Gjest ambrose Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 (i 8. og 9. klasse så langt). Trodde ikke det gikk an, jeg.. Men det gjør det lurer på hvor vanlig det er..? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest AlfaBetaGamma Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Da må foreldrene drive hjemmeundervisning. Kan de vise at de underviser hjemme, og etter læreplanen, og har kompetanse (kunnskaper i fagene) kan ingen mnekte dem det. I Norge er det skolerett, og ikke skoleplikt. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ambrose Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 Da må foreldrene drive hjemmeundervisning. Kan de vise at de underviser hjemme, og etter læreplanen, og har kompetanse (kunnskaper i fagene) kan ingen mnekte dem det. I Norge er det skolerett, og ikke skoleplikt. ''I Norge er det skolerett, og ikke skoleplikt.'' Så hvem som helst kan bare slutte på skolen, dersom foreldrene tillater det? 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
....AV Skrevet 8. september 2011 Del Skrevet 8. september 2011 ''I Norge er det skolerett, og ikke skoleplikt.'' Så hvem som helst kan bare slutte på skolen, dersom foreldrene tillater det? Nei. Hvis barnet tas ut av skolen skal det få annen, tilsvarende opplæring. Det er kun unntaksvis at man kan få fritak fra opplæringsplikten. Grunnskolelovens §2-1: Retten og plikta til opplæring varer til eleven har fullført det tiande skoleåret. Etter sakkunnig vurdering og med skriftleg samtykkje frå foreldra kan kommunen heilt eller delvis vedta å frita ein elev for opplæringsplikta dersom omsynet til eleven tilseier det. 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ambrose Skrevet 9. september 2011 Del Skrevet 9. september 2011 Nei. Hvis barnet tas ut av skolen skal det få annen, tilsvarende opplæring. Det er kun unntaksvis at man kan få fritak fra opplæringsplikten. Grunnskolelovens §2-1: Retten og plikta til opplæring varer til eleven har fullført det tiande skoleåret. Etter sakkunnig vurdering og med skriftleg samtykkje frå foreldra kan kommunen heilt eller delvis vedta å frita ein elev for opplæringsplikta dersom omsynet til eleven tilseier det. Takk for svar 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
PieLill Skrevet 9. september 2011 Del Skrevet 9. september 2011 Da må foreldrene drive hjemmeundervisning. Kan de vise at de underviser hjemme, og etter læreplanen, og har kompetanse (kunnskaper i fagene) kan ingen mnekte dem det. I Norge er det skolerett, og ikke skoleplikt. ''I Norge er det skolerett, og ikke skoleplikt.'' I Norge er det _undervisningsplikt_ t.o.m. tiende klasse, men ikke skoleplikt. Skal foreldre drive hjemmeundervisning eller på andre måter sørge for undervisning for sine barn, må opplegget dokumenteres og godkjennes. Det vil også bli underlagt en viss kontroll. mvh 0 Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.