Gå til innhold

Elg-gryte


Gjest dårlig på kjøkkenet

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Vi pleier å dele det i spisestore biter (sånn at vi slipper å dele det på tallerkenen etterpå), steke dem litt i panna så det får stekeskorpe og har dem så over i en gryte sammen med sjyet og vann til det dekker og lar det koke en liten time. Da blir det så mørt og godt at! :o) Husk krydder når du steker dem! Vi har gjerne løk og gulrot i både stekepanna og gryta også, det blir kjempegodt!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/373431-elg-gryte/#findComment-3269039
Del på andre sider

Gjest Shira :o)

Jeg bruker hjortekjøtt, men prinsippet blir det samme. Bruner det på god varme, porene skal lukkes, det trenger ikke bli gjennomstekt siden det skal kokes, men lukke porene er viktig. Jeg bruker godt med smør eller margarin når jeg steker.

Så koker jeg det, gjerne i 2 timer, til lengre det koker, til mørere blir kjøttet. Så bruker jeg krafta i gryta, for den inneholder mye god smak.

Tar du i mot middagsgjester? Jeg kommer på flekken jeg! :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/373431-elg-gryte/#findComment-3269040
Del på andre sider

Gjest dårlig på kjøkkenet

Vi pleier å dele det i spisestore biter (sånn at vi slipper å dele det på tallerkenen etterpå), steke dem litt i panna så det får stekeskorpe og har dem så over i en gryte sammen med sjyet og vann til det dekker og lar det koke en liten time. Da blir det så mørt og godt at! :o) Husk krydder når du steker dem! Vi har gjerne løk og gulrot i både stekepanna og gryta også, det blir kjempegodt!

Takk - da må jeg koke det lenger denne gang enn sist, er nok der feilen lå da ja

Takk for svar

Skal bruke godt med løk når jeg steker

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/373431-elg-gryte/#findComment-3269045
Del på andre sider

Annonse

Gjest dårlig på kjøkkenet

[quote name=Shira :o)' timestamp='1323604972' post='4687128]

Jeg bruker hjortekjøtt, men prinsippet blir det samme. Bruner det på god varme, porene skal lukkes, det trenger ikke bli gjennomstekt siden det skal kokes, men lukke porene er viktig. Jeg bruker godt med smør eller margarin når jeg steker.

Så koker jeg det, gjerne i 2 timer, til lengre det koker, til mørere blir kjøttet. Så bruker jeg krafta i gryta, for den inneholder mye god smak.

Tar du i mot middagsgjester? Jeg kommer på flekken jeg! :o)

Takk for svar - da skal det kokes mye lenger nå enn sist jeg laget dette.

Ser ut som jeg tok ut nok fra fryseren, så bare kom :)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/373431-elg-gryte/#findComment-3269046
Del på andre sider

Gjest Shira :o)

Takk for svar - da skal det kokes mye lenger nå enn sist jeg laget dette.

Ser ut som jeg tok ut nok fra fryseren, så bare kom :)

Smak til underveis, det må jo ikke ramle helt fra hverandre, men lang kokoing av passende biter gjør susen. Bare følg med litt på slutten at det ikke ramler helt fra hverandre.

Å, hadde det ikke vært for at jeg kjører søndag i pysjamasbukse og skal ikke lee meg en meter, så hadde jeg kommet! ;o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/373431-elg-gryte/#findComment-3269047
Del på andre sider

Gjest dårlig på kjøkkenet

Nå er elggryta servert og spist. Jeg delte opp kjøttet i terninger i passende 'gaffel-størrelse', stekte det først og kokte det i rundt 2 timer. Det ble helt nydelig. Med masse fløte i sausen. Mandelpoteter og viltgrønnsaker.

Takk for svar alle sammen

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/373431-elg-gryte/#findComment-3269131
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...