Gjest misfornøyd kjøper Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 ''(Antar det ikke er induksjon hvis den er gammel?)'' Vi har induksjonsplater, men finnes det også induksjonsstekeovn!? Har ikke den ringeste anelse ;-) Men jeg snakket i butikken om at jeg ville ha en komfyr og det viktige var at _stekeovnen_ ble raskt varm, fordi den brukte over en halvtime på den jeg hadde. Da begynte han å snakke om at det gikk raskere med induksjon. Nå etterhvert begynner jeg imidlertid å tro at det var en selger som ikke helt visste hva han drev med, så det forbauser meg ikke det spor om du har rett. Men det er altså sånn at alle varmer opp ovnen sin med varmluft nå, så alle tidene folk skriver her må jeg anta er varmluft? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090416 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest misfornøyd kjøper Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Jeg har aldri opplevd at stekeovnen er varm "med en gang" på varmluft så jeg tror nok Høstløv (var det ikke hun?) overdrev litt der. Ovnen må jo få noen minutter på seg til å varmes opp, men det går mye raskere på varmluft enn på vanlig varme ja. Jeg skjønte ikke helt hva du mente med at du tar bort varmlufta etterpå? Skal du steke noe på varmluft står jo den på hele tiden (min erfaring er at mange ovner steker noe mer ujevnt på varmluft), skal du ikke steke på varmluft så bruker du bare den vanlige funksjonen. Jeg mente at man tar bort varmlufta og setter på over- og undervarme når man setter inn maten? At man bare brukte varmluften til å varme opp ovnen fordi det går raskere? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090417 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elextra Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Har ikke den ringeste anelse ;-) Men jeg snakket i butikken om at jeg ville ha en komfyr og det viktige var at _stekeovnen_ ble raskt varm, fordi den brukte over en halvtime på den jeg hadde. Da begynte han å snakke om at det gikk raskere med induksjon. Nå etterhvert begynner jeg imidlertid å tro at det var en selger som ikke helt visste hva han drev med, så det forbauser meg ikke det spor om du har rett. Men det er altså sånn at alle varmer opp ovnen sin med varmluft nå, så alle tidene folk skriver her må jeg anta er varmluft? Ja, jeg vil tro de aller fleste bruker varmluft. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090419 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest høstløv Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Jeg har aldri opplevd at stekeovnen er varm "med en gang" på varmluft så jeg tror nok Høstløv (var det ikke hun?) overdrev litt der. Ovnen må jo få noen minutter på seg til å varmes opp, men det går mye raskere på varmluft enn på vanlig varme ja. Jeg skjønte ikke helt hva du mente med at du tar bort varmlufta etterpå? Skal du steke noe på varmluft står jo den på hele tiden (min erfaring er at mange ovner steker noe mer ujevnt på varmluft), skal du ikke steke på varmluft så bruker du bare den vanlige funksjonen. Når vi steker frossenpizza eller frosne halvstekte rundstykker så setter vi det inn i ovnen samtidig som vi tenner for varmluften og det funker veldig bra steketiden er den samme uansett. Skal vi steke mat som krever litt forberedelse bruker vi ofte over- og undervarme, for da har vi tid til å vente på at ovnen blir varm. Vi har hatt varmluftovn og gjort det på denne måten i mer enn tyve år. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090420 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest høstløv Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Jeg mente at man tar bort varmlufta og setter på over- og undervarme når man setter inn maten? At man bare brukte varmluften til å varme opp ovnen fordi det går raskere? Nei, er ovnen varmet opp med varmluft er det en annen type varme enn ved bruk av over/undervarme. Varmer vi opp ovnen med varmluft så lar vi det stå på mens maten blir stekt/bakt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090422 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Har ikke den ringeste anelse ;-) Men jeg snakket i butikken om at jeg ville ha en komfyr og det viktige var at _stekeovnen_ ble raskt varm, fordi den brukte over en halvtime på den jeg hadde. Da begynte han å snakke om at det gikk raskere med induksjon. Nå etterhvert begynner jeg imidlertid å tro at det var en selger som ikke helt visste hva han drev med, så det forbauser meg ikke det spor om du har rett. Men det er altså sånn at alle varmer opp ovnen sin med varmluft nå, så alle tidene folk skriver her må jeg anta er varmluft? ''Men det er altså sånn at alle varmer opp ovnen sin med varmluft nå, så alle tidene folk skriver her må jeg anta er varmluft?'' Nei. Om jeg skal steke noe på vanlig over- og undervarme så varmer jeg ikke opp ovnen med varmluft. