Gå til innhold

Gjær til bollemelpose


Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte to poser bollemel i går siden jeg ikke gidder å kjøpe inn alle ingrediensene hver for seg. Har nesten ingenting siden vi ikke bruker noe særlig sukker og mel.

Men jeg kjøpte en pakke gjær til hver pose, men nå ser jeg plutselig at det står TO pakker gjær på posen. Må jeg da ha fire pakker gjær til begge posene? Høres veldig mye ut. Og jeg kan vel blande sammen begge posene samidig? Har ingenting å si for resultatet?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/352677-gj%C3%A6r-til-bollemelpose/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Onsdag1365380628

Hvis du bruker fersk gjær skulle en pakke være nok til en pose. Og blander du de to posene og bruker to pk gjær er det mer en nok. Synes det var merkelig at det skulle være to. To pk gjær bruker jeg bare når jeg lager en STOR deig, brøddeig eller lignende.

Hvis du bruker fersk gjær skulle en pakke være nok til en pose. Og blander du de to posene og bruker to pk gjær er det mer en nok. Synes det var merkelig at det skulle være to. To pk gjær bruker jeg bare når jeg lager en STOR deig, brøddeig eller lignende.

Ja, jeg syns også det var rart. Jeg gikk jo ut i fra at det var en pakke gjær pr pakke mel så jeg kjøpte jo bare to. Jeg var faktisk usikker på om jeg trengte to pakker gjær i det hele tatt, men tydeligvis.

Tester med to pakker jeg :o) Typisk at det blir mislykka i dag da.

Jeg har aldri brukt mer enn en pose gjær til hver melpose. Det har alltid blitt vellykket:-)

Takk for svar :o) Jeg har heller ikke det, men har ikke brukt denne typen før heller. Jeg får teste det ut. Tror ikke jeg orker å gå på butikken, og fire pakker gjær høres mye ut.

Takk for svar :o) Jeg har heller ikke det, men har ikke brukt denne typen før heller. Jeg får teste det ut. Tror ikke jeg orker å gå på butikken, og fire pakker gjær høres mye ut.

4 pakker gjær ville jeg aldri brukt - da må jo bollene smake gjær.

Min boller har blitt mye bedre etter at jeg begynte å bruke ganske varmt vann til tørrgjær. Har det alltid varmere enn lunent.

Annonse

4 pakker gjær ville jeg aldri brukt - da må jo bollene smake gjær.

Min boller har blitt mye bedre etter at jeg begynte å bruke ganske varmt vann til tørrgjær. Har det alltid varmere enn lunent.

Regner med at du forsto at det skulle stå varmere enn _lunkent_...

4 pakker gjær ville jeg aldri brukt - da må jo bollene smake gjær.

Min boller har blitt mye bedre etter at jeg begynte å bruke ganske varmt vann til tørrgjær. Har det alltid varmere enn lunent.

Jeg har det også varmere enn lunkent. Nå bruker jeg fersk gjær så da har jeg det ikke så altfor varmt, men det er litt varmere enn lunkent.

Selv om du dobler melmengden skal du aldri doble gjærmengden.Jeg bruker alltid tørrgjær, to poser til 1 kg mel, og to poser til to kilo mel. Alltid vellykket resultat.

Jeg brukte to poser gjær til to poser mel, og det ble veldig bra ja ;O)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...