Annelli Skrevet 26. september 2011 Skrevet 26. september 2011 Jeg sliter med fordøyelsen, det er veldig mye mat jeg ikke kan spise uten at det lager krøll i systemet, særlig luft i magen. Holder jeg meg til mat jeg tåler så er magen fin. Ting jeg ikke kan spise er frukt, grønt, bær, kjøtt (tåler kjøttdeig og kylling/kalkun) og laktose bl.a. Dersom jeg moser maten, f.eks med stavmikser, ville jeg da kunne tåle mer mat, eller skulle ikke dette ha noen betydning for fordøyelsen? (Jeg er forøvrig en dame på 42 år, har tre barn, og problemene kom i løpet av det siste svangerskapet for 11 år siden) 0 Siter
Gjest Niccolina Skrevet 26. september 2011 Skrevet 26. september 2011 Om det handler om matintoleranse så vil du jo reagere enten maten er moset eller ei? 0 Siter
Stig Bruset - Alt. medisin Skrevet 7. oktober 2011 Skrevet 7. oktober 2011 Den første bearbeidelsen av maten skjer i munnen der vi lager "mos" av maten samtidig som den blandes med spytt som inneholder enzymer. I første omgang kan du forsøke å tygge maten tyve ganger mellom hver munnfull og se om det hjelper. Når det gjelder allergiske reaksjoner vil ikke grundig tygging gjøre stor forskjell. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.