Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Annonse

Hehe mange artige ord :-) Vet ikke hva man sier på korrekt bokmål. Småspiser? Kosespiser? :D Og hva heter det på engelsk?

"Stuff ones face" eller noe slikt! *knegg* Men bokmål..hmm..

Et googlesøk sier at "maule" er et helt adekvat norskt bokmålsord for å ete pålegg uten brød eller stappe i seg på et litt grådig og uøkonomisk vis (jamfør lutheranere som skal leve nøysomt og i sitt ansikts sved, ete sitt brød. Noe en bekjent svor på at betydde "å ete til svetten renner..") Bladi bladi bla.

Og så er det en provins i Chile!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/352491-en-maiskolbe/#findComment-3018219
Del på andre sider

Annonse

Gjest Ulvinnen

Får håpe maiskolben din er fersk. Er den vakumpakket eller har vært frossen, er den ikke lenger god.

Maiskolber griller du sammen med annen grillmat. La den ligge på grillen til den har blitt gyllen. Så spiser du den som forrett før resten av grillmaten. Ha på smør, og gnag maisen av. Grillmålstidets høydepunkt!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/352491-en-maiskolbe/#findComment-3018257
Del på andre sider

Persille1365381127

Får håpe maiskolben din er fersk. Er den vakumpakket eller har vært frossen, er den ikke lenger god.

Maiskolber griller du sammen med annen grillmat. La den ligge på grillen til den har blitt gyllen. Så spiser du den som forrett før resten av grillmaten. Ha på smør, og gnag maisen av. Grillmålstidets høydepunkt!

Hvis du fryser maisen samme dag som den er plukket, så er den like god. Vi gjør plukker mais på selvplukk hver høst, og fryser dem ila et par timer - da holder de seg godt :)

Men de MÅ fryses innen 12 timer, ellers er de ikke gode lenger...

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/352491-en-maiskolbe/#findComment-3018281
Del på andre sider

Gjest Ulvinnen

Hvis du fryser maisen samme dag som den er plukket, så er den like god. Vi gjør plukker mais på selvplukk hver høst, og fryser dem ila et par timer - da holder de seg godt :)

Men de MÅ fryses innen 12 timer, ellers er de ikke gode lenger...

Vi har dyrket maiskolber, og frosset ned. (Putta dem i fryseren rett etter plukking). Likevel var smaken så mye dårligere at vi sluttet med det. Siden vi fikk problemer med å få spist alle maiskolbene, sluttet vi å dyrke dem også. Jeg angret på det i år, siden vi har hatt problemer med å få tak i ferske, de vanlige matbutikkene i området har ikke tatt inn i år.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/352491-en-maiskolbe/#findComment-3018289
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...