Gå til innhold

Venner på besøk - tips til mat..


Anbefalte innlegg

Etter et ekteskap, "totalt isolert fra omverdenen", med kun familie på besøk bursdag og jul, har jeg nå fått et nytt liv, med en sosial kjæreste :o) Jeg koser meg med invitasjoner til venner, men nå er det min tur til å invitere..

Hva skal jeg servere en lørdag kveld? Er det greit med en gryterett og loff og litt sjokolade / chips etterpå, eller må jeg diske opp med andre ting som biff, dessert etc?

-Herlighet... skulle tro jeg var 20 år og nylig flyttet hjemmefra.. ;o)

Har noen tips til meg? :o))

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/359143-venner-p%C3%A5-bes%C3%B8k-tips-til-mat/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Høres supert ut! :) Man skal jo ikke stresse seg i hjel med matforberedelser heller, man skal jo ha overskudd til å kose seg med besøket man får:)

Jeg lager ofte gryter/wok, og supper, og skal jeg briefe litt lager jeg noen forskjellige tapas eller lagunas dødsgode ostesuffle, med salat og loff..;)

Noen ganger har jeg dessuten bare øl/vin og litt chips. det kommer jo helt an på hva planene er.

Kos deg med venner & sosialt liv! :)

Gjest Elextra

''Hva skal jeg servere en lørdag kveld? Er det greit med en gryterett og loff og litt sjokolade / chips etterpå, eller må jeg diske opp med andre ting som biff, dessert etc?

''

Synes bare det er bra at du ikke legger lista for høyt - da er også sjansene større for å inviteres igjen! :)

Gryterett er absolutt helt greit. Ville kanskje også hatt en enkel dessert etterpå på en lørdags kveld (holder jo med f.eks. is og bær eller is med smeltet sjokoladesaus), men synes ikke det er noen absolutt nødvnedighet. Også bør du jo servere litt øl eller vin, om du ikke vet gjestene er avholdsfolk :).

Det blir sikkert hyggelig!

Først må jeg få si at jeg er glad på dine vegne; flott at du skaper deg et liv du fortjener!

Gryterett er flott lørdagsmat, jeg ville satt pris på det (med mindre den inneholdt lever, hehe). Lag det du føler deg komfortabel med, og ikke føl prestasjonspress. Det viktigste er det sosiale og settingen. Partneren din har sikkert noen innspill og bidrag å komme med også.

Ønsker dere en flott kveld :-)

Lag noe du kan, det er ikke tida for å løpe ut og kjøpe ny, avansert kokebok og prøve på en rett som består av spinndyrt kjøtt og grønnsaker som folk knapt nok har hørt om. Gryterett, loff og en god salat høres bra ut. Kanskje du kan bake loff eller rundstykker selv hvis du har tid?

Om vi blir invitert bort, så er jeg glad nesten uansett hva jeg får :) Synes det er kjekt med gryterett også.

Personlig synes jeg det er viktigere at man treffes, enn at man skal imponere med fantastisk mat.

Så bare lag en gryterett, og nyt besøket :)

Annonse

Gjest Elextra

Om vi blir invitert bort, så er jeg glad nesten uansett hva jeg får :) Synes det er kjekt med gryterett også.

Personlig synes jeg det er viktigere at man treffes, enn at man skal imponere med fantastisk mat.

Så bare lag en gryterett, og nyt besøket :)

''Personlig synes jeg det er viktigere at man treffes, enn at man skal imponere med fantastisk mat''

Helt enig! Selvfølgelig godt og spennende med gastronomisk mat, men det vil aldri være det viktigste ved et samvær.

''Personlig synes jeg det er viktigere at man treffes, enn at man skal imponere med fantastisk mat''

Helt enig! Selvfølgelig godt og spennende med gastronomisk mat, men det vil aldri være det viktigste ved et samvær.

