Gjest hjort i buksa Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 Har en del hjortekjøtt i frysern.... hvor lenge er det holdbart? Og ved tilberedning, bør jeg kanskje ta det opp dagen før og la tine i kjøleskap til neste dag eller hur? Tips til retter å lage? 0 Siter
Lillemus Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 Vi hadde i påsken hjortestek som hadde ligget i fryseren siden høsten 2008 tror jeg... *hehe* Smakte nydelig! Vilt er så magert at det ikke harskner så lett. Vi steker viltstek i leirgryte og det blir fantastisk! Steik tas opp et par dager før du skal steke den og legges i kjøleskapet (legg den i en form eller noe, det kan renne blod/kjøttsaft når den tiner). Gni den inn med godt med salt og pepper og legg den i leirgryta, som på forhånd har ligget helt nedsenket i kaldt vann i minst 20 min. Oppå steika legger i 3-4 gulrøtter i så små biter som du liker det, 1-2 løk grovhakket og 1-2 epler, skrellet og delt i biter. Vi pleier å tømme i ca. 1,5 dl kaldt vann, deretter settes lokket på og gryta settes inn i _kald_ stekeovn. Først 30-40 min på 180 grader, skru så ned til 150 grader og la den stå i enda 2-2,5 time, jo lengre den står jo mørere blir den. ) Lag saus av kraften (bruning + kraft + fløte/rømme + tyttebær og evt. litt buljongpulver) og server poteter og grønnsakene fra formen til. Mmmm....! 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 Vi hadde i påsken hjortestek som hadde ligget i fryseren siden høsten 2008 tror jeg... *hehe* Smakte nydelig! Vilt er så magert at det ikke harskner så lett. Vi steker viltstek i leirgryte og det blir fantastisk! Steik tas opp et par dager før du skal steke den og legges i kjøleskapet (legg den i en form eller noe, det kan renne blod/kjøttsaft når den tiner). Gni den inn med godt med salt og pepper og legg den i leirgryta, som på forhånd har ligget helt nedsenket i kaldt vann i minst 20 min. Oppå steika legger i 3-4 gulrøtter i så små biter som du liker det, 1-2 løk grovhakket og 1-2 epler, skrellet og delt i biter. Vi pleier å tømme i ca. 1,5 dl kaldt vann, deretter settes lokket på og gryta settes inn i _kald_ stekeovn. Først 30-40 min på 180 grader, skru så ned til 150 grader og la den stå i enda 2-2,5 time, jo lengre den står jo mørere blir den. ) Lag saus av kraften (bruning + kraft + fløte/rømme + tyttebær og evt. litt buljongpulver) og server poteter og grønnsakene fra formen til. Mmmm....! Dette var virkelig en for meg helt ny måte å tilberede stek på. Ingen sviing/bruning av kjøttet først? 0 Siter
Lillemus Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 Dette var virkelig en for meg helt ny måte å tilberede stek på. Ingen sviing/bruning av kjøttet først? Niks, rett i leirgryta - blir så mørt at det smelter på tunga! ) 0 Siter
Gjest tindogting Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 Vi hadde i påsken hjortestek som hadde ligget i fryseren siden høsten 2008 tror jeg... *hehe* Smakte nydelig! Vilt er så magert at det ikke harskner så lett. Vi steker viltstek i leirgryte og det blir fantastisk! Steik tas opp et par dager før du skal steke den og legges i kjøleskapet (legg den i en form eller noe, det kan renne blod/kjøttsaft når den tiner). Gni den inn med godt med salt og pepper og legg den i leirgryta, som på forhånd har ligget helt nedsenket i kaldt vann i minst 20 min. Oppå steika legger i 3-4 gulrøtter i så små biter som du liker det, 1-2 løk grovhakket og 1-2 epler, skrellet og delt i biter. Vi pleier å tømme i ca. 1,5 dl kaldt vann, deretter settes lokket på og gryta settes inn i _kald_ stekeovn. Først 30-40 min på 180 grader, skru så ned til 150 grader og la den stå i enda 2-2,5 time, jo lengre den står jo mørere blir den. ) Lag saus av kraften (bruning + kraft + fløte/rømme + tyttebær og evt. litt buljongpulver) og server poteter og grønnsakene fra formen til. Mmmm....! '' Vi pleier å tømme i ca. 1,5 dl kaldt vann, deretter settes lokket på og gryta settes inn i _kald_ stekeovn. Først 30-40 min på 180 grader, skru så ned til 150 grader og la den stå i enda 2-2,5 time, jo lengre den står jo mørere blir den. ) '' Jeg stusser alltid litt på sånne oppskrifter det ting skal settes inn i kald stekeovn og stå så og så lenge. Min ovn bruker fort 60 minutter bare på å nå 180 grader (god og gammel ovn), og jeg antar din ovn ikke gjør det? I så fall vil de første 30-40 minuttene utgjøre et helt annet resultat hos meg enn hos deg... 0 Siter
Lillemus Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 '' Vi pleier å tømme i ca. 1,5 dl kaldt vann, deretter settes lokket på og gryta settes inn i _kald_ stekeovn. Først 30-40 min på 180 grader, skru så ned til 150 grader og la den stå i enda 2-2,5 time, jo lengre den står jo mørere blir den. ) '' Jeg stusser alltid litt på sånne oppskrifter det ting skal settes inn i kald stekeovn og stå så og så lenge. Min ovn bruker fort 60 minutter bare på å nå 180 grader (god og gammel ovn), og jeg antar din ovn ikke gjør det? I så fall vil de første 30-40 minuttene utgjøre et helt annet resultat hos meg enn hos deg... Da hadde jeg ventet bortimot halvannen time før jeg skrudde ned til 150 grader. ) Vanligvis bruker en stekeovn 10-15 min på å bli 180 grader varm. 0 Siter
Gjest Elextra Skrevet 15. april 2012 Skrevet 15. april 2012 Niks, rett i leirgryta - blir så mørt at det smelter på tunga! ) Nam! 0 Siter
Gjest Shira :o) Skrevet 16. april 2012 Skrevet 16. april 2012 Hjort er magert så det holder seg lenge i frysen. Mange år. Er det grytekjøtt du har så er stroganoff eller viltgryte veldig godt. Det finnes gode og enkle oppskrifter, bare å søke på nett. Cluet er dersom det er grytekjøtt er at du bruner bitene på sterk varme, så heller vann på og lar det koke lenge, minst en time, gjerne to. Bruk kraften som blir i gryta. Stek har vi svært sjelden så der er jeg blank. Er det biff så er det veldig godt med å brune den før, hel, så ettersteke i ovnen. Er det kjøttdeig du har, eller litt grove biter med grytekjøtt er det supert å lage karbonader. Tin det gjerne i kjøleskapet, men pakk det ut etterpå og la det ligge litt fremme før du steker det. Kjøtt bør ikke være kjøleskapskaldt når det stekes. Kjøttet kan også med fordel krydres, bruk det du har, hjort har lite viltsmak nå om dagen, så det meste som passer til kjøtt går til hjort. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.