Gå til innhold

varme opp stekovn


Gjest misfornøyd kjøper

Anbefalte innlegg

Gjest misfornøyd kjøper

''(Antar det ikke er induksjon hvis den er gammel?)''

Vi har induksjonsplater, men finnes det også induksjonsstekeovn!?

Har ikke den ringeste anelse ;-) Men jeg snakket i butikken om at jeg ville ha en komfyr og det viktige var at _stekeovnen_ ble raskt varm, fordi den brukte over en halvtime på den jeg hadde. Da begynte han å snakke om at det gikk raskere med induksjon. Nå etterhvert begynner jeg imidlertid å tro at det var en selger som ikke helt visste hva han drev med, så det forbauser meg ikke det spor om du har rett.

Men det er altså sånn at alle varmer opp ovnen sin med varmluft nå, så alle tidene folk skriver her må jeg anta er varmluft?

Fortsetter under...

Gjest misfornøyd kjøper

Jeg har aldri opplevd at stekeovnen er varm "med en gang" på varmluft så jeg tror nok Høstløv (var det ikke hun?) overdrev litt der. Ovnen må jo få noen minutter på seg til å varmes opp, men det går mye raskere på varmluft enn på vanlig varme ja.

Jeg skjønte ikke helt hva du mente med at du tar bort varmlufta etterpå? Skal du steke noe på varmluft står jo den på hele tiden (min erfaring er at mange ovner steker noe mer ujevnt på varmluft), skal du ikke steke på varmluft så bruker du bare den vanlige funksjonen.

Jeg mente at man tar bort varmlufta og setter på over- og undervarme når man setter inn maten? At man bare brukte varmluften til å varme opp ovnen fordi det går raskere?

Har ikke den ringeste anelse ;-) Men jeg snakket i butikken om at jeg ville ha en komfyr og det viktige var at _stekeovnen_ ble raskt varm, fordi den brukte over en halvtime på den jeg hadde. Da begynte han å snakke om at det gikk raskere med induksjon. Nå etterhvert begynner jeg imidlertid å tro at det var en selger som ikke helt visste hva han drev med, så det forbauser meg ikke det spor om du har rett.

Men det er altså sånn at alle varmer opp ovnen sin med varmluft nå, så alle tidene folk skriver her må jeg anta er varmluft?

Ja, jeg vil tro de aller fleste bruker varmluft.

Gjest høstløv

Jeg har aldri opplevd at stekeovnen er varm "med en gang" på varmluft så jeg tror nok Høstløv (var det ikke hun?) overdrev litt der. Ovnen må jo få noen minutter på seg til å varmes opp, men det går mye raskere på varmluft enn på vanlig varme ja.

Jeg skjønte ikke helt hva du mente med at du tar bort varmlufta etterpå? Skal du steke noe på varmluft står jo den på hele tiden (min erfaring er at mange ovner steker noe mer ujevnt på varmluft), skal du ikke steke på varmluft så bruker du bare den vanlige funksjonen.

Når vi steker frossenpizza eller frosne halvstekte rundstykker så setter vi det inn i ovnen samtidig som vi tenner for varmluften og det funker veldig bra steketiden er den samme uansett.

Skal vi steke mat som krever litt forberedelse bruker vi ofte over- og undervarme, for da har vi tid til å vente på at ovnen blir varm.

Vi har hatt varmluftovn og gjort det på denne måten i mer enn tyve år.

Gjest høstløv

Jeg mente at man tar bort varmlufta og setter på over- og undervarme når man setter inn maten? At man bare brukte varmluften til å varme opp ovnen fordi det går raskere?

Nei, er ovnen varmet opp med varmluft er det en annen type varme enn ved bruk av over/undervarme. Varmer vi opp ovnen med varmluft så lar vi det stå på mens maten blir stekt/bakt.

Har ikke den ringeste anelse ;-) Men jeg snakket i butikken om at jeg ville ha en komfyr og det viktige var at _stekeovnen_ ble raskt varm, fordi den brukte over en halvtime på den jeg hadde. Da begynte han å snakke om at det gikk raskere med induksjon. Nå etterhvert begynner jeg imidlertid å tro at det var en selger som ikke helt visste hva han drev med, så det forbauser meg ikke det spor om du har rett.

Men det er altså sånn at alle varmer opp ovnen sin med varmluft nå, så alle tidene folk skriver her må jeg anta er varmluft?

''Men det er altså sånn at alle varmer opp ovnen sin med varmluft nå, så alle tidene folk skriver her må jeg anta er varmluft?''

Nei. Om jeg skal steke noe på vanlig over- og undervarme så varmer jeg ikke opp ovnen med varmluft.

Annonse

Gjest misfornøyd kjøper

Når vi steker frossenpizza eller frosne halvstekte rundstykker så setter vi det inn i ovnen samtidig som vi tenner for varmluften og det funker veldig bra steketiden er den samme uansett.

Skal vi steke mat som krever litt forberedelse bruker vi ofte over- og undervarme, for da har vi tid til å vente på at ovnen blir varm.

Vi har hatt varmluftovn og gjort det på denne måten i mer enn tyve år.

''Når vi steker frossenpizza eller frosne halvstekte rundstykker så setter vi det inn i ovnen samtidig som vi tenner for varmluften og det funker veldig bra steketiden er den samme uansett.''

Har dere da samme temperatur på varmluften som den temperaturen som står på pizzaen (eller rundstykkene eller hva som helst) og regner dere da tiden fra dere setter pizzaen inn (altså ikke frem ovnen er varm)?

Jeg får vel prøve meg litt frem med annet som skal stekes da, sikkert...

Gjest misfornøyd kjøper

''Men det er altså sånn at alle varmer opp ovnen sin med varmluft nå, så alle tidene folk skriver her må jeg anta er varmluft?''

Nei. Om jeg skal steke noe på vanlig over- og undervarme så varmer jeg ikke opp ovnen med varmluft.

Så da er ovnen min treg likevel, når andre folk skriver 10 minutter og slikt.

Gjest høstløv

''Når vi steker frossenpizza eller frosne halvstekte rundstykker så setter vi det inn i ovnen samtidig som vi tenner for varmluften og det funker veldig bra steketiden er den samme uansett.''

Har dere da samme temperatur på varmluften som den temperaturen som står på pizzaen (eller rundstykkene eller hva som helst) og regner dere da tiden fra dere setter pizzaen inn (altså ikke frem ovnen er varm)?

Jeg får vel prøve meg litt frem med annet som skal stekes da, sikkert...

''Har dere da samme temperatur på varmluften som den temperaturen som står på pizzaen (eller rundstykkene eller hva som helst) og regner dere da tiden fra dere setter pizzaen inn (altså ikke frem ovnen er varm)? ''

Det står ofte på pakken, hvilken temperatur ovnen skal ha og vi følger bruksanvisningen. (Ofte er det angitt forskjellig temperatur for varmluftovn og vanlig ovn med over- og undervarme.)

Vi beregner tiden fra vi setter maten inn i ovnen.

Har vel mine tvil om "med en gang", men skal teste varmluft :) Om Lillemus har rett i at det halverer tiden hjelper det i alle fall litt.

Jeg og setter inn i kald ovn fordi den er så rask at det er ikke noe vits i å vente. Nå snakker jeg mat og ikke boller og kaker for sånt lager jeg ikke ;o)

Annonse

Induksjon eller vanlig? Har det noe å si? Hvilken instilling stiller du ovnen på?

Induksjon gjelder vel bare kokeplatene og er likegyldig for hvor fort stekovnen varmes opp? Min varmes på 7-8 minutter tenker jeg, er en billig sak fra IKEA.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...