sutte Skrevet 9. oktober 2001 Del Skrevet 9. oktober 2001 Kjære deg... Nå er det mye snakk om miltbrann i forbindelse med Afghanistan, å jeg sitter å lurer; Hva er egentlig miltbrann? Hva er symtomene på denne? Kan den kureres? Å sist men ikke minst: Hvordan smitter den og hva gjør man for å ikke få det om det skulle ende med feks biologisk krig? Meget takknemmelig for svar.. sutte 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/36644-ang-miltbrann/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
På tur Skrevet 9. oktober 2001 Del Skrevet 9. oktober 2001 Dette er sakset fra Aftenposten, som har sakset det fra Store Norske Leksikon: «Infeksjonssykdom som kan angripe alle husdyr, mennesker og forskjellige villdyr, herunder også fugler og fisk. Navnet kommer fra den forstørrede, svartrøde milt man ofte finner hos dyr som er døde av sykdommen. Hos menneske ytrer sykdommen seg som ondartede, knutelignende dannelser i huden etter infeksjon i sår. Sykdommen skyldes en stor stavformet bakterie, Bacillus anthracis , som finnes i blod og ulike organer hos dyr som er angrepet av miltbrann. Kommer bakteriene i kontakt med luft, danner de hardføre sporer som tåler så vel vanlige desinfeksjonsmidler som koking uten å bli uskadeliggjort. I infisert jord kan sporene være smittefarlige i årevis. » ----------------- Miltbrann smitter visst ikke fra menneske til menneske. Dødeligheten er 80% dersom den ikke oppdages før symptomene viser seg. Hvis miltbrann påvises tidlig kan den behandles med antibiotika - alle som har vært innom bygningen i Florida med smitte har fått beskjed om å bruke antibiotika i 2 måneder. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/36644-ang-miltbrann/#findComment-139902 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Christian Anker, spesialist i allmennmed Skrevet 10. oktober 2001 Del Skrevet 10. oktober 2001 Miltbrann smitter ved at man puster inn bakteriesporer. Sykdommen smitter i svært liten grad direkte fra person til person. Inkubasjonstiden er cirka syv dager og sykdommen behandles med antibiotika. Kommer man igang tidlig med slik behandling er prognosen ikke så verst. I motsatt fall er prognosen dårlig. Det finnes vaksine mot miltbrann, men den er ikke tilgjengelig for allmennt bruk. Om det skyldes få vaksiner, bivirkninger eller andre årsaker, vet jeg ikke. Se også: http://www.bt.cdc.gov/Agent/Anthrax/Anthrax.asp 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/36644-ang-miltbrann/#findComment-140011 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.