er skikkelig rengjorte (kokte) og lagres kjølig og mørkt? Nei, det tror jeg ikke. Jo, dessverre, den mugner. Min mor lagde også saft av rips da jeg var barn. Og jeg husker hvordan hun vasket og kokte flaskene de skulle opp i. Flaskene ble oppbevart i mørk, kjølig kjeller. Likefullt var det mugg i toppen av flaskene. Det er nok en grunn til at jeg den dag i dag ikke liker rød saft 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994320 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 25. juli 2010 Del Skrevet 25. juli 2010 Tilsetter du ikke konserveringsmiddel, og eller legger et sånt vokslag oppå? misunnelig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994322 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest syltetøy og saft - Skrevet 25. juli 2010 Del Skrevet 25. juli 2010 Jo de gjør faktisk det. Jeg rengjør saftflaskene grundig og varmer dem i stekovenen før jeg tapper på saft, har også sterile korker. Safta oppbevares i en kjellerbod og den mugner!! Kanskje jeg kan fylle plastflasker tre-kvart fulle og fryse dem? Da mugner de iallefall ikke! Tror dere det vil funke? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994325 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest septembermum Skrevet 25. juli 2010 Del Skrevet 25. juli 2010 spørs kanskje hvor lenge man oppbevarer de. Oppbevares vel best i tette flasker i kjøleskap, men har nok begrenset holdbarhet. Selger vel noe holdbarhetsmiddel du kan ha i. Min mor lagde verdens beste ripsbærsaft. Av og til blandet hun i solbær eller blåbær og da ble den ekstra god Husker ikke noe mugg i hennes flasker, men husker min bestemor hadde noen saftflasker i kjelleren, men de hadde stått der i to år, så ikke rart der var mugg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994326 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Orio Skrevet 25. juli 2010 Del Skrevet 25. juli 2010 For å lage saft, særlig ripssaft, må bærene være veldig modne. Jo mindre modne bærene er, jo mer stivelse (pektin) inneholder de. Flaskene må selvfølgelig være sterilisert (kokt i stekeovn el.), og det er en fordel om korken skaper vakuum i flasken. For å unngå at saften mugner kan du ha oppi askorbinsyre (en form for c-vitamin), det får du på apoteket. Lykke til. Ripssaft er godt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994340 Del på andre sider Flere delingsvalg…
avidi Skrevet 25. juli 2010 Del Skrevet 25. juli 2010 Kanskje jeg kan fylle plastflasker tre-kvart fulle og fryse dem? Da mugner de iallefall ikke! Tror dere det vil funke? Det er nok en god ide, jeg vet at min svigermor gjør det av og til. Men jeg tror ikke hun tilsetter sukker når hun skal fryse safta, tror hun bare koker ut bærene, avkjøler safta og fryser den. Sukker tilsettes hun skal bruke safta, dvs hun tilsetter sukker og gir det hele et oppkok før hun har det over på flaske. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994344 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest prust Skrevet 25. juli 2010 Del Skrevet 25. juli 2010 Det du må gjøre er å plukke ripsen nå og fryse dem ned. Saften lager du seinere på høsten når det ikke er så varmt. Da holder saften seg mye bedre, og du slipper forhåpentligvis at den mygler. Jeg har allerede lagt en halv bærepose i frysen. Regner med å få både rips og solbær av svigermor, som jeg skal safte seinere i høst. Du får også mer saft ut av bærene når de er fryste først :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994361 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest melkekartonger Skrevet 25. juli 2010 Del Skrevet 25. juli 2010 Venninna mi som er "gammel" gårdskone, hun fryser saften ned i melkekartonger. Den er kjempegod, jeg får stadig en kartong når jeg er på besøk. Hun har en svær fryser stående på låven/fjøset. Så det er en ønskedrøm av plass hun har ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994366 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest FruH Skrevet 26. juli 2010 Del Skrevet 26. juli 2010 Venninna mi som er "gammel" gårdskone, hun fryser saften ned i melkekartonger. Den er kjempegod, jeg får stadig en kartong når jeg er på besøk. Hun har en svær fryser stående på låven/fjøset. Så det er en ønskedrøm av plass hun har ) Da skal jeg jammen prøve det. Har selv tre store frysere så har god plass, sånn sett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994481 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 26. juli 2010 Del Skrevet 26. juli 2010 Atamon. Mener det var det min mor og min mormor brukte i safta, mugnet aldri. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994597 Del på andre sider Flere delingsvalg…
cathlin Skrevet 26. juli 2010 Del Skrevet 26. juli 2010 Da skal jeg jammen prøve det. Har selv tre store frysere så har god plass, sånn sett. Si i fra hvis du trenger en smaksprøver. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994617 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fasanen Skrevet 26. juli 2010 Del Skrevet 26. juli 2010 Jeg har hørt at det er lurt å fryse ned råsafta i poser og så kan man ta det opp gjennom hele året! Det skal jeg prøve på i år, etter et forsøk på å la det stå i mørkt skap i noen uker i fjor, der de eksploderte en etter en... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/350585-lage-ripssaft/#findComment-2994671 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.