Gefjon Skrevet 19. desember 2010 Del Skrevet 19. desember 2010 I dag da jeg skulle klargjøre gravlaksen til frysing, kuttet jeg meg ganske dypt i en finger. Jeg fryser jo fisken for å unngå bakterieinfeksjon - så nå lurer jeg på om det er større risiko for infeksjon i dette kuttet enn et "vanlig" kutt? Har forøvrig renset såret med pyrisept og satt på plaster. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/357922-fare-for-infeksjon/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Nerda Skrevet 20. desember 2010 Del Skrevet 20. desember 2010 Noe økt risiko kanskje, men jeg tviler egentlig på det. Rakfisk ville nok vært mye verre - Gravlaksen er jo på en måte mer preservert. Behandle kuttet som andre kutt, og vær på vakt mot infeksjonstegn. Rødhet, varm og spent hud, puss. Om dette oppstår, er det ikke alvorlige faresignaler. Likevel ville jeg anbefale å få en lege til å vurdere det, om rødhet f.eks. går mer en en cm ut fra såret, eller om det kommer mye puss og det ikke gror godt. Får du feber, sykdomsfølelse, dårlig allmenntilstand.. Oppsøk legevakta omgående. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/357922-fare-for-infeksjon/#findComment-3085491 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.