Gjest dårlig på kjøkkenet Skrevet 11. desember 2011 Skrevet 11. desember 2011 Jeg skal lage en elg-gryte til middag i dag. For at kjøttet skal bli mørest mulig, burde det stekes godt før koking? Bør det koke lenge? 0 Siter
Gjest Lunaa Skrevet 11. desember 2011 Skrevet 11. desember 2011 Jeg bruner det i smør i panna først. Så lar jeg det koke i sausen i 1.5 -2 timer. Da er det perfekt og mørt:-) 0 Siter
Gjest dårlig på kjøkkenet Skrevet 11. desember 2011 Skrevet 11. desember 2011 Jeg bruner det i smør i panna først. Så lar jeg det koke i sausen i 1.5 -2 timer. Da er det perfekt og mørt:-) Takk - da skal jeg prøve det, har god tid til matlaging nå 0 Siter
Lillemus Skrevet 11. desember 2011 Skrevet 11. desember 2011 Vi pleier å dele det i spisestore biter (sånn at vi slipper å dele det på tallerkenen etterpå), steke dem litt i panna så det får stekeskorpe og har dem så over i en gryte sammen med sjyet og vann til det dekker og lar det koke en liten time. Da blir det så mørt og godt at! ) Husk krydder når du steker dem! Vi har gjerne løk og gulrot i både stekepanna og gryta også, det blir kjempegodt! 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 11. desember 2011 Skrevet 11. desember 2011 Jeg bruker hjortekjøtt, men prinsippet blir det samme. Bruner det på god varme, porene skal lukkes, det trenger ikke bli gjennomstekt siden det skal kokes, men lukke porene er viktig. Jeg bruker godt med smør eller margarin når jeg steker. Så koker jeg det, gjerne i 2 timer, til lengre det koker, til mørere blir kjøttet. Så bruker jeg krafta i gryta, for den inneholder mye god smak. Tar du i mot middagsgjester? Jeg kommer på flekken jeg! ) 0 Siter
Gjest dårlig på kjøkkenet Skrevet 11. desember 2011 Skrevet 11. desember 2011 Vi pleier å dele det i spisestore biter (sånn at vi slipper å dele det på tallerkenen etterpå), steke dem litt i panna så det får stekeskorpe og har dem så over i en gryte sammen med sjyet og vann til det dekker og lar det koke en liten time. Da blir det så mørt og godt at! ) Husk krydder når du steker dem! Vi har gjerne løk og gulrot i både stekepanna og gryta også, det blir kjempegodt! Takk - da må jeg koke det lenger denne gang enn sist, er nok der feilen lå da ja Takk for svar Skal bruke godt med løk når jeg steker 0 Siter
Gjest dårlig på kjøkkenet Skrevet 11. desember 2011 Skrevet 11. desember 2011 [quote name=Shira )' timestamp='1323604972' post='4687128] Jeg bruker hjortekjøtt, men prinsippet blir det samme. Bruner det på god varme, porene skal lukkes, det trenger ikke bli gjennomstekt siden det skal kokes, men lukke porene er viktig. Jeg bruker godt med smør eller margarin når jeg steker. Så koker jeg det, gjerne i 2 timer, til lengre det koker, til mørere blir kjøttet. Så bruker jeg krafta i gryta, for den inneholder mye god smak. Tar du i mot middagsgjester? Jeg kommer på flekken jeg! ) Takk for svar - da skal det kokes mye lenger nå enn sist jeg laget dette. Ser ut som jeg tok ut nok fra fryseren, så bare kom 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 11. desember 2011 Skrevet 11. desember 2011 Takk for svar - da skal det kokes mye lenger nå enn sist jeg laget dette. Ser ut som jeg tok ut nok fra fryseren, så bare kom Smak til underveis, det må jo ikke ramle helt fra hverandre, men lang kokoing av passende biter gjør susen. Bare følg med litt på slutten at det ikke ramler helt fra hverandre. Å, hadde det ikke vært for at jeg kjører søndag i pysjamasbukse og skal ikke lee meg en meter, så hadde jeg kommet! ;o) 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 11. desember 2011 Skrevet 11. desember 2011 Takk - da må jeg koke det lenger denne gang enn sist, er nok der feilen lå da ja Takk for svar Skal bruke godt med løk når jeg steker Løk og krydder er must ja! Kan være ganske raus med krydderet. 0 Siter
Gjest dårlig på kjøkkenet Skrevet 11. desember 2011 Skrevet 11. desember 2011 Nå er elggryta servert og spist. Jeg delte opp kjøttet i terninger i passende 'gaffel-størrelse', stekte det først og kokte det i rundt 2 timer. Det ble helt nydelig. Med masse fløte i sausen. Mandelpoteter og viltgrønnsaker. Takk for svar alle sammen 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.