Gå til innhold

Farlig med mikrobølgeovn?


Gjest farlig å leve - ingen har ennå overlevd

Anbefalte innlegg

Gjest farlig å leve - ingen har ennå overlevd

Jeg bruker den ikke så mye,

men når jeg skal ha te eller kakako, da varmer jeg en kopp med vann i mikrobølgeovnen, dette da det kun tar 1 min og jeg ikke har vannkoker!

Det hender seg også at jeg tiner fisk og kjøttdeig i mikroen.

Men leser litt skremselspropaganda og forskningsresultater som kan tilsi at mat laget i mikro kan være helsefarlig?

http://www.matoghelse.no/mat/2006/03/13/oppvarming-av-mat-med-mikroboelger.aspx

Hva tror dere? Er det farlig?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/355809-farlig-med-mikrob%C3%B8lgeovn/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest harikkenickfortiden

i min familie bruker vi mikroen hver dag. enten for å varme opp middagsrester, eller for å poppe popcorn, eller smelte osten på brødskiva, osv. men tiner aldri kjøtt og fisk i den, dette skal tines i kjøleskap over flere timer. vet ikke hvorfor, men har alltid hørt det.

Jeg tviler på at forskning som viste at mikrobølgeovner burde avskaffes, ville bli holdt hemmelig. Både enkeltmennesker, samfunnet og hvitevareindustrien klarte seg fint før disse ovnene kom. Det hadde vært litt annerledes om noen kunne bevise at elektrisiteten burde avskaffes.

Det finnes mer seriøse informasjonskilder:

http://matportalen.no/artikler/2003/10/mikrobolgeovner

http://www.nrpa.no (bruk søkefunksjonen)

i min familie bruker vi mikroen hver dag. enten for å varme opp middagsrester, eller for å poppe popcorn, eller smelte osten på brødskiva, osv. men tiner aldri kjøtt og fisk i den, dette skal tines i kjøleskap over flere timer. vet ikke hvorfor, men har alltid hørt det.

Man kan tine kjøtt *langsomt* i mikrobølgeovnen.

Grunnen til at frosset kjøtt ikke skal hurtig-tines, er at celle-strukturen i kjøttet ødelegges, og kjøttet blir tørt.

Annonse

Hei,

Mikrobølgeovner fungerer ved å få "bondet" mellom oksygen- og hydrogen-atomer til å vibrere. Litt som du kan få et glass til å vibrere ved å synge på én bestemt frekvens. Det er ikke farlig, og er langt mer skånsomt enn å steke maten!

Det du dog bør være nøye på er å rengjøre mellom døren og selve mikrobølgeovnen, slik at det ikke er matrester eller fett der. Døren skal lukkes helt, for å forhindre at bølgene slipper ut.

Er du redd for bølgene kan du ta noen skritt vekk fra ovnen mens den står på.

Med vennlig hilsen

Gjest MayLynn

Vel jeg har også hørt dette for ca et halvt år siden. Vi har gått over fra å tine brødskiver i microen til å bruke brødrister for å være på den sikre siden......

Ikke kjekt å tenke på at barna har fått brødskiver som er tint i micro i mange år...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...