Ja, det er definitivt herlig med nydelig og forseggjort mat - men alt til sin tid :)

Hvis jeg skal ha ha middagsgjester og ikke vil bruke all verdens tid, men allikevel vil servere noe godt, lager jeg:

Forrett. Lefsebusser med røkelaks. (Lefser med et tynt lag nøytral smøreost, røkelaks i skiver, vårløt, ruccolasalat) Laget på 10 minutter.

Hovedrett: Ovnstekt kyllingfilet med sitron og hvitløk. (kyllingfilet, kyllingkraft, saft og zest av 1 sitron, 2 hvitløksfedd, 3 dl fløte, salt pepper, vårløk, dill) Alt legges i et ildfast fat, og bakes i ovnen i 40 minutter, Vårløt de siste 5 minutter, og dill rett før servering)

Dessert: Is med sjokoladesaus (smelt 2 plater kokesjokolade i litt vann og fløte) + en skål med non-stop som gjestene kan forsyne seg av selv og ha over isen.

''Hva skal jeg servere en lørdag kveld? Er det greit med en gryterett og loff og litt sjokolade / chips etterpå, eller må jeg diske opp med andre ting som biff, dessert etc?

''

Synes bare det er bra at du ikke legger lista for høyt - da er også sjansene større for å inviteres igjen! :)

Gryterett er absolutt helt greit. Ville kanskje også hatt en enkel dessert etterpå på en lørdags kveld (holder jo med f.eks. is og bær eller is med smeltet sjokoladesaus), men synes ikke det er noen absolutt nødvnedighet. Også bør du jo servere litt øl eller vin, om du ikke vet gjestene er avholdsfolk :).

Det blir sikkert hyggelig!

'' Synes bare det er bra at du ikke legger lista for høyt - da er også sjansene større for å inviteres igjen! :)''

Det er jommen et godt poeng. Det er moro med forseggjort servering av og till, men jeg har noen venner som er så opptatt av mat og at alt skal være perfekt (og gjerne dyrt) at jeg ALDRI ville turt å invitere dem på noe som helst..

Det skal være hyggelig å ha folk på middag, så får man heller variere serveringens avanserthet etter dagsformen og det man fant av bra og rimelig råvare i butikken. :-)

Gjest Elextra

'' Synes bare det er bra at du ikke legger lista for høyt - da er også sjansene større for å inviteres igjen! :)''

Det er jommen et godt poeng. Det er moro med forseggjort servering av og till, men jeg har noen venner som er så opptatt av mat og at alt skal være perfekt (og gjerne dyrt) at jeg ALDRI ville turt å invitere dem på noe som helst..

Det skal være hyggelig å ha folk på middag, så får man heller variere serveringens avanserthet etter dagsformen og det man fant av bra og rimelig råvare i butikken. :-)

Absolutt! Min bestemor, som var en ganske sosial og urban dame, var viden kjent for sin pølsegryte - og vinen til.

Om man synes nivået på maten er viktigere enn selskapet har man misforstått noe essensielt.

Annonse

Gjest hobby kokk

Jeg må ærlig innrømme at jeg hadde nok blitt litt skuffet over å bli servert noe så kjedelig som gryterett....Synes man kan være litt rausere enn som så.

Det er jo så mye deilig og fristende mat å velge i( trenger ikke koste stort heller)

Jeg må ærlig innrømme at jeg hadde nok blitt litt skuffet over å bli servert noe så kjedelig som gryterett....Synes man kan være litt rausere enn som så.

Det er jo så mye deilig og fristende mat å velge i( trenger ikke koste stort heller)

Gryteretter som er så godt. Jeg får noia av å bli servert pizza eller taco. Noe så kjedelig.

Jeg synes hjemmelaget ungarsk gulasj er aldeles nydelig og det samme med skikkelig hjemmelaget stroganoff med masse rømme i. Chicken tikka masala er også godt med nanbrød ved siden av og kefir. Men det må være hjemmelaget fra bunnen, posegryteretter er ikke mye å snakke om.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...