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090423 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest misfornøyd kjøper Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Når vi steker frossenpizza eller frosne halvstekte rundstykker så setter vi det inn i ovnen samtidig som vi tenner for varmluften og det funker veldig bra steketiden er den samme uansett. Skal vi steke mat som krever litt forberedelse bruker vi ofte over- og undervarme, for da har vi tid til å vente på at ovnen blir varm. Vi har hatt varmluftovn og gjort det på denne måten i mer enn tyve år. ''Når vi steker frossenpizza eller frosne halvstekte rundstykker så setter vi det inn i ovnen samtidig som vi tenner for varmluften og det funker veldig bra steketiden er den samme uansett.'' Har dere da samme temperatur på varmluften som den temperaturen som står på pizzaen (eller rundstykkene eller hva som helst) og regner dere da tiden fra dere setter pizzaen inn (altså ikke frem ovnen er varm)? Jeg får vel prøve meg litt frem med annet som skal stekes da, sikkert... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090424 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest misfornøyd kjøper Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 ''Men det er altså sånn at alle varmer opp ovnen sin med varmluft nå, så alle tidene folk skriver her må jeg anta er varmluft?'' Nei. Om jeg skal steke noe på vanlig over- og undervarme så varmer jeg ikke opp ovnen med varmluft. Så da er ovnen min treg likevel, når andre folk skriver 10 minutter og slikt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090425 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest nordkappene Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Induksjon eller vanlig? Har det noe å si? Hvilken instilling stiller du ovnen på? Vanlig, med grillelementet på (ellers tar det 4-5 minutter ekstra). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090427 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest høstløv Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 ''Når vi steker frossenpizza eller frosne halvstekte rundstykker så setter vi det inn i ovnen samtidig som vi tenner for varmluften og det funker veldig bra steketiden er den samme uansett.'' Har dere da samme temperatur på varmluften som den temperaturen som står på pizzaen (eller rundstykkene eller hva som helst) og regner dere da tiden fra dere setter pizzaen inn (altså ikke frem ovnen er varm)? Jeg får vel prøve meg litt frem med annet som skal stekes da, sikkert... ''Har dere da samme temperatur på varmluften som den temperaturen som står på pizzaen (eller rundstykkene eller hva som helst) og regner dere da tiden fra dere setter pizzaen inn (altså ikke frem ovnen er varm)? '' Det står ofte på pakken, hvilken temperatur ovnen skal ha og vi følger bruksanvisningen. (Ofte er det angitt forskjellig temperatur for varmluftovn og vanlig ovn med over- og undervarme.) Vi beregner tiden fra vi setter maten inn i ovnen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090428 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest misfornøyd kjøper Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Vanlig, med grillelementet på (ellers tar det 4-5 minutter ekstra). Sukk, det er jo uhorvelig mye kortere tid enn min. Hva slags Electrolux er det? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090429 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Mellom 5 og 7 minutter tror jeg. Jeg har en sidehengslet Gaggenau 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090432 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dorthe Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Har vel mine tvil om "med en gang", men skal teste varmluft Om Lillemus har rett i at det halverer tiden hjelper det i alle fall litt. Jeg og setter inn i kald ovn fordi den er så rask at det er ikke noe vits i å vente. Nå snakker jeg mat og ikke boller og kaker for sånt lager jeg ikke ;o) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090433 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mrs D Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Induksjon eller vanlig? Har det noe å si? Hvilken instilling stiller du ovnen på? Induksjon gjelder vel bare kokeplatene og er likegyldig for hvor fort stekovnen varmes opp? Min varmes på 7-8 minutter tenker jeg, er en billig sak fra IKEA. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090459 Del på andre sider Flere delingsvalg…
-ssi Skrevet 30. desember 2010 Del Skrevet 30. desember 2010 Ca. 10 minutter med over- og undervarme. Beha, kun steikeovn (montert i høyskap, altså ikke sånn med kokeplater oppå). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/358394-varme-opp-stekovn/page/2/#findComment-3090479 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.