Spenol(1) Skrevet 12. august 2011 Del Skrevet 12. august 2011 Jeg så nylig en film som handlet om Jehovas vitner. De har jo en sterk motvilje mot å ta i mot blod fra andre. Hvordan stiller situasjonen seg hvis person selv ikke kan samtykke til spørsmålet om blodoverføring? Kan pårørende på vegne av pasienten si nei selv om vedkommende høyst sannsynlig vil dø? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tatjana Skrevet 12. august 2011 Del Skrevet 12. august 2011 Jeg tror (understreker tror) at det ikke går i Norge. Jeg har hørt at barnevernet i slike tilfeller vil fatte hastevedtak om omsorgsovertakelse slik at barnet får nødvendig behandling, og så tilbakefører omsorgen etterpå. Igjen, jeg tror - jeg vet ikke. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spenol(1) Skrevet 12. august 2011 Forfatter Del Skrevet 12. august 2011 Jeg tror (understreker tror) at det ikke går i Norge. Jeg har hørt at barnevernet i slike tilfeller vil fatte hastevedtak om omsorgsovertakelse slik at barnet får nødvendig behandling, og så tilbakefører omsorgen etterpå. Igjen, jeg tror - jeg vet ikke. Hvis det er barn så er jeg sikker på at barnevernet griper inn og samtykker på vegne av barnet. Men hvordan stiller det seg hvis pasienten er myndig? Legene skal redde liv, men skal de redde sjeler også ? Hvor langt kan de strekke seg for å redde en person som ikke vil motta blod? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 12. august 2011 Del Skrevet 12. august 2011 Hvis det er barn så er jeg sikker på at barnevernet griper inn og samtykker på vegne av barnet. Men hvordan stiller det seg hvis pasienten er myndig? Legene skal redde liv, men skal de redde sjeler også ? Hvor langt kan de strekke seg for å redde en person som ikke vil motta blod? ''Hvor langt kan de strekke seg for å redde en person som ikke vil motta blod? '' Jeg tror alle myndige personer kan motsette seg medisinsk behandling, men jeg er usikker på om pårørende kan nekte på vegne av f.eks. en pasient som er bevisstløs. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Spenol(1) Skrevet 12. august 2011 Forfatter Del Skrevet 12. august 2011 ''Hvor langt kan de strekke seg for å redde en person som ikke vil motta blod? '' Jeg tror alle myndige personer kan motsette seg medisinsk behandling, men jeg er usikker på om pårørende kan nekte på vegne av f.eks. en pasient som er bevisstløs. '' Jeg tror alle myndige personer kan motsette seg medisinsk behandling, men jeg er usikker på om pårørende kan nekte på vegne av f.eks. en pasient som er bevisstløs.'' Stilles det noen krav om hvilken form personen må være i for å samtykke? Må personen oppfylle noen medisinske krav? Det er en spennende problemstilling synes jeg. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
laban Skrevet 12. august 2011 Del Skrevet 12. august 2011 '' Jeg tror alle myndige personer kan motsette seg medisinsk behandling, men jeg er usikker på om pårørende kan nekte på vegne av f.eks. en pasient som er bevisstløs.'' Stilles det noen krav om hvilken form personen må være i for å samtykke? Må personen oppfylle noen medisinske krav? Det er en spennende problemstilling synes jeg. Dette er ikke noe område der tilfeldighetene råder. Det finnes massevis av regler for samtykke. Det er bare å søke. Her er litt: http://www.oslo-universitetssykehus.no/omoss/avdelinger/likeverdige-helsetjenester/Sider/blodoverforing.aspx http://tidsskriftet.no/article/485176 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.