Gå til innhold

når sjekke for bakterier?


Anbefalte innlegg

Gjest litt undrende
Skrevet

Kjære jordmor, jeg er nøye på hva jeg spiser og holder meg unna blant annet rått kjøtt og rå fisk. Men i går var jeg på restaurant og smakte på kamskjell og de var jo delvis rå. I tillegg ba jeg om gjennomstekt oksekjøtt. Det jeg fikk var ikke grått helt i gjennom, men lettere rosa i midten. Hvor nøye bør jeg egentlig være? Skal jeg sjekke på noen måte for listeria og toxoplasmose etter å ha spist dette? Tusen takk på forhånd for svar.

Videoannonse
Annonse
Trine Endsjø, jordmor
Skrevet

Du kan være helt trygg på at du ikke har utsatt deg for noen fare ved å spise kamskjell og nesten gjennomstekt oksekjøtt. Det er ikke vanlig praksis her til lands å advare gravide mot å spise rå fisk eller skalldyr. Når det gjelder kjøttet, var det jo nesten gjennomstekt, og du skal ha vært ekstremt uheldig for å ha fått i deg toxoplasma gondii, som igjen kan gi deg toxoplasmose. Her til lands skjer det sjelden at man mottar slik smitte. De som har antistoffer mot dette,har som oftest fått det fra utlandet. Noe av årsaken til at norske kvinner nesten alltid er negative på toxoplasmose er jo nettopp fordi vi svært sjelden blir smittet gjennom kostholdet vårt eller livsførselen vår.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...